Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mohácsnál miért volt olyan...

Mohácsnál miért volt olyan kevés a keresztény sereg?

Figyelt kérdés
Hiszen Magyarország népessége akkor 4 millió volt. Miért nem soroztak be férfiakat? A török Konstantinápolyból 2 hónap alatt ért ide, annyi idő alatt meg kilehetett volna képezni a parasztokat, hogy tudják is, hogy kell harcolni.
2011. nov. 24. 22:32
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

Ja. Mert én nem történészektől idéztem hanem pék inasoktól. Tehát el sem kell olvasni, meg sem kell nézni, válaszolni sem kell rá, csak azt hogy én milyen szemét és hazug vagyok.

Komolyan ezt az érvelési rendszert ami neked van tanítani kéne.

2011. nov. 27. 21:00
 32/45 Pro Patria ***** válasza:
83%

Dantes, bármi, amit itt írtam, történészektől való idézet. Volt valaha is, hogy egyetlen forrásomat, idézetemet, állításomat, bármimet elfogadtad volna?...

Képmutató és hazug ez az álságos sértődöttség, meg ez a hazudozás, hogy "nekem csak ennyi az ellenérvem." stb, egyszerű, képmutató hazugság. Befejezhetnéd, hogy legalább egy kicsit megmaradj embernek lenni.

2011. nov. 27. 23:25
 33/45 anonim ***** válasza:
60%
Értem. Tehát én nem történészektől idéztem, és nem is kell elolvasni. Jó. Ez komoly érv mondtam már. Így kell vitatkozni. Azért nem olvasom el, mert köcsög vagy. Ezt teljesen korrekt érvelés tőled.
2011. nov. 28. 09:53
 34/45 ThorgilsX ***** válasza:

Bocsássátok meg hogy megint belekontárkodok...DE olvastam hogy 100-200-300ezres török seregről beszéltek...

Na most van bármiféle elképzelésetek arról hogy 10ezer embernek vagy csak legyen 100 mennyi kaja kell?

Továbbá...írta valaki hogy a törököknek 300ezer katonája volt és kb 150ezer vett a csatában részt...és velük szemben 27ezer magyar...

EMBER!!! Te kiállnál egy ekkora túlerővel szemben?

Tény hogy túlerőben voltak a törökök nade nem nagyságrendekkel voltak többen!

Továbbá még mindig a bagatell számokra visszatérve...még 100ezer fős seregről sem beszélhetünk! Kb ha voltak 80ezren már örültek neki...és ebből max 50-60(MAX)ezer ember állt csatasorba.

Ennyi ember már egy mozgó város!

2011. nov. 30. 21:33
 35/45 Pro Patria ***** válasza:
83%

Dantes, annyira veszem figyelembe, mint te az én általam felhozott történészi véleményeket, forrásokat, bármit.

Igen, ez így teljesen korrekt.

2011. nov. 30. 21:35
 36/45 anonim ***** válasza:
Jó. Ha szerinted korrekt, akkor korrekt.
2011. nov. 30. 21:50
 37/45 anonim ***** válasza:

Neked is csak azt tudom mondani, amit az előbb mondtam egy másik hozzád hasonló figurának.

Ez a érved? Ha te nem veszed figyelembe akkor én se!

Jó. Mondjuk ha elkerülnél egy egyetemre, esetleg történelem szakra, ott is ezt kéne csinálnod. Nem veszem figyelembe, mert dirr-durr-hörr.

Fognak jutalmazni érte.

2011. nov. 30. 21:53
 38/45 Pro Patria ***** válasza:
83%

Dantes, milyen jogon kérsz tőlem számon bármit is, ha te magad egyetlen forrásomat, idézett szakvéleményemet, semmimet soha figyelembe nem vetted?

Kicsit képmutató ez a színjáték. Nem vagy méltó vitapartner, az a helyzet...

2011. nov. 30. 22:41
 39/45 anonim ***** válasza:

Tehát ismételten, ez az érved, hogy ha te sem akkor én sem bibibibi.

Jó. Ovoda. Nem kérek rajtad számon semmit. De nem veszed észre mennyire szánalmas amit művelsz?

Ha különbnek tarod magad nálam, akkor miért nem érvelsz?

Fejtsd ki ,hogy például miért nincs igaza B. Szabó Jánosnak.

De nem, te csak engem szidsz. Mondom: Menj el egy egyetemre. Iratkozz be történelem szakra, nagyon fogják értékelni.

2011. nov. 30. 22:43
 40/45 Pro Patria ***** válasza:
83%

Dantes, képmutató alak vagy, nem több. Igen, jogosan vetem fel, hogy miért is kérsz tőlem számon bármit, ha te sem fogadsz el semmit. Te talán okosabbnak hiszed magadat az általam felhozott történészeknél?

Veled nem lehet vitatkozni. Téged semmiről nem lehet meggyőzni, mindent tudsz, mindent jobban tudsz. Ez vagy te. Ennyi. Fejezd be a színjátékot, senki nem kíváncsi rád.

2011. dec. 1. 00:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!