Az emberek lenézik a katonákat?
Sziasztok! Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy, miként lehetséges az, hogy lenéznek egy katonát ill. egy olyan embert aki annak készül? Ugyanis mondtam az osztálytársaimnak, barátaimnak, hogy katona akarok lenni és azonnal lehurrogtak. Azt mondták, hogy meg akarok halni és hogy a katonák üresfejű emberek meg még hasonlókat. És nem utolsó sorban lenézik a katonai főiskolát is, azt mondják, hogy könnyű, béna stb.
Ez már nagyon zavar, miért lehet ez; miként tudnék változtatni a nézőpontjukon?
"Azokat a magyar honvédeket, akik a hazájukat védik, csak tisztelni lehet.
Viszont azokat a zsoldosokat akik komoly pénzekért kimennek Afganisztánba és ilyen heleykre megszállni az adott országot és behajtani a profitot egy-két vállalat-igazgatónak, őket se nem sajnálom ha meghalnak, ellenben végtelenül megvetem mindet."
Jól van "Gondolkozó", már megint te vagy az egyetlen aki nem gondolkodik. Afganisztánban NATO-tagságunkkal járó kötelességeinknek teszünk eleget, ahogy a délszláv háború idején is, és ahogy a többi NATO-tag is segítene nekünk ha nálunk ütne be a ménkő. Ugyanis bármelyik tagországot katonailag fenyegetik a többieknek kötelességük segíteni.
Az meg csak hab a tortán hogy odakint a magyar katonák TAPASZTALATOT is szereznek, ami később aranyat érhet ha pl. saját országunkat kell megvédeni.
Az pedig külön felháborító hogy lenézed őket. Olyan helyzetekben állnak helyt ahonnan te vagy akár én is sírva menekülnénk (én legalább bevallom), legyen akár Afganisztán vagy Irak vagy adott helyzetben Magyarország katonai védelme.
Zsoldosoknak hívod őket és úgy csinálsz mintha ingyen kéne harcolniuk. Én azt mondom igenis jár nekik az a pénz amit kapnak életük kockáztatásáért, ahogy az orvosoknak is több járna életek megmentéséért.
Soha nem voltam katona (egészségügyi okok miatt nem is leszek) de igenis tisztelem őket a bátorságukért.
Gondolkozó.
Imádom az ilyen szélsőjobbos megmondóembereket. Annyi sötét ember van itt! Minek írsz, ha lósz@rt se tudsz a dologról??
Előszöris:
Az, hogy azok az afgánok a te s*ggedet is felrobbantanák.
Másfelől nem mindenki születik olyan szerencsés helyen, mint te ezen a "mocskos, undorító" Magyarországon, és rászorulnak a támogatásra! Ugyanis a magyarok nem "lövöldöznek", hanem iskolákat építenek, vizet hordanak, és járőröznek! Tudod, mi, gazdagabbak felelősséggel tartozunk a szegényebbek iránt.
Mellesleg ezer más helyen is teszik ugyanezt a magyar katonák, mindig csak Afganisztánt emelitek ki...
Most meg a "zsoldosozás"-odra, mert ez olyan megszokott klisétek:
Melyik ember nem kap fizetés a munkájáért?! Szerinted az orvos nem kér pénzt, vagy a tanár? Vagy a tűzoltó is pénzért megy be az égő házba?
Szerinted a honvédség tagjai ingyen kapják a boltban a párizsit meg a kenyeret?? Szerinted neki ingyen van az áram, a víz? Ennyi erővel te is zsoldos vagy - már ha dolgozol egyáltalán...
A "profittal" kapcsolatban meg hadd áruljak el egy titkot: a kint szolgáló állománynak csak ELENYÉSZŐ része önkéntes! A 98%-ukat a NATO szerződés értelmében kiviszik, ha tetszik nekik, ha nem!
Ugyanis NINCS annyi önkéntes, ahány embert elvár tőlünk a NATO, az állománynak azonban mindig meg kell lennie. A most kint szolgáló embereket senki nem kérdezte meg arról, akarnak-e kimenni, csak annyit mondtak: van 6 hónapod felkészülni - amire az egyetlen válasz: parancs, értettem!
Ugyanis szerződést írtak alá, amiben többek között ez is rögzítve van, és már akkor tudták, hogy benne lehet a pakliban ez is! Ennek ellenére vállalták a haza szolgálatát!
Szóval felejtsétek el ezt a "pénzért megy ki gyilkolni" baromságot! Nem pénzért, hanem kötelességből, és nem gyilkolni, hanem vizet osztani mennek ki!
Borzalmas, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában ezekkel a dolgokkal. De azért dobálóznak a nagy kurucszittyamagyar jelmondatokkal.
Másik válaszoló:
"szerinted itt mo-n mit kellene védeni mégis? felejtsük már el a száz évvel ezelőtti állapotokat."
- Historia est magistra vitae.
A történelem nem egymást váltó, elkülönülő szakaszokból áll. Egyetlen hosszú folyamat, amiben minden egyes korszak az azt megelőzőhez és az utánajövőhez kapcsolódó láncszem. Minden, ami a múltban történik, kihat a jelenre, és a jövőre is. Mi a múltat folytatjuk tovább a jelenünkben, és így adjuk tovább a jövőnek.
Azt nem mondanám, hogy minden ember lenézné őket. Bár tény, hogy sokan vannak ilyenek, de azért korántsem mindenki.
Gondolkozóó:
"Azokat a magyar honvédeket, akik a hazájukat védik, csak tisztelni lehet.
Viszont azokat a zsoldosokat akik komoly pénzekért kimennek Afganisztánba és ilyen heleykre megszállni az adott országot és behajtani a profitot egy-két vállalat-igazgatónak, őket se nem sajnálom ha meghalnak, ellenben végtelenül megvetem mindet."
Érdekes felfogás és rendkívül korlátolt. Mintha te azt hinnéd, hogy az itthon szolgálatot teljesítő és az Afganisztánba vagy bármelyik más országba vezényelt magyar katonák két külön csoport lennének. Pedig ők ugyanazok az emberek. Az hogy hol van, mit csinál, attól függ mit kap parancsba. A hadseregnél ez így működik. Továbbá a Magyar Honvédség katonái se nem zsoldosok, se nem megszállók. Elmagyaráznám miért, de ezt te úgysem fogod megérteni, mivel túlzottan elfogult vagy, valamint nem rendelkezel semmilyen VALÓS! háttérismerettel a témát illetően.
"Az év 99 százalékában nem csinálnak semmit csak egymásnak tisztelegnek meg pózolnak."
És ezt mégis miből gondolod? Az, hogy te nem tudod milyen feladataik vannak év közben, nem azt jelenti, hogy nem csinálnak semmit.
"Nem csak iskolát építenek lőnek is,csak a TV híradóban és az interneten persze nem mutatnak meg mindent és főleg nem az igazságo"
Ja, iskolákat is lőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!