Mekkora túl erőtől várható "ellenállás nélküli áttörés"?
napi 75 %-os veszteséget, 1 % saját veszteség mellett??? ez egy kicsit nagyon túlzó, ehhez még ötszörös, megkockáztatom, tízszeres túlerő sem lenne elegendő
vegyél vissza a követelményekből, ez hülyeség
Ez iszonyatosan sok mindentől függ.
75% -os veszteságet okozni gyakorlatilag lehetetlen manapság(elszigetelt kis egységek esetén előfordulhat, de valódi háborúban nem), de legutóbb 2003 -ben Irak megszállása alatt az USA kevesebb, mint 1% veszteséget szenvedett és gyakorlatilag megsemmisítette az iraki reguláris csapatokat, miközben a védekző irakiak voltak létszámfölényben.
Az iraki háborüban a veszteségeket ujraszámolva civil szervezetek álltal az USA jóval 13% fölötti veszteséget könyvelhetett el magának.
Amit te láttál az a Hollywood i változat volt.
Első megközelítésben tisztáztam, hogy NEM a technológiai fölényre vagyok kíváncsi, hanem pusztán a túlerő hatására.
Második megközelítésben valójában a hagyományosan gépesített összfegyvernemi hadsereg ütőképességére voltam kíváncsi.
Harmadik megközelítésben ez pusztán elméleti megfontolás. Szerencsére egyedül is sikerült megtalálnom Lanchester törvényét, ami matematikai formában megadja a kérdésre a választ. Ez azonos ütőképesség mellett 7x-es túlerőnél következik be.
(Negyedik megközelítésben a "fegyvernem" azonos hadi szolgálatot ellátó csapatokat jelent, nem ütőképességet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!