A női katonák elkurvulnak?
"Szerintem sokan egyszerűen csak féltékenyek, hogyha kiderül, hogy olyan feladatot képesek nők is ellátni, ami eddig a férfiak "kiváltsága" volt, és ezért mindenfélét mondanak a női katonákról. Gyanítom, legtöbbjük nem merne kiállni velük egy bunyóra, mert valószínűleg felmosná vele a padlót... én sem mernék :) Ezt hímnemű egyedként mondom :). Egy női katonának is ugyanúgy lehet kedvese, családja, mint férfi bajtársainak."
Ez a hivatalos propaganda verzió amit leírtál! Kb. hasonló az olyanhoz mint "az állam csak jót akar neked", vagy a "munkahelyen mindenkit csak teljesítmény alapján bírálnak el, nincs bratyizás", és más hasonló betanult formulák.....
"Ez a hivatalos propaganda verzió amit leírtál! Kb. hasonló az olyanhoz mint "az állam csak jót akar neked", vagy a "munkahelyen mindenkit csak teljesítmény alapján bírálnak el, nincs bratyizás", és más hasonló betanult formulák.....
"
Akkor kérdem én, hány női katonát személyesen ismernek azok, akik olyanokat állítanak, hogy a női katonák elkurvulnak? Ismerik talán az összes nőt, aki a világ összes hadseregébe szolgál? Annak idején a női tudósoknak is meg kellett küzdeniük, hogy elfogadják őket, mert a tudományt sem tartották női foglalkozásnak. Lehet mondani, hogy a férfi szervezet alapjáraton erőteljesebb felépítésű, de nem csak azon múlik, hogy valaki jó katona legyen, ez leküzdhető akadály. Különben meg ennek semmi köze az erkölcsi hozzáálláshoz, meg a "kurvuláshoz".
"De tényleg, mit is várunk??? Azt hogy feljön ide egy női katona és azt írja "igen, k. vagyok"? Soha nem fogják beismerni!"
Ez nem érv, ennyi erővel állíthatom, hogy Te egy szemét vagy, úgyse ismernéd be, és tagadnád, tehát igazam van. Ne érts félre, nem állítok ilyet, hisz nem is ismerlek, csak a hasonlat miatt.
Egyszerűen arról van szó, hogy mi, férfiak igenis félünk egy nálunk erősebb nőtől, és ezt nem vagytok hajlandóak beismerni, mert sérti a férfias önérzetet, hogy "nehogymá' egy nő..."
Nem vagyok feminista, csak nem helyeslem az előítéleteket. A nők nagy többsége nem választ katonai hivatást, de az nem azt jelenti, hogy aki mégis, azzal valami nincs rendben. Jeanne d'Arc is katona volt, és ahhoz képest meg szűz. Az egyéni gondolkodás kérdése, hogy kinek milyen párválasztási szokásai vannak.
Értem én, amit leírsz, szép és jó, nekem pont sok egykori ismerősöm (egy faluban nőttünk fel) és a ZMNE-re járt anno..most már katonák, meséltek dolgokat! Mint barát a barátnak, nem mint egy tévéműsorban......És minden érv ellenére, a valóság nagyon más, mint a papírforma, vagy bármilyen elmélet!
Elviekben helyes amit leírtál, gyakorlatban ez nem így van! csak beszélgess pár katonával (ne a tutyimutyi félével) mondjuk 3-4 sör után, tudnának mesélni...
Ahol sok a férfi és bekerül közéjük pár nő, akkor ott borul minden.A férfiaknak nőhiányuk, a nőknek f*szhiányuk lesz, mivel emberből vannak.Nos, mivel több a férfi, mint a nő, ezért jó esetben egy nőre 2, 3 vagy még több f*sz jut.
Na és hogy nevezzük azokat akik több f*szt fognak életükben mint kilincset ? ...
Nem szerencsés a keveredés sem a hadseregben.Mert hát ugye biztos összejárnak kúrogatni, amiből lehet több is.
És a harcmezőn mondjuk a férfi a túlságosan megkedvelt nőt akarja védelmezni, megmenteni, az már régen nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!