Nem durva, hogy 56 iskolát át vettek az önkormányzattól a nagy keresztény egyházak?
Nem.
Ott sem lesznek rosszabb helyen, mint a jelenlegi, idióta magyar állam kezében.
Hát én személy szerint nem akarnám, hogy a gyerekem keresztény iskolába járjon.
A keresztény elvekkel nincs semmi bajom, én is az vagyok, ennek megfelelően is élek, de nem tartom szükségesnek a napi szintű együttes imádkozást az iskolában, a kötelező hittant, meg a szülők "nyilatkoztatását" a nevelési elveikről.
Szerintem ez mindenkinek a magánügye, és ne kényszerítsék az emberekre.
Szóval, ha így vesszük, azt igenis durvának tartom, hogy egyes községekben nincs másik iskola, a szomszéd falu meg messze van, és így gyakorlatilag sérül az az elv, miszerint a vallásos nevelés senkire sem rákényszeríthető.
"Ennek köszönhetően ateista lettem."
Még mindig jobb, mintha drogos agyatlan idióta lennél.
Azért mondom, hogy hadd döntse már el az ember, hogy a gyerekét milyen iskolába akarja íratni.
Semmi probléma az ilyen iskolákkal - ha van más is, és az emberek választhatnak.
De ahol nem megoldható, hogy a gyereket messzire hordják minden nap, ott ez akárhogy is nézzük, kényszerpálya.
Meg a tanárokat sem értem, hogy lehet elbocsátani, ha nem írják alá az együttműködést, vagy micsodát.
Elvileg a vallásszabadság alapelv, de ez most sérülni látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!