Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Többen miért vonnak tévesen...

Többen miért vonnak tévesen párhuzamot a katonaság meg a hazaszeretet között?

Figyelt kérdés
Merthogy néhányan azt állítják, hogy a katonaságnál hazaszeretetet lehet tanulni (ki tanult ott ilyet, látott már valaki ilyen embert?), meg egyébként is milyen hazafias dolog (mennyivel hazafiasabb, mint más szakmák?), meg hogy azok meghalnának a hazájukért, stb. Honnan jutnak az eszébe ilyen baromságok bárkinek?
2024. máj. 29. 11:59
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:
17-es akkor most ki személyeskedik, te vagy én?
2024. máj. 29. 14:28
 22/50 A kérdező kommentje:
19-es tíz évet. Te meg harmincat, oké te nyertél. És akkor mi van? Ezért nem mondhatok róla véleményt?
2024. máj. 29. 14:31
 23/50 BécsiFehér ***** válasza:
Mondhatsz véleményt, csak nem szeretek olyannal eszmét cserélni arról a korszakról, aki nem is élt benne. Egyébként, hol említettem, hogy én 30 évet éltem benne?
2024. máj. 29. 14:33
 24/50 BécsiFehér ***** válasza:
Jeffrey Spender, akkor számodra az Idegen légió lenne a megfelelő hely.
2024. máj. 29. 14:39
 25/50 A kérdező kommentje:
Sehol, csak gondoltam, hogy tőlem idősebb lehetsz és ebből kifolyólag nálam többet éltél benne. Ezek szerint nem szoktál senkivel sem beszélgetni az 56-os forradalomról, vagy a Horthy-korszakról sem, mert nem éltél még akkor?
2024. máj. 29. 14:40
 26/50 A kérdező kommentje:
Egyébként kedves Bécsi, 70 éves apám szokta emlegetni, hogy milyen a mi korosztályunk meg a fiatalabbak, nem igazán pozitív jelzőkkel, erre szoktam reagálni, hogy oké, hogy mi milyenek vagyunk, de a tiétek is ugyanolyan elbaxott generáció.
2024. máj. 29. 14:44
 27/50 anonim ***** válasza:
0%

#20 Te hogy értelmezed a hazafiasság fogalmát?

Én nem azt írtam hogy ott nem lehetett hazaszeretetet tanulni hanem azt hogy az nem tanulható. Vagy szereted vagy nem.

Mivel rúgsz bele másokba? Pl.: "ti is el lettetek baxva" / "Honnan jutnak az eszébe ilyen baromságok bárkinek?" és a többi. Nem, nincs nálam a bölcsek köve, de meghalgatom mások véleményét még ha nem is értek velük egyet attól még meg lehet győzni érvekkel az igazukról. Az viszont nem érv hogy "csak", és az sem hogy "néhányan azt állítják". Forrás??? Link??? Vagy csak a te fejedben léteznek azok a néhányak?

"Csak azt akartam kifejezni, hogy a katonaság is egy szakma, vagy hivatás, de nem a legfontosabb az ország szempontjából, mint ahogy egyesek gondolják és föléje helyezik másoknak."

Mondj még egy szakmát ahol az alkalmazás során tömegek veszíthetik el az életüket?

Nem a legfontosabb az ország életében???? Bele gondoltál abba hogy a katonák nélkül ez az ország már rég nem létezne? Szerintem nem helyezik mások fölé a katonaságot, sőt nagyon alul van értékelve. Tudom békeidőben egy kidobott pénznek tűnik de ha nem lennének akkor nem lenne béke sem.

2024. máj. 29. 14:54
 28/50 A kérdező kommentje:

"Mivel rúgsz bele másokba? Pl.: "ti is el lettetek baxva" / "Honnan jutnak az eszébe ilyen baromságok bárkinek?"

Az elsővel valakinek a megjegyzésére reagáltam. A válasz szerint az illető ezt nem úgy értette. A kérdésemben pedig nem magát a katonaságot frocliztam, hanem azokat, akik hülyeségeket beszélnek róla. Valóban úgy tűnik mintha őket húztam volna le, és akkor rossz volt a megfogalmazás, de ezt tudjuk be a szegényes szókincsemnek, amiről itt valaki precíz módon felvilágosított, de ő szerencsére tökéletes és nagy tudással bír ezen a területen.

"Mondj még egy szakmát ahol az alkalmazás során tömegek veszíthetik el az életüket"

Háborúban valóban igen, de most békeidőt élünk. Persze ilyenkor is életüket veszíthetik katonák, rendőrök, tűzoltók, akiknek a veszély vállalása hozzátartozik hivatásukhoz.

"a katonák nélkül ez az ország már rég nem létezne"

Meg nem működne orvosok, tanárok, pékek, szemetesek stb. nélkül. Mindenki hozzáteszi a magáét.

2024. máj. 29. 15:08
 29/50 Jeffrey Spender ***** válasza:

# Bécsi Fehér 24-es válasza

Szerinted akik az Amerikai vagy Orosz Hadseregben, vagy sok máshol katonák, azok miért azok ?

Itthon maradva én csak egy okból mennék háborúba. A barátaimért, és a rokonaimért. Én pl. nem ismerek senkit Szegedről, és ők sem ismernek engem. Soha nem is láttak. Kisarkítva nem léteznek számomra. És én sem létezek az őszámukra. Mi értelme harcolni idegenekért ?

És ez nem csak Magyarország vonatkozásában áll meg, engemet semmi nem köt össze egy portugállal, egy belgával, egy románnal, vagy egy baltival.

2024. máj. 29. 15:15
 30/50 anonim ***** válasza:

#28 Szerintem mi elbeszéllünk egymás mellet.

Az én értelmezésemben azért is éllünk (élhetünk) békében pillanatnyilag mert van egy kis létszámú katonaságunk és ez okán részesei lehetünk egy nagyobb katonai szövetségnek (NATO).

A többi vagy bármely szakmának az alkalmazása során nem szükségszerű meghalni annyi embernek mint a katonaságnál.

A katonaság békeidőben csak gyakorol, nem alkalmazzák max árvíz, misszió, rendfentartás ha szükséges.

Ezt vedd úgy hogy az orvos sem műtt csak tanul, gyakorol. A tűzoltó sem olt csak tanul, gyakorol.

Katonaság nélkül is dolgoznának ugyanazok a pékek, orvosok,tanárok, csak azt már nem Magyarországnak hívnák.

2024. máj. 29. 15:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!