Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az emberek lenézik a katonákat?

Az emberek lenézik a katonákat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy, miként lehetséges az, hogy lenéznek egy katonát ill. egy olyan embert aki annak készül? Ugyanis mondtam az osztálytársaimnak, barátaimnak, hogy katona akarok lenni és azonnal lehurrogtak. Azt mondták, hogy meg akarok halni és hogy a katonák üresfejű emberek meg még hasonlókat. És nem utolsó sorban lenézik a katonai főiskolát is, azt mondják, hogy könnyű, béna stb.

Ez már nagyon zavar, miért lehet ez; miként tudnék változtatni a nézőpontjukon?

2012. febr. 6. 21:06
1 2 3 4 5 6
 21/58 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Valaki megemlítette, hogy talán azért hurrognak le, mert gyenge a tanulmányi teljesítményem ill. nem megfelelő a fizikumom.Ezek kilőve, de nem akarom a karaktereket ezzel tölteni, hisz kit érdekel?:)

Első válaszoló: Azt mondod, ne változtassak a nézőpontjukon.Szerintem egy baráttól/osztálytárstól minimum elvárás, hogy legalább szóban támogassa a társát.

A többieknek köszönöm a választ, mint már mondtam, sokat tanultam belőlük.

TrükkösBélabá: MINDEN TISZTELETEM A TIÉD ÉS TÁRSAIDÉ ÉS ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A BARÁTAID MIATT.

2012. febr. 7. 20:28
 22/58 anonim ***** válasza:

1. Az emberek többsége nem nézi le a katonákat.

2. Az, hogy sokan lenézik őket azért van, mert vagy nem ismerik, vagy nem értik, vagy irigyek rájuk, és ígv kompenzálnak.

3. Úgy tudsz változtatni, hogy sikerrel felvételizel, fölszerelsz, és majdan úgy viseled az egyenruhát, hogy meg se forduljon a fejükben, hogy lenézzenek :-)

2012. febr. 7. 20:54
 23/58 anonim ***** válasza:

"a jelentkezés önkéntes nem vezénylik az embereket"

Bélabá ezt a tűzszerészeinknek mondd.:D

Egyébként mivel az önként jelentkezőket is vezénylési paranccsal küldik ki, így gyakorlatilag ők is vezényelve vannak.:)

2012. febr. 7. 22:47
 24/58 TrükkösBélabá ***** válasza:
Huszadik köszönöm hogy rávilágítottál arra hogy rosszul fejeztem ki magam(Nem csak iskolát építenek lőnek is...).Csak dühös voltam néhány írás miatt ezért írtam rosszul.Természetesen nem iskolákat lövünk szét. Rengeteg szabály köti az embert missziós területen sem lehet ész nélkül lövöldözni.Soha nem lennék képes fegyvertelen civilekre lőni.Kérdező köszönöm a nevükben!Ne próbáld megváltoztatni őket bizonyíts a tetteiddel nekik.A honvédség szóban benne van minden ami fontos a föld védelme amin születtél ami életet adott.A néped ,szüleid,gyermekeid védelme részükre a nyugodt boldog élet biztosítása.Aki ezek után is lenézi ezeket az embereket arra nem találok pontos kifejezést.Aki azt gondolja hogy nem csinálunk semmit nézze meg a Hír TV Rohamlövész videót a neten.Ez a képzés keményebb megpróbáltatás mint az amerikai ranger tanfolyam.Ezt azért merem ilyen büszkén kijelenteni mert pár kollégám azt is elvégezte és viseli a ranger felvarrót.Egy apró történet a végére:Egyenruhában sétáltam az utcán amerikai turisták megállítottak és megköszönték a munkámat pedig nem is ismertek.Érdekes nem? Ők jobban megbecsülik a magyar katonát mint a saját népéből sokan.
2012. febr. 7. 22:59
 25/58 TrükkösBélabá ***** válasza:
23-as minden tiszteletem a tűzszerészeké!:)Lövész vagyok nálunk kb. 3-szoros a túljelentkezés misszióra. Nálunk senkit nem kell erőszakkal kiküldeni.
2012. febr. 7. 23:05
 26/58 anonim ***** válasza:

Nem kötekedésképp írtam, csak pontosítani akartam.:)

Van aki önként megy és van akivel egyszer csak közlik, hogy most ő is önként megy.:)

2012. febr. 7. 23:17
 27/58 TrükkösBélabá ***** válasza:
Hát az biztosan nem kellemes ha megmondják mit szeretnél :)!Nálunk ezt az eü-sökkel játszották el választhattak hogy PRT7 vagy 8-ba mennek.De ez nem jellemző nálunk.
2012. febr. 7. 23:28
 28/58 A kérdező kommentje:
TrükkösBélabá: Majd levélben egy két szóban elmondanád, hogy milyen munkakört kell elvégezni egy lövésznek? Ezzel az "ággal" szemezek :)
2012. febr. 8. 15:19
 29/58 anonim ***** válasza:
En 2005 ben vettem reszt az ISAF-2 felkeszülesen, menni akartam. Több, mint 100% os volt a túljelentkezes. Igaz, hogy a kiutazó állományt 'vezenyeltek' oda, de bármikor lemondhatták volna az utazást.
2012. febr. 8. 23:23
 30/58 Pro Patria ***** válasza:

Messziről jött ember azt mond, amit akar... Főleg az interneten.

Ha valaki tényleg benne van a Honvédség rendszerében, akkor az tudja, hogy a kimenő állomány legnagyobb része nem önkéntes. Ma már csak három(!) harci alakulat van, a tatai, a hódmezővásárhelyi, és a debreceni. Ennyi.

Ezeknek legénysége, akár tetszik nekik, akár nem, egy éven belül biztosan kikerülnek valamilyen misszióba. Azután 6 hónap pihenés, 6 hónap felkészülés, és újabb misszió.

Csak azok között vannak önkéntesek, akik nem lövészek, hanem mondjuk vegyvédelmisek, híradósok, egészségügyisek, stb.

Akármelyik toborzón megkérdezheti bárki, ez így van.

2012. febr. 9. 14:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!