Nem durva, hogy 56 iskolát át vettek az önkormányzattól a nagy keresztény egyházak?
"metafizikailag vak" -nem tudom. Mindenestere ebben hierarchikus fokozat van a Látó-tól a metafiz.vakságig.
Ennek megfelelően keres/nem keres/ és a tanításnak is ennek megfelelőnek kell lenni.
Buddha azt mondta, tanításai azokhoz szólnak, akiknek szemét kevés por fedi.
(akinek nem fedi semmi,tisztánlátó- már nem kell, akinek sok, az nem érti meg, vagy félreérti és még árthat is)
Én is ilyen iskolába jártam, és tapasztalat alapján mondom, nem nagyon erőltetik ezt a vallásos dolgot. Van egy áhitat meg esetleg Hittan-óra, de ki lehet bírni, és nem a hittan jegy fog első sorban számítani majd a felvételinél.
Ellenben ami nagyon fontos az az oktatás színvonala. És persze a gyerekek személyes biztonsága. Sok állami iskolából ez hiányzik. Ha egy egyházi iskola tud garantálni magas oktatási színvonalat, akkor a gyereknek csak jó ha odajár, mert elvégre tanulni megy ide.
A biztonságot most nem tudom, hol milyen, de hány olyat hallunk, hogy az idősebb 'gazsikák' terrorizálják folyamatosan osztálytársaikat? Hát köszi, ilyen iskolába nem járatnám a gyerekem - legyen állami vagy egyházi.
Egyszóval mindegy milyen iskola, ha megfelelő színvonalat biztosít.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:37
Bocsi de ez egyszerűen úgy hülyeség, ahogy van. Nem tudom, miből indultál ki, mikor azt írtad, az állami sulikban leköpik a tanárt, mert mifelénk kapásból 5-6 olyan állami iskolát tudok mondani, ahol ilyen egyszer sem fordult elő - és ezek nem poroszos intézmények. Az egyházi taníttatásnak semmi köze ahhoz, hogy egy oktatási intézmény milyen szinten áll.
Szerintem nem durva.
Még jó, hogy nem zárták be...
Földig égetném az összeset, a templomokkal együtt.
Az intézményesített vallás az emberiség rákja.
Nálunk az egyházi iskolában is megverték az egyik kislányt az oda járó kisebbségi lányok. A tanárok nem tettek ellene semmit. Nagy a kivételezés,a tanárok gyerekei mind kitűnő tanulók,akkor is,ha buták.
Semmivel sem jobb,mint az állami iskolák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!