Ha a II. VH-t a Németek nyerik akkor ma technikailag hol tarthatna a világ?
Szerintem fejlettebbek lennénk technikailag, mert nem a kapitalizmus érdeke döntene a technikai fejlődésben, hanem a német nép érdeke.
Mondjuk mi nem lennénk fejlettebbek, csak a németek, mert szerintem mindenki mást eltűntettek vagy kiszorítottak volna Európából és egy nagy, megszervezett birodalom lenne az egész kontinens.
Más kérdés, hogy erkölcsileg és társadalmilag hol tartanánk, de szerintem ezen a téren is sokkal fejlettebbek lennénk.
Tekintve, hogy a nemzetiszocializmus komoly hangsúlyt fektet rá, hogy a a fiúkat lovagi erények, a lányokat pedig háziasszonyi-anyasági érdemek mentén nevelje.
A Führer valószínűleg nekünk is adott volna egy szeletet a tortából, hisz mi voltunk az utolsó szövetségese és az oláhokban amúgy se nagyon bízott a tántorgásaik miatt...
Szerintem egy olyan 10-20 évvel lennénk előrébb, de Hitler tudósai pl. az atomtól messze voltak...
Inkább visszább lennénk.
Bárhogy nézzük, a legnagyobb technológiai fejlődést a hidegháború idézte elő. Ha a németek nyernek, akkor ügyebár ez a nyomás is nagy eséllyel elmarad, tehát nem lett volna annyira ok a fejlődésre.
Én úgy saccolom, hogy kb mostanság kezdene elterjedni az internet, talán. Már persze, ha ilyet engedélyeznének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!