Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Háborúba mennél a hazáért?

Háborúba mennél a hazáért?

Figyelt kérdés

Ha igen hova? Milyen helyzetben döntenél így?

Például: Amerika koholt vádak alapján háborút indít magyarország ellen. Vagy a magyar hadsereg háborút indít a trianoni határok revízionálásáért. Vagy bármit el lehet képzelni. A kérdés ez: háborúba mennél a hazáért?

(Nem arra gondolok hogy szeretnél-e Afganisztánba menni)

2009. dec. 1. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
60%

Ady Endre, Babits Mihály, Móricz Zsigmond (és gyakorlatilag az összes Nyugatos) mindannyian ellenezték a háborút, és ennek hangot is adtak. A konzervatív-reakciós vezetés mindent megtett, hogy elhallgattassa őket. Pedig ha akkor rájuk hallgat a világ, sok millió ember maradt volna életben, és nem utolsósorban megúsztunk volna egy gyalázatos békeszerződést.

Gyáva nyulak vagy impotensek lettek volna? Nem hinném...

2009. dec. 12. 23:05
 42/77 anonim ***** válasza:
65%

Nem akarod érteni!

Egy individualista magyar állampolgár vagy!

Szavakkal kardozol a valóság ellen, a kommentem lényegével nem is akarsz foglalkozni.

Neked úgy tünik nincsenek honfitársaid, nincs szükséged rájuk.

2009. dec. 12. 23:10
 43/77 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van előző. Az itteni hozzászólók többségének tetszik ez a heroikus, önfeláldozó póz, életet adni a hazáért.

"Ott essem el én a harc mezején, / ott folyjon az ifjúi vér ki szivemből". De ha valaki pacifista, vagy csak szimplán realista, és nem a dicső (és reneszánszát élő) nemzeti romantika felől gondolja el a világot, az már gyáva, vagy hazaáruló...

2009. dec. 12. 23:12
 44/77 anonim ***** válasza:
(23.05-nek szántam)
2009. dec. 12. 23:13
 45/77 anonim ***** válasza:

Ezek előtt a fiatalok előtt a legközelebbi példa 1956. A 16 éves srácok vállukon Kalasnyikovval! Ezt mutaja ma nekik az "őseik" nevében az utókor.

De nem ez a lényeg, hanem az,hogy milyen választ adnak a rájuk kényszeritett háború kérdésére!

2009. dec. 12. 23:20
 46/77 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy néhány "okos realistának" köszönhetően elment a téma és inkább vitatkoztok!

Egyébként nem tudom mit akarnak a realisták, de ha mindenki úgy gondolkodna mint ő(k) akkor biztos annyi lenne a hazának!

2009. dec. 13. 10:57
 47/77 anonim ***** válasza:

Kérdező" Mit is akartál kérdezni?

A Haza mit jelent jelen esetben számodra. Vita van!?

2009. dec. 13. 13:06
 48/77 anonim ***** válasza:
55%
Hát nem.
2009. dec. 13. 13:30
 49/77 anonim ***** válasza:
84%

aha, a nyugatosok mind szentéletű oksok voltak Petőfi meg egy idióta náci jobbikos volt igaz? mert védte a hazát...

mellesleg mondom azt is csak nektek kedves "realisták", hogy ha mindenki ilyen lenne mint ti, akkor ma vagy tatárul, vagy törökül beszélnétek, és minden pénteken mehetnétek a mecsetbe imádkozni, de az is lehet hogy németül bezélnétek....

Hunyadi, Zrínyi is mind idióták voltak? NEM! Aki az életét adja más emberek életéért ahogy ők tették: az hős!

És aki a hősöket meggyalázza akár így akár úgy: az gyáva, gazember.

2009. dec. 13. 16:40
 50/77 anonim ***** válasza:

23:12-nek

"De ha valaki pacifista, vagy csak szimplán realista, és nem a dicső (és reneszánszát élő) nemzeti romantika felől gondolja el a világot, az már gyáva, vagy hazaáruló..."

Szerintem meg te vagy a (nemzetietlen) romantikus alkat, én pedig a REALISTA amikor azt mondom, hogy az egyazon nemzethez tartozó embereknek igenis ki kell állniuk egymásért és a hazájukért ha veszély fenyeget. Mit nem lehet ezen megérteni?

2009. dec. 13. 16:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!