Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem durva, hogy 56 iskolát át...

Nem durva, hogy 56 iskolát át vettek az önkormányzattól a nagy keresztény egyházak?

Figyelt kérdés
[link]
2011. szept. 23. 14:36
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
41%
18:20 rejehw: "Elvileg a vallásszabadság alapelv, de ez most sérülni látszik." - ezúttal igen
2011. szept. 23. 18:56
 32/41 anonim ***** válasza:
66%

Nem lenne durva ha egyenlő esélyekkel rendelkezne az állami és egyházi iskola.

De amíg az önkormányzati iskola a működésének kb.60 %-át kapja addig az egyházi iskola 100% -ot kap.

Tehát nem azért lesznek az iskolák egyháziak mert a vallás teret hódít, hanem mert az önkormányzatok általában szorult helyzetben vannak.

A pénz sok mindent megold.

Ha úgy van ahogy tanítják azaz a saját képmására teremtett bennünket akkor az a véleményem isten szereti a pénzt. Ezt megerősítendő az is , hogy a földi helytartója és csapata mindig a pénz és hatalom tüzének közelében foglaltak helyet.

Ökörköri

2011. szept. 23. 21:38
 33/41 anonim válasza:
A gyerekem katolikus gimibe jár / most 9-es/. Én ugyan meg lettem keresztelve születésem után de ateista vagyok. A férjem pogány. Nekünk mindegy volt, hogy melyik gimibe megy továbbtanulni mert mindegyik jónak számít ahová felvették. Nagyon megtetszett neki a légkör és az iskola így ezt választotta. állítom, hogy a gyerekek 70-80%-a nem vallásos. Tudom mivel rengeteg volt iskolatárs jár ide. Van heti egy hittan és heti egy mise ami be van építve az órarendbe. Nincs "agymosás", szó sincs ilyesmiről. Viszont igen, odafigyelnek a gyerekekre, nincs szemtelenség, visszabeszélés, a tanárokkal szembeni pofátlanság. Nagyon odafigyelnek az osztályközösségekre és egyáltalán egymásra. Ezért választotta sok szülő ezt az iskolát. Az, hogy gólyatáborban megfogták egymás kezét ebéd előtt és imát mondtak..na pfu...erre azt mondta a lányom, hogy neki tetszett, hogy nem mint a birkák nekiálltak csak úgy enni. Persze azt is tudtuk, mivel látszik, hogy ez egy jól ellátott iskola. Hatalmas sportpálya,kulturált menza, gyönyörű környezet. És azt is tudtuk ,hogy vajmi beleszólása van a politikának vagy bárminek az iskola működésébe. Hozzáteszem előtte sem önkormányzati fenntartású általánosba hanem egyetemi gyakorlóba járt a gyerek.
2011. szept. 24. 10:35
 34/41 anonim ***** válasza:

ma 10:35-nek

Ha a gyermek jól érzi magát akkor semmi probléma. Tanuljon jól és legyen boldog.

Ökörköri

2011. szept. 24. 20:50
 35/41 anonim válasza:
az ökörköri mi a végén?
2011. szept. 24. 21:41
 36/41 anonim ***** válasza:

Csak egy szimpla aláírás.

Ökörköri

2011. szept. 25. 14:33
 37/41 Mr.Super TNT ***** válasza:

Az az igazság ,hogy nagyon átment vallási vitába a téma ,de akkor én is beszállok.

A kereszténységet és minden istent imádó valást nem szeretek marhaságnak tartok és ezt szívem joga eldönteni ,a vallásosok szerint hitetlenség vagy korcsosulás ez ,de tudjátok mit aki ezért korcsnak néz az maga egy korcs ,alávaló és gyenge ember. A hitre azért van szükség ,hogy támaszkodjunk rá erőt merítsünk belőle célt kapjuk és aszerint éljünk. A nagy keresztények igazából nem is hisznek csak divatból vagy ,hogy mert ezt várják el tőlük nem igaz emberek ők. Ha valóban olyan fene nagy istenbe vetet hit van valakiben akkor mért él mégis álszentként ,vagy aki kereszttel rongál a nyakába ,miért imád bálványokat ,mert a kereszt a templom az tulajdonképpen egy bálvány. A nagy keresztény erkölcs nevébe sok ember végezte máglyán. Vagy aki más megvilágításba helyezte a kereszténységet annak a nézeteit törölték elégették a zsinatokon ahol eldöntötték mi maradjon a bibliában. Az egyik ilyen őskeresztény elv ,hogy mindenki magában találja meg istent és a hitet és mindenki egyben a maga papja is. Ez az egyház hatalmát veszélyeztette és ezért törölték ezt az evangéliumot is.

Az én hitem sokkal nagyobb mint a bármelyik istenhívőé: én a következő generációban ,hiszék és azért is élek ,hiszek abban ,hogy jobbá tehető a világ kemény munkával vas akarattal és makacssággal. Számomra az isten szó az igazságot jelenti egy olyan egyetemes igazságot ami választ ad minden kérdésre a sok miértre ,hogyanra és az élet valódi értelmére tehát az én istenem a tudás és az ahhoz vezető út pedig a kitartó kemény munka és elszántság. A ti nagy vallásaitok számomra csak agymosás tömörítik a birkacsordát és ugyanúgy csak egy piaci termék. természetesen vannak alap erkölcsi értékrendek amik fontosak benne és a lényege lenne ,de mindenki leszarja pedig az európai kultúra alapja. Ezek a részek pedig a 10 parancsolat a megbocsátás és a feltétel nélküli szeretet. Persze én ezen elveket magaménak is vallom ,de a nem élek 100%-ban a 10 parancsolat szerint ,mert néhány parancsolat nem illik az életembe.

De az ,hogy legyőzzem az állandó gyűlöletet szükséges ,hogy megbocsássak azoknak akik ellenem vétkeznek és ha súlyos dolgot követ el valaki akkor nem azért fogok megküzdeni vele és legyőzni mert a gyűlölet és a bosszú ural ,hanem azért ,hogy gátat szabjak a gyűlöletnek és megvédjek másokat tőle. Én katona akarok lenni és ,ha bosszú vagy gyűlölet vezeti a kezem akkor nem vagyok méltó arra ,hogy az legyek ,legyőzöm magamba a gyűlöletet elfojtom és uralom. Nekem ez a hitem nem pedig egy kitalált isten .

2011. nov. 25. 01:35
 38/41 anonim ***** válasza:

Re#37

„hogy mindenki magában találja meg istent és a hitet”

Ha figyelnél, ha részt vennél valamely történelmi vallás élő gyakorlatában-, rájönnél, erről szól mind, mindig és mindenkor.

„Isten országa tibennetek van” –ne várjuk, hogy itt vagy ott van vagy „eljön” - mondta Jézus.(olvasni kellene)

„Mindenki elérheti a buddhai rangot, ha egyedül a saját szívében keresi Buddhát.” – tanította.

jóval korában Sákjamuni Buddha.

A világ ~6-6,5 milliárd vallásos, istenhívő embere ezen fáradozik.

„A nagy keresztény erkölcs nevébe sok ember végezte máglyán”

Elég lejárt lemez. Tele van a net fizetett provókkal akik ezt, és más a kereszténység nevében elkövetett bűnöket szajkóznak.

Csakhogy a keresztények NEM a méltatlan embereket követik, hanem a Jézust,a Krisztust, és azokat, akik méltóan követik. A máglyára küldők nem SZERETETTEL tették, amit tettek, ezért kiestek a méltó követőkből, mert ellen tettek a jézusi főparancsolatnak. 8olvasni kellene)

Aki – másik lemez, a gyerekeknek ártók- az pedig kiemelten a legnagyobb bűn. Jézus, aki mindenkinek megbocsátott, akik halálra kínozták őt annak is, ezeknek nem, ezekre, jobb ha követ kötnek a nyakukba és vízbe vetik. Ez is benne van az Evangéliumokban (amit olvasni kellene, mielőtt a kereszténységet leírná valaki)

„Az én hitem sokkal nagyobb mint a bármelyik istenhívőé: én a következő generációban ,hiszék és azért is élek ,hiszek abban ,hogy jobbá tehető a világ kemény munkával vas akarattal és makacssággal.”

igen, ez pontosan (!) a marxista-leninista-sztálinista materialista, ateista, vallásellenes, emberellenes „átnevelés” sokat hangozatott, ideológiájának alapját képező jelszó.

Ennek az „nagyobb hitnek” az áldozatainak száma : nagyon sok.

És még köztünk élnek, akik siratják őket, ezért még jobban éget, mint az emberek korábbi gaztettei:

[link]

*

2011. nov. 25. 08:46
 39/41 Mr.Super TNT ***** válasza:

igen, ez pontosan (!) a marxista-leninista-sztálinista materialista, ateista, vallásellenes, emberellenes „átnevelés” sokat hangoztatott, ideológiájának alapját képező jelszó.

Bár a többi érveddel egyetértek részben ,bár én még tartom magam ahhoz ,hogy még sincs annyi "Igaz"hívő amennyire te gondolod ,mert amiket te említettél azok az őskeresztény és jézusi elvek amik nem rosszak . Jézus minden bizonnyal egy jó ember volt aki jót akart ,de ,hogy isten fia vagy akármilyen fölütünk álló lény utódja lenne azt kétlem ,de nem is érdekel ,mert emberként még így is lazán kiemelkedik a többi embertől és ha 100%-ig őt követnék az egyházak akkor nem lenne olyan rossz megítélése az egyháznak.

igen, ez pontosan (!) a marxista-leninista-sztálinista materialista, ateista, vallásellenes, emberellenes „átnevelés” sokat hangoztatott, ideológiájának alapját képező jelszó.

Hát igen félreértetted egy kicsit amit írtam ,én rám nem volt hatással sem átnevelés és nem hiszek a sztálinista-leninista és marxista nézetekben és pont ,hogy nem emberérellenes vagyok ,hanem csak ezt az egy mondatot figyelted volna jobban akkor nem lenne félre értelmezés.

Igaz gyakorlatilag ha úgy vesszük ateista vagyok.

És a materializmus is közel áll hozzám ,mert attól ,hogy valamit nem látunk annak van agyagi alapja csak nem abban a tartományban amiben érzékelni tudnánk.

Igazából a saját hitem azaz élettapasztalataimból alakult ki és magam jutottam el hosszas vizsgálódás után ide. De mivel csak egy kis részét idézted az egésznek ezért leírom még egyszer azt amit kihagytál.

A hitem alapja ,hogy a gyűlölet körforgását meg kell próbálni megtörni és ehhez a megbocsátás és a tiszta fej elengedhetetlen ,nekem a hitem egyben a katonai hitvallásom és szerintem csak úgy jutunk előrébb ha felül múljuk az előző generációt és tovább adjuk a tudást a tapasztalatot a következőknek akik majd minket múlnak felül ezért soha nem adom fel (ezt értettem vas akarat alatt is) Számomra minden emberélet fontos és kész vagyok kockáztatni is ,ha segíthetek másokon.

Nekem inkább az ilyen vallási szektás beszervezős keresztények a legnagyobb szálka a szemembe ,mert a gyenge pillanataid és gyengeségeid miatt megpróbálnak manipulálni és beszervezni. Te is tudod ,hogy az ilyen szekták még az igaz keresztény emberek szemében is felháborodott keltenek.

2011. nov. 25. 10:42
 40/41 Mr.Super TNT ***** válasza:
Bocsi az idézőjel lemaradt.
2011. nov. 25. 10:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!