Ha háború lenne, mit lehet tenni?
"de akit akarata ellenére soroznak be, annak igenis joga van lelépni az országból. "
Hát ez egy eléggé nagy tévedés - de kívánom, hogy soha ne kelljen ezt megtapasztalnod.
"Számomra a magyarság annyit számít, hogy az van beírva a személyii igazolványomban."
Ezt én a helyedben eléggé szégyellném.
"...mi, a józan gondolkodású többség meg egy trópusi szigeten a pálmafa alatt koktélt iszogatva kivárnánk, hogy az ellenség elintézze őket, aztán a végén visszatelepülnénk és békét kötnénk."
Hát tudod, UTÁNA már ne gyertek vissza. Ha apáitok, nagyapáitok is így gondolkoztak volna, akkor most nem lennél magyar, és nem itt élnél.
Kíváncsi lennék, ha ugyanezeket a mondatokat elismételnéd kedves szüleid előtt, vajon mekkora szemeket meresztenének rád?
Pedro
"Ha apáitok, nagyapáitok is így gondolkoztak volna, akkor most nem lennél magyar, és nem itt élnél."
Hanem talán Nyugat-Európában vagy Amerikában. De rossz lenne...
De lehet, hogy Romániában, vagy valahol Szibériában...
Nem tudom, miből hiszitek azt, hogy egy MÁS sors szükségszerűen JOBB is lenne? Lehet, hogy sokkal ROSSZABB lenne.
Pedro
Ez alapvetően nem "hazafiassági" kérdés, hanem törvényi.
Aki háborús időszakban, hadiállapot idején a parancsot nem teljesíti, az hátulról kap golyót, a többi pedig szemből.
Nem mondtam, hogy feltétlenül jobb lenne. Csak azt, hogy nekem mindegy, hogy milyen nemzethez tartozom. Igen, születhettem volna akár Szibériába, a senkiföldjére is. De tény, hogy sok hely van a világon, ahol szívesebben élnék, mint Mo.-n. De azért itt is jó, soha nem panaszkodom.
Amúgy meg ez a szemből kap golyót-dolog kicsit sántít. Nem hiszem, hogy olyan gyorsan hívnák be az embereket, hogy ne lenne idő lelépni. Egy háborúnak vannak előjelei, nem egyik percről a másikra kezdődik.
A lényeg, hogy én személy szerint a saját és a számomra fontos emberek biztonságát tartanám szem előtt, semmi mást, ha úgy alakulna a helyzet.
Mivel azonban egy katonai tömb részei vagyunk, ezért mindenütt egyszerre lenne "mozgósítás", tehát hová is mehetnél? Makimum "cseberből-vederbe"...
Esetleg mehetnél az ellenséghez is, de ott meg téged tartanának ellenségnek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!