Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mennyi idő lehet még Szíria...

Mennyi idő lehet még Szíria és Iránnal való háborúba sodrodására a nyugati országokkal? (több lent)

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom, hogy kevesebb mint 2 hét!

törökországnak lelőtek egy vadászképüket, most törökország nagyon pipa!

A nyugat rávette Dél-koreát hogy ne vigyen több olajat Iránnak!

Szankciót vezet be a nyugat kelet ellen! A kérdés melyik fé támad hamarabb, én úgy gondolom hogy a háború elkerülhetetlen, lehet hogy olyan szövetségi rendszerek jöhetnek létre amire a nyugat ráfázhat, Mit gondoltok?

2012. jún. 26. 21:24
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Csak el kell kezdeni: a többiek majd folytatják: [link]
2012. jún. 28. 16:00
 22/47 anonim ***** válasza:

De nem fogják elkezdeni míg az oroszok a szíriaiak hátánál állnak. Ha sikerül elérni, hogy Oroszország sorsára hagyja Szíriát (amit nem hiszek, mivel Szíria a ruszkik egyetlen közel-keleti szövetségese, esetleg még Irán jöhet szóba), akkor kitör a háború, de az minket nem biztos, hogy fog érinteni.

Az iráni háború már érdekesebb kérdés, arról nem merem ilyen egyértelműen kijelenteni, hogy nem fog a közeljövőben kitörni, viszont ha Iránt megtámadják, ő is mozgósítja szövetségeseit (Hezbollah, Hamász, Irak), akkor pedig egy regionális közel-keleti konfliktussal nézünk majd szembe, amelybe egészen biztos, hogy a Magyar Honvédséget is bevonják (mint az afganisztáni és iraki háborúkba).

2012. jún. 28. 17:44
 23/47 anonim válasza:

Sziamindenki!

Nos nem is tudom, hgy hol kezdjek neki. Talán ott ahol azt már elöttem kijelentették; "Háború, a háború sosem változik.."

Az lényegében mindegy, hogy melyik oldalát nézzük elsönek, azt ahol hatalom áll, és a fegyver. Vagy azt ahol egyetemes összefogás. Bár e két fogalom összefügg valahol! A háborúkban is összefognak az emberek, csak rosszul.

Anno amikor felfedezték amerikát, azok az emberek is europaiak voltak, akik elsönek léptek a homokba. (Rezervátumba élnek most az öslakók akiké akkor volt a föld.) Europában elötte is voltak hatalmas mászárlások a vagyonért, nöért és becsületért. stb.

Az égészel arra akarok kilyukadni, hogy egyszer majd eljutunk arra a szintre ahol már csak 2-3 tényleges nagyhatalom legyen. Vágül csak 1!! (talán az emberek technikai szintje is eljut oda, hogy már más lakható bolygót kutasson.) Lehet csak fegyverrel jut el oda az ember, de akkor a hatalom már nem ugy tekintene a szegényebb, vagy elmaradottab emberekre, mint egy kivülálló.

(vagy majd gépek uralnak minket, ki tudja? Meglehet.)

Kicsit elleptük mi emberek ezt a picike bolygót.

Mondjuk az emberek eljutnak a "békés megoldás" -hoz. Akkor is az elözöhöz hasonló felállásnak kell lennie. 2-3, majd csak 1 nagyhatalom.

De tegyetek fel pár kérdést magatoknak: Menyi olaj lehet még a földekben, amiért megéri harcolni? Ha túlnépesitjük a földet az jó lesz? És persze meddig viseli még el a föld, hogy tönkretesszük.

Az emberek mindig is hadban álltak saját magukkal, ezzel ki kell békülni!

2012. jún. 28. 18:25
 24/47 A kérdező kommentje:

Csak annyit engedj meg, hogy szíria nincs tölünk távolabb 3000 km-nél!

Én sokszór voltam németországba, 2000 km-es utat tettünk meg az Északi-tengerpartik.. Mennyi idő volt az oda érkezésünk autóval?

-elmondhatom 1és fél nap alatt ott voltunk!

Nincsenek messze, az hogy minket érinteni-e fog? Annyit mondok, hogy a bezin ár 1000 forint lesz! Ami közel van hozzánk az ki is fog hatni ránk! Magyar emberek is fognak oda menni harcolni mivel benne vagyunk a Natoban!

Tehát, hogy ki-e hatna ránk egy olyan háború kezdete ami akár világháborúba torkolhat... Igen, abszolut de kihatna ránk!

2012. jún. 28. 22:35
 25/47 anonim ***** válasza:

En ugyerzem nem kell parazni mert eleg eros a Nato plusz meg izrel meg nemtom h kik lennenek velunk(del Amerikai orszagok kivel lennenek)legyoznenk irant es meg akar ha oroszorszag is ellenunk fordulna kinyirnank oket!

A legnagyob hadereje az USA nak van utanna pedig azt hiszem h Torokorszagnsk ugyhogy nem vagyunk veszelybe!

2012. jún. 28. 23:11
 26/47 anonim ***** válasza:

Fúha :D Micsoda baromságokat lehet itt olvasni, de azért vannak jó kommentek!

Kérdező: Minek tetted fel a kérdést, ha nem fogadsz el egyetlen választ sem? Minden 2. komment a tiéd. Van egy gondolkodás módod, feltetted a kérdést, és egyik végletet sem fogadod el válasznak. Csak rá akarod tukmálni az emberekre amit te gondolsz, de az ő véleményüket nem fogadod el. Néhány dologban egyetértek veled, sőt, ugyanúgy gondolkozunk, de ez a "néger-szindrómád" igencsak agymosott, és fura :D

Az éghajlatra semmit nem kell fogni. Jól mondják. Izraelnek is rossz "talajra" építkezett, tele ellenséggel, és iszonyat kevés nyersanyaggal, és nézd meg, hogy hol van! Oroszországnak hatalmas területei vannak, de annak mekkora részén van vagy? Szerinted van annyira jó ipari lehetőség az északi -70°-ban, mint mondjuk Romániában, vagy egy jobb éghajlatú Észak-Afrikai országban? Szerintem sincs, mégis fejlettebbek. Ezen kívül még azzal érveltél, hogy milyen volt a történelmük, milyen a soruk most. Szerintem Magyarország egy "éhezőpuffadthasú négergyerekekkel teleszült" afrikai országnál sokkal JOBB! És gazdagabb, ÚGY, hogy NEM ENGEDIK MA sem kihasználni a földünk adta lehetőségeket, és mindenben korlátoznak, valamint a kormányunk is egy kalap...

Történelmünk? Kezdjek el gondolatjelezni?

-Kiskirályok osztják az országot

-Muhi csata - tatárjárás

-Török - Mohács

-Buda - 150 ÉV(!!!)

-Rákóczi féle szabadságharc

-1848-49

-Világválság, I. Világháború, kezdeményező az OMM

-TRIANON (!)

-Válság - 2. Világháború

(Végigvonul rajtunk a front)

-Itt lebzsel a komcsi '89-ig!

(1956)

Szerintem ezzel sem kellene érvelni. Mi jobban élünk, és elnyomnak minket i, csak diszkrétabban, ha gondolkoznak az afrikaiak, és ők is erős birodalmakat hoznak létre, mint mondjuk Európában, akkor nem tudják őket kisemmizni. Mint ahogy Mo-t se tudnák, ha normális lenne a vezetés. Ez minden népnek az önnönhibája!!!

Remélem segítettem tisztán látni, csak hogy téged idézzelek :)

A kérdésre: Valószínűleg Ázsiában fog kitörni a következő nagyobb balhé! Szíria - Oroszország szövetségese, eddig nem avatkozott be, nem is fog. Hónapokkal ezelőtt voltak tanácskozások az USA és Oroszország között! Azóta sem volt semmi, csak az ENSZ kiabál Szíria kormányának, hogy alkalmazzák a programjukat, mert nem nézik jó szemmel a mészárlást! Természetesen ez olyan lehet majd, mint mondjuk Afganisztánban, és ezt a ruszkik nem akarják!

Itt egy konfliktus a kelet és a nyugat között.

Irán: Valaki nagyon írogatott ennél a kérdésnél, hogy így meg úgy ki kéne irtani Afganisztán, Pakisztán, meg Irán népét. Nos, szerintem mi volt nálunk a török időkben? Római katolikus vagyok, de azt tudom, hogy a Koránban (az iszlám szent könyvében) az van benne, hogy a vallást mindenáron terjeszteni kell. Ki így, ki úgy. Így megy ez minden arab országban. Törökországból mennek a törökök szerte szerént mindenfele hitet téríteni. Németországban van 2.000.000 török bevándorló, ha már nem több, Svájcban elkezdték építeni a templomjaikat, csak a vezetés hamar észlelt, és Németországgal ellentétben 3 templom felépítése után betiltották az ilyesfajta cselekedeteket. Ezt csinálják a vallásos, robbantgatós emberek is, akiket te terroristának hívsz. Ugyan ezt csinálták velünk is a törökök a 150 év alatt velünk. Na szóval a terroristák csak a vallásukat követik, és nem karddal, meg ágyúval ostromolják Egert, hanem belemennek egy C4-gyel felszerelt kocsival az amcsi konvojba...

Irán atombombát akar: Nem engedik neki. De miért??? Izraelnek lehet atombombája, mert nem írt alá egy papírt. Lehet neki, úgy, hogy tömegével veszi körbe az ellenség, és pár paranccsal több tízmillió, vagy százmillió embert ölhet meg, és még több embermilliónak teheti örökre tönkre az életét. Nekik lehet. Miért?

Irán ez ellen akar védekezni. Év elején, újév tájékán demonstrációkat tartottak Izraelnek. Valószínűleg atombombát is akarnak, hiszen hiába jobbak összességében az iráni erők, ha az ellenég atommal támad...

Felmerülhet a kérdés, hogy ki kivel lenne...

Valószínűleg a NATO, az EU és Izrael, valamint az Izrael és EU barát Közel-Keleti országok lennének még "velünk", gondolok itt Szaúd-Arábiára mondjuk. Meg Oroszország alatti Örményországra, aki folyton hajt az EU fele, amit a ruszkik nem igen néznek jó szemmel.

A másik oldalon már említett okok miatt Szíria, mellette az USA egyik legnagyobb riválisa Oroszország (volt egy cikk, hogy hány száz T90-est vezényeltek az oroszok nyugatra), valamint Irán mellett az arab országot, a szomszédai. Gondolok itt Irakra, meg nagy általánosságban a szomszédaira, akik ha nem is szeretik, de egy nyugat elleni háborúban mellé állnának. Afganisztánból kivonulnak. Már megvannak a tervek. Amint kimennek a nyugatiak a tálibok ismét átveszik az irányítást, mivel egy csomó helyen most is ők ellenőriznek! Kína kijelentette (egy kicsit ijesztő kínai híradás a youtube-on), hogy kiáll Irán mellett. Ezt nem is csodálom, hiszen az olaj nélkül meghalt az Európa nagyságú ország, és a tank sem megy homokkal. Kína kommunista. Mellette ottvan észak-Korea. Japánnak exportálja Irán az olajat, ami nélkül ő is csak semmi, valamint Japánhoz tartozik a 8 fejlődő ország, a "tigrisek".

Ez gazdasági szál, de szoros. És katonai dolgokba is átcsaphat.

Aki elolvasta köszönöm. Várom a hozzászólásokat :D

Ja és aki azt mondja, hogy hülyeséget írok, az nézzen utána a dolgoknak!

2012. júl. 3. 16:48
 27/47 anonim ***** válasza:

Bocsánat a helyesírási hibákért! Sok elírást csináltam így visszaolvasva... Túl gyorsan gépeltem, de remélem olvasható.

A ngerekhez még annyit fűznék hozzá, ha lenne egy csöpp eszük, akkor nem szülnének gyerekeket, vagy maximum egyet, és talán nőne a színvonal... Valamint nem tudom mit akartok, amikor az Afrikai milliárdos profes. víztisztítókat kidobták azzal a jelszóval, hogy nem jó, mert nincs tőle íze a víznek........

2012. júl. 3. 17:09
 28/47 A kérdező kommentje:

25-ös itt nem a háború kimeneteléről van szó!

Hanem az emberi elméről ami elvan borúlva!

Annyit mondanák, hogy a háború bűn és ha kifog törni egy ilyen esetleges háború, azért mi is és a világ is megfog fizetni!

Ne azt keressétek, hogy kik állnak kik mellet, hanem azt, hogy-hogyan lehet elkerülni!

2012. júl. 3. 17:13
 29/47 A kérdező kommentje:

26-os, az a nagy gond, hogy megértelek benneteket, meghalgatom amit mondtok és néhol egyet is értek vele.

Na de, ha van hozzá véleményem hogy ezt a dolgot én hogy látom, arra elfogom mondani a választ...

tudnunk kell, hogy mi a helyes és hogy mi nem!

A kérdésem pedig, mennyi idő lehet még hátra, vagy esetleg nem is lesz háború?

2012. júl. 3. 17:15
 30/47 A kérdező kommentje:

Magyarországot azért nem tudták még kifoztani, mert még nem volt rá lehetőségük!

Ne felejcsd el , hogy amég a magyar nép a szovjetunió komunista állama alatt állt, addig egy hatalom volt-a kommonizmus..

Mi van ma?

-Ma láthatjuk a multicégek, a bankrendszerek befolyását a világban! Azt hogy száz milliók vesztették el állásukat házukat a válság végett!

-Mostmárt van lehetőség a nyugati hatalmaknak kifosztani a mi országunkat is, ami erősen folyik a mai nap folyamán is! Meg kell értened, hogy ezt a világot nem a parlamentünk írányítja, hanem a mozgató rúgó mögött lévő emberek, itt a pénz dominál, ami a komunizmusnál a bukást jelentette- az a nyugati országokban a fellendülést : ez pedig a bankrendszer, a hitel! Lehet hogy a hitel nem a sátán, de kamataival maga az ördög!

Vissza térve, amikor beléptünk az Eu-ba , 4 alap elv jött létre: Ebből az egyik az ami majd kifosztja az országunkat, én beszélhetek is, én csak egy magyar(cigány) ember vagyok a magyar emerekből! Ez a alapelv, hogy a cégek és a válalatok szabadon áramolhatnak az Eu-területén, mit jelent ez?

Azt hogy több szár vagy több ezer cég jön ide be, kifosztva a pénzükkel az országot, megveszik a magyar cégeket, a vízet.... A vilanyszolgáltatónk Az e-on német cég! Magyar ban 3van azt hiszem, nem tudom pontosan, de tudom hogy több mint 10 vagy 20 külföldi bank tette be ide a lábát, egy olyan országban ahol még 10 millió ember sem él! A helyzet hazánkban még nem teljesen vészes, de hogy majd elér egy olyan pontot ami kritikus lessz, az biztos..

Megszeretném említeni: LMP-amerikai cég támogatja, FIDESZ: kína támogatja(kelet felé húzodó politika), MSZP: Zsidók támogatják, JOBBIK: Nem tudom ki támogatja!

Remélem tudtam segíteni.

2012. júl. 3. 17:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!