Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az emberek lenézik a katonákat?

Az emberek lenézik a katonákat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy, miként lehetséges az, hogy lenéznek egy katonát ill. egy olyan embert aki annak készül? Ugyanis mondtam az osztálytársaimnak, barátaimnak, hogy katona akarok lenni és azonnal lehurrogtak. Azt mondták, hogy meg akarok halni és hogy a katonák üresfejű emberek meg még hasonlókat. És nem utolsó sorban lenézik a katonai főiskolát is, azt mondják, hogy könnyű, béna stb.

Ez már nagyon zavar, miért lehet ez; miként tudnék változtatni a nézőpontjukon?

2012. febr. 6. 21:06
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:

Előttem szóló, ha ezzel rám celoztál, akkor inkább cenben kellett volna maradnod. A 24BGFZ nem voltam szerződeses szolgaltban evkig, mint csapatfelderitő:) A 2005 ös ISAF felkeszüles Táborfalván törtent, P.I.örnagy volt a felkeszitő pk. A misszióban pedig H G szds.

Miután a felkeszülesi procedúra során többször elhangzott, hogy azokat reszesitik előnyben, akik a sokadik felkeszülest csinálták vegeg, de meg nem jutottak ki, (pontosan a nagyarányú túljelentkezes miatt!!) sokan itthon maradtunk. De nem bánom, mert kepes voltam a leszerelesem után egyenileg is eljutni afgánba es eltölteni ott 2 evet.

2012. febr. 9. 15:42
 32/58 anonim ***** válasza:

Igaz, azóta az egri helyőrseg is megszünt. Nem tudom, most hogy működik, majd utnanezek, de ez a 6 hónap-hat hónap-hat hónap nagyon sántit! legalábbis 2005 ben nem igy volt!

3 hónap felkeszüles, fel ev misszió, utánna 2 het szabadság, es vissza hetköznapokba... Te vagy nem voltál soha katona, vagy jóval azután húztál bakancsot, ahogy en levettem!

2012. febr. 9. 15:47
 33/58 anonim ***** válasza:

OFF:

már 2005-ben szinte vadászni kellett az embert a balkánra, nem voltak tartalékok. kb. 2010 óta pedig Afganisztánban is sokan úgy mennek ki, hogy "parancsra jelentkeztek".

Ha 3. 4. alkolommal kell kimenned, és otthagynod a családot, már nemigen jelentkezgetsz jókedvből. A pénz persze jól jön, de mellette a családot tönkreteheti a sok távollét. Sokszor a felkészülés sem az otthoni helyőrségben történik, ami azt jelenti, hogy akár egy évig is távol lehet az ember. Ez megviseli a gyerekeket és az asszonyokat is.

1-2 külszolgálaton túl inkább az egyedülállók, vagy a frissen elváltak jelentkeznek önként.

OFF vége.

2012. febr. 9. 18:52
 34/58 anonim ***** válasza:

# 30

"...a kimenő állomány legnagyobb része nem önkéntes"

Pedig bizony de. A nagyobb részük önkéntes, jóval kevesebben vannak, akiket úgy küldenek, hogy nem jelentkeztek.

"Ma már csak három(!) harci alakulat van..."

Tulajdonképpen hét harcoló alakulat van, de ez nem olyan lényeges.

"Akármelyik toborzón megkérdezheti bárki, ez így van."

:D

Amit a toborzón mondanak, az az esetek 95%-ában nem úgy van. Ne nagyon hagyatkozz a ott kapott információkra.:D

2012. febr. 9. 19:54
 35/58 TrükkösBélabá ***** válasza:
MH5 Bocskai István Lövész DD,MH25 Klapka György L DD ,
2012. febr. 9. 20:04
 36/58 TrükkösBélabá ***** válasza:
MH 59 Szentgyörgyi Dezső Rep bázis,MH86 Szolnok Heli Bázis,MH1 Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ,MH12 Arrabona Légvédelmi,MH43 Nagysándor József Híradó,MH54 Veszprém Radar Ezred,MH64 Boconádi Logisztikai Ezred,MH37 II Rákóczi Műszaki E,MH25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj,MH34 Bercsényi KMZ,MH 93Petőfi Vegyivédelmi Z,Ennyi jutott eszembe hirtelen az alakulatok közül. Azért ment két részletben mert akad a mobil netem.
2012. febr. 9. 20:17
 37/58 anonim ***** válasza:

Ez a hét a harcoló. MH 5. Bocskai István Lövészdandár, MH 25. Klapka György Lövészdandár, MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj, MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj, MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, MH 86. Szolnok Helikopter Bázis

A többi harctámogató és kiszolgáló-támogató alakulat.

2012. febr. 9. 21:02
 38/58 anonim ***** válasza:

Aki lenézi a katonai főiskolát, mert könnyű, meg béna, az vagy rendkívül sötét, vagy irigy.

Én 2009-ben jöttem, katonai vezetői szakra 38 embert vettek föl a kb. 2700 jelentkezőből. Legtöbbünk két nyelvvizsgával (ebből egy felsőfokú), 410+ pontszámmal, jó fizikai kondícióval jutott be. Erről ennyit.

2012. febr. 9. 22:05
 39/58 anonim ***** válasza:

Remek, örülök, hogy sikerült felkavarnom az állóvizet, most, hogy idefigyeltetek, megvédem a kijelentéseimet:

1; Tudom, hogy a NATO-szerződés adott cikkelye alapján vagyunk kinnt, stb.stb. Ne nézzük egymást tájékozatlannak, aki meg olvassa a hozzászólásaimat az meg engem főleg ne :)

2; Katonákkal/katonatisztekkel vagyok kapcsolatban, sőt, a nemzetvédelmi egyetemről is vannak ismerőseim. És bizony az a tendencia, hogy alig várják, hogy kiemehessenek külföldi misszióra akár NATO akár ENSZ-békefenntartó, mert az itteni átlag 120-150 helyett bőven félmillió felett kereshetnek. Ezért írtam, hogy zsoldos, mert én ezt látom és ezt tapasztalom.

3; Mielőtt én kimegyek valahova harcolni, tájékozódom, hogy valóban azért megyek-e oda embereket ölni, amit állítanak. Itt aki nyitott szemmel jár tisztában van vele, hogy 911 belső munka volt, afganisztán és irak pedig főleg a nyersanyag lelőhelyek miatt volt fontos.

4; számomra nem az a háborús hős, aki meghal egy idegen országban megszállás közben, hanem azok a katonák, akik dezertálnak és inkább nem mennek ki megszállni az adott országot és megölni az ottani embereket. Az USA-ban rengeteg ilyen van, szervezetük is létezik, gondolom senki sem hallot még róluk... Na ők az igazi háborús hősök az én szememben.

2012. febr. 10. 17:53
 40/58 Pro Patria ***** válasza:

Gondolkozó!

1) A katonák 95%-ban NEM önként mennek ki.

2) Magyar katonák békefenntartó és tartományi újjáépítő szerepkörben vannak bevetve, NEM öldösnek embereket.

Röviden írtam, mert úgy látom, az előző kommentem túl hozzú volt ahhoz, hogy fel tudd dolgozni.

2012. febr. 10. 18:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!