Miért sirnak ha hazajönnek a kulföldre ment zsoldos katonáink? Lent.
Na.
Szerintem a legtöbben a fizetésért, valamint azért mennek ki, hogy próbatétel elé állítsák magukat, fiatalon. Nekem lehetőségem lenne rá, rendőrtisztként angol nyelvvizsgával rendelkezve ugyanis lehet menni. Sokat gondolkodtam rajta én is, hogy mennyek-e, egyfajta kaland, plusz a fizetés miatt. De nem. Majd akkor, ha magyar ügyért harcolunk.
folytatva..
Azért nem megyek ki, hogy Amerika érdekeit szolgáljam. Ennek ellenére MINDEN TISZTELETEM a kinnt harcoló magyar katonáké.
Én ezt a kérdést nem is értem. Mi az, hogy sírnak? Panaszkodásnak kell érteni, vagy tényleg sírásnak? Panaszkodni én nem hallottam egyikőjüket sem, sírni viszont a meghatottságtól, a viszontlátástól lehet, ebben semmi szégyellni való nincs.
Ha ismernél akár egy katonát is, aki külszolgálatra megy, tudhatnád, hogy nem háborúst játszani mennek oda. Dolgoznak, mint szerencsés esetben mindenki. A fizetésükért az életüket, egészségüket teszik kockára. Azért vannak ott, mert az országunk NATO tag, ez bizony nem csak előnyökkel, hanem kötelezettségekkel is jár. Mostanában - a baleset miatt is - divat lett "lezsoldosozni" a külszolgálatos katonáinkat. Én azokat, akik ilyen jelzővel illetik őket, simán besoroznám, és kiküldeném, hogy lássák, helyettük mit kell ott kinn elviselni nekik, a családjuknak meg itthon. Mert mi lenne, ha még mindig sorkatonaság lenne? Akkor köteleznének rá embereket, hogy menjenek ki, nem? Mit csinálnál akkor? Sorkatona voltál egyáltalán? A katonáink attól, hogy most kinn vannak, amikor itthon dolgoznak, árvízhez, bármihez mennek, és segítenek. Soha nem hallottam még egyiküket sem panaszkodni. Gondolkozz el ezen, mielőtt bárkit így megbántasz. Te voltál már árvíznél éjjel-nappal zsákot pakolni? Kolontárnál az iszapban segíteni? Jól felhúztam magam...
1 k**** utálom ha valaki zsoldos katonát ír ( inkább missziós katona ha már lehetne )
2 újjépítő csoport van kint Afganisztánban aki "békefeladatokat lát el
3 azért megy ki mert jelentősen meg nő a fizetése abban a fél évben
4. Miért ne sírjanak ? emberi érzelem amikor meglátod szereteidet .
Azért, mert vannak kötelezettségeink a nato-ban, - örülj annak, hogy eltörölték a sorkatonaságot.
Azért, hogy nagyobb biztonságérzetedben hempereghessél naphosszat a számítógépet és ócsárolhassál másokat, akik érted is (!) teszik, amit megtesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!