Háborúba mennél a hazáért?
Ha igen hova? Milyen helyzetben döntenél így?
Például: Amerika koholt vádak alapján háborút indít magyarország ellen. Vagy a magyar hadsereg háborút indít a trianoni határok revízionálásáért. Vagy bármit el lehet képzelni. A kérdés ez: háborúba mennél a hazáért?
(Nem arra gondolok hogy szeretnél-e Afganisztánba menni)
Ady Endre, Babits Mihály, Móricz Zsigmond (és gyakorlatilag az összes Nyugatos) mindannyian ellenezték a háborút, és ennek hangot is adtak. A konzervatív-reakciós vezetés mindent megtett, hogy elhallgattassa őket. Pedig ha akkor rájuk hallgat a világ, sok millió ember maradt volna életben, és nem utolsósorban megúsztunk volna egy gyalázatos békeszerződést.
Gyáva nyulak vagy impotensek lettek volna? Nem hinném...
Nem akarod érteni!
Egy individualista magyar állampolgár vagy!
Szavakkal kardozol a valóság ellen, a kommentem lényegével nem is akarsz foglalkozni.
Neked úgy tünik nincsenek honfitársaid, nincs szükséged rájuk.
Teljesen igazad van előző. Az itteni hozzászólók többségének tetszik ez a heroikus, önfeláldozó póz, életet adni a hazáért.
"Ott essem el én a harc mezején, / ott folyjon az ifjúi vér ki szivemből". De ha valaki pacifista, vagy csak szimplán realista, és nem a dicső (és reneszánszát élő) nemzeti romantika felől gondolja el a világot, az már gyáva, vagy hazaáruló...
Ezek előtt a fiatalok előtt a legközelebbi példa 1956. A 16 éves srácok vállukon Kalasnyikovval! Ezt mutaja ma nekik az "őseik" nevében az utókor.
De nem ez a lényeg, hanem az,hogy milyen választ adnak a rájuk kényszeritett háború kérdésére!
Örülök, hogy néhány "okos realistának" köszönhetően elment a téma és inkább vitatkoztok!
Egyébként nem tudom mit akarnak a realisták, de ha mindenki úgy gondolkodna mint ő(k) akkor biztos annyi lenne a hazának!
Kérdező" Mit is akartál kérdezni?
A Haza mit jelent jelen esetben számodra. Vita van!?
aha, a nyugatosok mind szentéletű oksok voltak Petőfi meg egy idióta náci jobbikos volt igaz? mert védte a hazát...
mellesleg mondom azt is csak nektek kedves "realisták", hogy ha mindenki ilyen lenne mint ti, akkor ma vagy tatárul, vagy törökül beszélnétek, és minden pénteken mehetnétek a mecsetbe imádkozni, de az is lehet hogy németül bezélnétek....
Hunyadi, Zrínyi is mind idióták voltak? NEM! Aki az életét adja más emberek életéért ahogy ők tették: az hős!
És aki a hősöket meggyalázza akár így akár úgy: az gyáva, gazember.
23:12-nek
"De ha valaki pacifista, vagy csak szimplán realista, és nem a dicső (és reneszánszát élő) nemzeti romantika felől gondolja el a világot, az már gyáva, vagy hazaáruló..."
Szerintem meg te vagy a (nemzetietlen) romantikus alkat, én pedig a REALISTA amikor azt mondom, hogy az egyazon nemzethez tartozó embereknek igenis ki kell állniuk egymásért és a hazájukért ha veszély fenyeget. Mit nem lehet ezen megérteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!