Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A Magyar Honvédségnél lehet...

A Magyar Honvédségnél lehet kérni vallási előírásoknak megfelelő kaját? Muszlim? Koser? Keresztény húsvét elött böjti? Stb

Figyelt kérdés
2011. szept. 24. 14:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%
a muszlim az halal, és perszeeee az a Ritz álruhában, de biztos vok benne h megengedik, h ne egyék meg a disznót, ha az a kaja! Ez amúgy egy poén kérdés?
2011. szept. 24. 15:19
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem nem vicc kérdés, igenis érdekes és engem is érdekel.
2011. szept. 24. 15:22
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem poénnak szántam. Ha az alkotmány garantálja a lelkiismereti és vallási szabadságot akkor pl a Magyar Honvédség hívó keresztény katonájaként betarthatom-e a 40 napos böjtöt húsvét előtt?

(A muszlimok meg szerintem nem csak halat esznek. Tudtommal sertést – mivel tisztátalan állat – nem eszik. A kóser kajánál pedig a fogyasztható dolgokon kívül még sok más szabály is van. El(ő)készítés, tárolás stb)

2011. szept. 24. 15:36
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérni mindent lehet, akár dobostortát is, csak nem fogsz kapni. Ha nem tetszik a legénységi ellátmány éhen döglesz.
2011. szept. 24. 15:45
 5/12 anonim ***** válasza:
ÉS alapból miért olyan szar ?
2011. szept. 24. 16:05
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem szar az. Attól függ ki a szakács. Nálunk jó volt.
2011. szept. 24. 16:16
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet kérni. És mivel már nem sorkatonaság van, így az ebéd nem is jár alapból, csupán választható. Aki úgy dönt, hogy nem veszi igénybe a napi egyszeri meleg ételt, az havonta étkezési jegyet kap és azon vehet magának a kantinban vagy a Tescoban kóser kaját.:D
2011. szept. 24. 16:19
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

a vallásszabadság annyiban van h a saját pénzeden te olyan kaját veszel, amilyet csak akarsz!!!

De senkinek nem kötelező biztosítani olyan kaját amit te- v egy zsidó, v muszlim épp hajlandó megenni! De miért ne

böjtölhetnél? Azt hagysz a tányérodon amit csak akarsz!

Nekem már az is fura volt, h a repcsin, amin köztudottan sok indiai utazik külön volt vega kaja, ami persze szép dolog, de meglepett mert egyáltalánb nem jellemző az ilyesmi...

2011. szept. 24. 20:01
 9/12 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet kérni ilyen kajákat. Csak előtte 3 nappal le kell adni az igénylést az írnoknál. Ő gyűjti. Ha pedig harcba menne a sereg, te magad eldöntheted, hogy Te ki ellen akarsz menni. Mehetsz egyedül, de ha úgy tetszik mehetsz a többiekkel is. A fizetés mindenképpen jár.
2011. okt. 2. 22:55
 10/12 anonim válasza:
Van egy menüsor, ami a,b és c menüből áll, fel vannak sorolva, hogy melyik nap milyen ételek lesznek, és ebből te magad állíthatod össze a következő havi menüdet. Minden hónap végén le kell adni.
2011. nov. 4. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!