Wing tsun kung fu vagy Systema?
Mindkettőre van lehetőség csak nem tudom melyiket válasszam és ezért is írom ki ezt a kérdést hogy segítsetek dönteni. A célom a utcai önvédelem.
A wing tsun oktató katona volt aki más katonákat is kiképzett, de a Systema-t viszont az orosz elit kommandó közelharci-rendszere. Annyit még rólam hogy nem vagyok az a nagyon mozgékony és villámgyors típus, nem vagyok az a fajta aki nagyon magasra fel tudna rúgni és egyszerű , hatékony mozdulatokat szeretnék tanulni amit rövid tanulási idő után tudok alkalmazni.
"A wing tsun szerintem! Azzal meg tudod védeni magad! Csak a box és a fajtái nem érnek kakit se! De a többi Kung-fu, karate mind jó!"
Nagyon sötét vagy minden mondatod hülyeség.
Mert a sytemával nem tudja megvédeni magát okoska?
+Még marad is pénze.
A box elég jó állóképességet ,gyorsaságot ,kondíciót ad.
A box többet ér mind a legtöbbször többet ér mint a karate.Mindegyik karate és kung fu jó? Nagyon vicces, hogy mennyire nem értesz a témához.
köszönöm a válaszaitokat , nagyon hasznosak voltak ! :)
várom a további véleményeket is , és még csak annyit szeretnék kérni hogy ne kezdjük az összehasonlításokat (pl. wing tsunos egy boxoló ellen mire menne meg stb.) én csak hatékony önvédelmet szeretnék tanulni utcai támadások esetére , és nem boxolókkal vagy harcművészekkel szeretnék verekedni ezért tartom értelmetlennek ezeket az összehasonlításokat.
Kedves Kérdező!
Először is ,én is Nyíregyi vagyok ,talán ismerjük is egymást ,privibe felvehetnénk egymással a kapcsolatot.
Wing tsun kung fu -t nem igazán ismerem sose próbáltam még ,a lánc ütésüket ismerem egyedül de nem nagyon többet.
Systemáről többet tudok ,mivel ebben járatos vagyok valamilyen szinten. Lényege a test egyensúlyi állapotának és energetikai pontjainak ismerete és ezek támadása. Tartalmazza puszta kezes mellett a fegyveres támadások elleni harcot is ,továbbá a több támadó ellenit is. Mind fizikailag ,mind pszichikailag próbál felkészíteni a valós támadásokra.
De igazából ,hogy most melyik a jobb azt megmondani nem tudom. Én személy szerint a Systemát ajánlom ,de csak azért mert én azt ismerem. Privibe beszélhetnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!