Miért sirnak ha hazajönnek a kulföldre ment zsoldos katonáink? Lent.
Annyi sötét ember van itt! Minek írtok, ha lósz@rt se tudtok a dologról??
Először is a kérdezőnek:
"Kifejtenéd, hogy mi közöm az Afgán háborúhoz?"
- Az, hogy azok az afgánok a te s*ggedet is felrobbantanák.
Másfelől nem mindenki születik olyan szerencsés helyen, mint te ezen a "mocskos, undorító" Magyarországon, és rászorulnak a támogatásra! Ugyanis a magyarok nem "lövöldöznek", hanem iskolákat építenek, vizet hordanak, és járőröznek! Tudod, mi, gazdagabbak felelősséggel tartozunk a szegényebbek iránt.
Mellesleg ezer más helyen is teszik ugyanezt a magyar katonák, mindig csak Afganisztánt emelitek ki...
"Kicsi lány vagy Te még mindig, fogd már fel légyszíves." - Ennyi az összes érved? Harmatgyenge...
"Vagy sért valakit vagynem akkor is zsoldos katonák." - Melyik ember nem kap fizetés a munkájáért, te gyökér?! Szerinted az orvos nem kér pénzt, vagy a tanár? Vagy a tűzoltó is pénzért megy be az égő házba?
Szerinted a honvédség tagjai ingyen kapják a boltban a párizsit meg a kenyeret?? Szerinted neki ingyen van az áram, a víz? Ennyi erővel te is zsoldos vagy - már ha dolgozol egyáltalán...
"Az meg teljesen felháborít, hogy a hazámat védik humbukot emlegetik, igen hazát védenek csak nem az enyémet, mióta hívják Amerikának Magyarországot." - Háborítson, ha ilyen h*lye vagy. Az arab világ a nyugati kultúrát fenyegeti, és abba te is beletartozol, meg a csúcsszuper számítógéped.
"Lehet, hogy én többet teszek a magyarokért más területen, mint tiz katona együttvéve." - Na, arra lennék én kíváncsi... Kukaborogatási versenyen?
Másik dolog, amivel nemcsak a honvédeket támadók, de még a "védők" sincsenek tisztában!:
- "azért megy ki mert jelentősen meg nő a fizetése abban a fél évben"
- "Szerintem a legtöbben a fizetésért, valamint azért mennek ki, hogy próbatétel elé állítsák magukat, fiatalon."
- "A fizetésükért az életüket, egészségüket teszik kockára. Azért vannak ott, mert az országunk NATO tag, ez bizony nem csak előnyökkel, hanem kötelezettségekkel is jár."
- "Én sem értem. Nagyon naiv, aki azt hiszi, hogy a demokráciáért harcolnak. Profitért barátaim, profitért!"
Akkor hadd áruljak el egy titkot: a kint szolgáló állománynak csak ELENYÉSZŐ része önkéntes! A 98%-ukat a NATO szerződés értelmében kiviszik, ha tetszik nekik, ha nem!
Ugyanis NINCS annyi önkéntes, ahány embert elvár tőlünk a NATO, az állománynak azonban mindig meg kell lennie. A most kint szolgáló embereket senki nem kérdezte meg arról, akarnak-e kimenni, csak annyit mondtak: van 6 hónapod felkészülni - amire az egyetlen válasz: parancs, értettem!
Ugyanis szerződést írtak alá, amiben többek között ez is rögzítve van, és már akkor tudták, hogy benne lehet a pakliban ez is! Ennek ellenére vállalták a haza szolgálatát!
Szóval felejtsétek el ezt a "pénzért megy ki gyilkolni" baromságot! Nem pénzért, hanem kötelességből, és nem gyilkolni, hanem vizet osztani mennek ki!
"Mondjuk én csak azért sírnék,mert végre elkölthetném a lóvét amit megkerestem.Első dolgom az lenne,hogy fölkapnám a családod és go 1 hétre Mallorca." - Ja, persze, onnan milliomosként jönnek haza az emberek...
"Elôszôr is nem volt kötelezô kimenni" - De bizony, kötelező volt neki, csak te erről semmit nem tudsz, hanem dumálsz, mert az milyen kurucos.
"nem az Afgánok híták oda!" - A kezdettekkor tálib diktatúra volt, azok persze, hogy nem hívták oda a NATO-t! Most viszont, hogy a tálibok visszaszorultak a hegyekbe, az afgánok KÉRIK, hogy ne menjenek el a rendfenntartók. Felfogod, hogy annakelőtte nem volt ott áram, iskola, de még vezetékes víz sem?!
"Hívatlanul ment, sôt harcolni, katonának, mégis mire számítot?" - Nem harcolni, ahogyan ezt is kifejtettem. A magyar honvédség tagjai nem vesznek részt harcfeladatokban.
És igen, tudták, milyen lesz odakint. Ezért nem is akartak volna szívük szerint menni, de nem volt választási lehetőségük!
A kérdésed tehát már eleve nem érdemel figyelmet.
Borzalmas, hogy az emberek mennyire nincsenek tisztában ezekkel a dolgokkal. De azért dobálóznak a nagy kurucszittyamagyar jelmondatokkal.
Üdv.
Szép választ írtál ,és majdnem minden igaz is kivéve: "A magyar honvédség tagjai nem vesznek részt harcfeladatokban. " Most már a prt 10 és prt 11 tagjai az amerikai és német állománnyal közösen harci járőröket hajt végre.
korrekt válasz!
Üdv.
FTRZS.
Köszönöm.
A járőrözést én is írtam. Arra céloztam csupán, hogy magyar katonáknak nem mondják, hogy "itt van az XY objektum, foglaljátok el, és öljétek meg, akit ott találtok."
Meg arra a hülyeségre, hogy külföldi missziókba csak önkénteseket visznek ki.
Mindenki másképp látja,ne vitatkozzatok ezen,örüljünk,hogy mi még talán nem vagyunk veszéjben.Persze itt is van elég sok baj,de a háború még nem fenyeget.
Az jó lenne ha a nőknek is lenne pár év katonaság,én pl szeretném kipróbálni.
Persze csak a fegyverhasználatot és a gyakorlatokat,hogy mennyire vagyok szívós.De ölni nem szeretnék soha.
De egyébként meg 2 szempontból vizsgálható a dolog, és mindkettőnek igaza van.
1.) Semmi közünk ehhez a retkes háborúhoz, az hülyeség hogy terrorfenyegetettség meg stb., Mo.-nak ehez semmi köze. Csupán annyi, mint szövetséges. Csak ugye ez a szövetség nem a mi érdekeinket szolgálja jelen állapotban.
2.) Valamint a katona szempontjából. Neki kötelessége menni, a kinnt lévő katonák többsége nem maga dönt róla hova megy és mit csinál, és még így is nagy a hiány, hiszen pl. a rendőrségtől is toboroznak békefenntartókat stb., csak ugye ennek feltétele már az angol nyelvvizsga is.
Egyébként meg minden jóérzésű állampolgárnak tisztelnie kéne katonáit, hiszen ők lesznek azok akik majd ha háború van, védik a szaros seggüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!