Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Melyek a jó beosztások a...

Melyek a jó beosztások a Honvédségel? Lent.

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, sőtt, ezt már régóta elhatároztam, hogy gimnázium után jelentkezek katonatiszti fősulira. Azt nagy szorgalommal elvégzem, és rendesen kitűnően fogok tanulni. Majd a honvédségnél (gondolom felvesznek ha elvégeztem) egy olyan beosztást szeretnék (nem tudom, hogy ezt én választom-e), hogyha kimegyek Afgánba vagy valahova, akkor ne a legveszélyesebb feladatokat kelljen elvégeznem. Pl.: ejtőernyős ez tetszik, csak nem tudom, hogy lehet-e veszélyes is? Vagy felderítő, ez szerintem az, mert ha fel kell térképezni az ellség területét vagy ilyenek, akkor megtámadhatnak, és tűzharcba keveredhetünk. Mondjuk a lövész az nem tetszik, mert ha lőni kell, akkor nem szeretnék embert ölni.. Leírnátok nekem, hogy ha eljutok ezen az úton addig amit leírtam, akkor melyik lenne a legideálisabb, vagy melyek a legjobb választások ezek szempontok alapján? :)
2011. júl. 30. 16:17
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
42%
Ha nem akarsz embert ölni, és nem akarsz veszélyes dolgot csinálni, akkor mi a francért akarsz te katonának menni? De most őszintén...
2011. júl. 30. 16:24
 2/43 A kérdező kommentje:
Mert aki katonának akar menni, az azért megy, hogy embert öljön.. Gratulálok a felfogásodhoz.. Előbb gondolkozz el. -.-
2011. júl. 30. 16:27
 3/43 A kérdező kommentje:
Mármint azt nem akarom, hogy ne támadni küldjenek ki, ott űllomásozni tőllem lehet, valszeg megtámadnak, de támadni azt nem szeretnék, és azt kértem, hogy mondj olyat ami hozzám illene, nem azt, hogy kérdezz..
2011. júl. 30. 16:28
 4/43 anonim ***** válasza:
61%
Szakács.
2011. júl. 30. 16:46
 5/43 A kérdező kommentje:
Te is csak eltévedél, jöhetne már 1 normális ember is..
2011. júl. 30. 16:49
 6/43 A kérdező kommentje:
Amúgy segítek: pl.: sofőr, de azért hülyeség tanulni a fősulin, hogy vezessek. :/
2011. júl. 30. 16:50
 7/43 anonim ***** válasza:
61%
Nem tévedt el. Menjél szakácsnak a honvédségbe. Hülye vagy már ne haragudj? A katonáknál nincs ilyen, hogy akkor nekem olyan helyet adjanak, hogy ne kelljen semmi veszélyeset csinálnom meg izé. AKÁRMELYIK hely neked nem tetszővé változhat AKÁRMIKOR. Tudod a hadseregnek ez a lényege.
2011. júl. 30. 16:52
 8/43 anonim ***** válasza:
64%
Pl. SOFŐR? Aztán majd mikor vezetgetsz a harctéren, akkor gondolod, hogy átrepülsz a bombán vagy az aknán, csak mert te nem szereted a veszélyes és piszkos dolgokat?
2011. júl. 30. 16:52
 9/43 anonim ***** válasza:
74%

Két munka van ma Magyarországon, ahol lehet, hogy embert kell ölnöd, a katonaság, és a rendőrség. A katonaságnál nagyobb az esélye, és mind a kettő veszélyes. Most ha te katonának mész, és elvisznek a háborúba, oda azért visznek, hogy ha kell, embert ölj. Még ha egy támaszpont védésére is osztanak be, neked az a feladatod, hogy ha megtámadják a támaszpontot, te harcképtelenné tedd a támadókat, amire egy géppuskával akkor van a legnagyobb esélyed, ha megölöd őket. Nem értem pontosan mi motivál ebben a munkában, mert a veszély alapvető velejárója, és nem tudok olyan katonát mondani, akinek nincs meg az esélye, hogy harcolnia kelljen.

Habár a díszezred az talán neked való lenne, mondjuk ahhoz nagyon kemény a fizikai alkalmassági, és ha jól tudom min. 180 centinek kell lenni.

2011. júl. 30. 16:53
 10/43 anonim ***** válasza:
61%
Ha eksön van, a díszek sem itthon parádéznak. Meg tőlük is mennek külszolgálatra és ott sem díszlépésben masíroznak a táborban.
2011. júl. 30. 16:55
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!