Ha háború lenne, mit lehet tenni?
"Az emberi élet és méltóság mindennél fontosabb."
Na igen. Kivéve a hadseregnél. Az ugyanis NEM demokratikus felépítésű intézmény.
"Ha háború lenne, egy értelmes embernek (hacsak nem katona,..."
Itt meg is álltam. Háború esetén igen hamar kiküldik a behívó parancsot (vagy csak bemondják a médiumokban), és ezzel máris katonává váltál. Akkor is, ha nem akarod. És akkor is, ha nem hallottad. Ez ugyanis a hadsereget, amelynek szolgálatra kötelezett tagja lettél NEM ÉRDEKLI.
"Ha be akarnak sorozni, akkor nyilván olyan országba mész,..."
Hát igen...
Petőfi szerint:
"Sehonnai bitang ember
Ki most ha kell halni nem mer,
Kinek drágább rongy élete,
Mint a haza becsülete..."
Vagy Vörösmarty Mihály szavaival:
"Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, oh magyar.
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar.
A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."
De tudom, hogy némelyeknek ez semmit nem jelent. Csak azt nem értem, hogy azok miért tekintik magukat magyaroknak?
Pedro
"De tudom, hogy némelyeknek ez semmit nem jelent. Csak azt nem értem, hogy azok miért tekintik magukat magyaroknak? "
Mert véletlenül pont itt születtem, és itt éltem. Ha máshol élnék, akkor is ugyanilyen jól érezném magam a bőrömben.
Katonaság, sorozás...bocs, pontosítok. Úgy gondolom, hogy aki saját maga választja ezt a hivatást, az nyugodtan kimehet lövöldözni, de akit akarata ellenére soroznak be, annak igenis joga van lelépni az országból.
Petőfit és Vörösmartyt kiváló költőnek és jó embernek tartom, nem attól még nem értek egyet a tőlük idézett sorokkal.
"a vezetők szemében csak feláldozható csicskák vagytok"
Az ilyen kérdések és válaszok után néha az én szememben is.
"De tudom, hogy némelyeknek ez semmit nem jelent."
Na, nem akarom Petőfit bántani, de hát na. Érted.
Néha nem ártana gondolkodni. A link amit küldtél oltári nagy baromság. Egyébként a biztos infóra alapozó két hét már letelt. Na jó, a két hónap még nem. Egyébként az FSB infót ad ki a köznek?! Mikor olvastad utoljára az információs szolgálat tanulmányait?! :))
(mellékesen abszolút nem mondom, hogy Irak nem lesz lebombázva/lerohanva 5 éven belül). De, hogy oroszok meg kínaiak háborúznának pakisztán miatt... ÁÁÁÁ
Másrészt: nem célszerű nagyvárosban, ipari létesítmény, honvédelmi objektum, vasúti pályaudvar mellett lakni. Bespájzolni rengeteg tartós kajával, feltölteni benzinnel a fürdőkádat, valami jobbfajta fizető eszközt szerezni (arany, usd, avagy szerinted rubel és yüan, később tojás, liszt) és még rengeteg ilyen vidám dolog...
Ha január 9-ig mégse törne ki az új nagy háború, megteszed, hogy itt bocsánatot kérsz, amiért nem voltál képes gondolkodni? Ellenkező esetben én kérek bocsánatot. Szerintem ez így korrekt.
Számomra a magyarság annyit számít, hogy az van beírva a személyii igazolványomban. Egyszerűen nem a hazához való kötődés, és nemzeti öntudat, hanem más értékek mentén élem az életemet.
Amúgy érdekes gondolat fordult meg a fejemben: mi lenne, ha az országot megtámadnák, az összes vérgőzös nagymagyar menne harcolni, mi, a józan gondolkodású többség meg egy trópusi szigeten a pálmafa alatt koktélt iszogatva kivárnánk, hogy az ellenség elintézze őket, aztán a végén visszatelepülnénk és békét kötnénk. :D
ma 18:49
Amilyen kemények valószínűleg, hogy előbb elmenekülnének mint ti.
Üvd: Az ellenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!