Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Melyek a jó beosztások a...

Melyek a jó beosztások a Honvédségel? Lent.

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, sőtt, ezt már régóta elhatároztam, hogy gimnázium után jelentkezek katonatiszti fősulira. Azt nagy szorgalommal elvégzem, és rendesen kitűnően fogok tanulni. Majd a honvédségnél (gondolom felvesznek ha elvégeztem) egy olyan beosztást szeretnék (nem tudom, hogy ezt én választom-e), hogyha kimegyek Afgánba vagy valahova, akkor ne a legveszélyesebb feladatokat kelljen elvégeznem. Pl.: ejtőernyős ez tetszik, csak nem tudom, hogy lehet-e veszélyes is? Vagy felderítő, ez szerintem az, mert ha fel kell térképezni az ellség területét vagy ilyenek, akkor megtámadhatnak, és tűzharcba keveredhetünk. Mondjuk a lövész az nem tetszik, mert ha lőni kell, akkor nem szeretnék embert ölni.. Leírnátok nekem, hogy ha eljutok ezen az úton addig amit leírtam, akkor melyik lenne a legideálisabb, vagy melyek a legjobb választások ezek szempontok alapján? :)
2011. júl. 30. 16:17
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
74%
menj vattacukor árusnak ha nem félsz az elektromos berend.
2011. júl. 30. 16:56
 12/43 A kérdező kommentje:
Nem muszály kimenni missziókra, sorbanállás megy érte, csak ha akarok, amúgy még 174 cm vagyok, nem akarok díszelegni, és az nem veszélyes, ha itthon vagyok, nem kint békefentartó, ja és ha itthon vagyok, akkor mi lenne az ami nekem való lenne? Eddig 1 volt aki mondta, hogy díszezred, oké, ajénlás volt, nem csesztetés, kösz. Többi..
2011. júl. 30. 16:57
 13/43 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem menj el valami hivatalba aktát tologatni, és ha ilyen menő vagány, de cseppet sem veszélyes dolgokra vágysz, akkor szabadidődben "lézer paintballozni" mert az még nem is fáj, mint a festékgolyó... Anyám borogass, ilyenek akarnak felesküdni a védelmünkre?
2011. júl. 30. 16:58
 14/43 anonim ***** válasza:
0%

"Nem muszály kimenni missziókra, sorbanállás megy érte"

Most is van kint olyan, aki nem állt sorba csak szóltak, hogy márpedig menni kell, mert úgy kellett összefogdosni az embereket.

2011. júl. 30. 16:59
 15/43 A kérdező kommentje:
Nem akarlak szidni, de elég idióta vagy, hogy még mindíg csak a kötekedés megy, amikor már volt kb 3 hozzászólás amiben oltogattak..
2011. júl. 30. 17:00
 16/43 A kérdező kommentje:
Mert te is kint vagy amúgy?
 17/43 anonim ***** válasza:
De engem komolyan érdekelne a kérdező motivációja, mert nem értem miért akar pont katona lenni, amikor a harcok alapvető velejáróit nem szeretné átélni. A vadász is még jó munka lehetne neked, mert ugyan úgy zöld ruhában mozogsz egész nap a terepen, néha puskával, de se embert nem kell ölnöd, és aknára sem fogsz lépni.
 18/43 A kérdező kommentje:
Nézd a fizetést.. Főlleg, ha kimész külföldre, nem vagyunk mi gazdagok, de ez azért szép kis összeg a gazdagság útjára, amúgy már 10 éve katona akaok lenni, kiképzés miatt, a fizikai megpróbáltatások miatt. Ez motivál. :D
2011. júl. 30. 17:02
 19/43 A kérdező kommentje:

"Anyám borogass, ilyenek akarnak felesküdni a védelmünkre?"

Mi ellen kell megvédeni téged és a hazát?

2011. júl. 30. 17:05
 20/43 anonim ***** válasza:
61%
Kedves kérdező, nekem van kint hozzátartozóm Afganisztánban, ahol a legjobb pénzt adják külszolgálatért. Ő szereti és élvezi azért csinálja, de ha pénz motivál, akkor azzal sokat elmondok, ha a Németországban dolgozó szakmunkás családtagom vagy ugyanannyit, vagy többet keres, mint az amelyik katona Afganisztánban. Az csak az itthon 100 ezer forintos fizetésükhöz képest de nagy szám, de amúgy nem. És a szakmunkásnak mi a legnagyobb veszély? Elvágja a kezét?
2011. júl. 30. 17:05
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!