Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Többen miért vonnak tévesen...

Többen miért vonnak tévesen párhuzamot a katonaság meg a hazaszeretet között?

Figyelt kérdés
Merthogy néhányan azt állítják, hogy a katonaságnál hazaszeretetet lehet tanulni (ki tanult ott ilyet, látott már valaki ilyen embert?), meg egyébként is milyen hazafias dolog (mennyivel hazafiasabb, mint más szakmák?), meg hogy azok meghalnának a hazájukért, stb. Honnan jutnak az eszébe ilyen baromságok bárkinek?
2024. máj. 29. 11:59
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
47%
Ha szereted a hazád, akkor megvéded. Ahhoz hogy megvédd amikor kell fel is kell rá készülni. Egy boxmeccsre is készülnek hónapokat.
2024. máj. 29. 12:03
 2/50 anonim ***** válasza:
38%

"meg hogy azok meghalnának a hazájukért, stb. Honnan jutnak az eszébe ilyen baromságok bárkinek?"

Több ezer éves magyar, európai szépirodalmi nagyjainknak mind eszébe jutott ilyesféle. Ezt csak így mondom. Láthatóan szépirodalmi könyvet, olvasmányt nem vettél még eszedbe, de verset sem 😂

2024. máj. 29. 12:04
 3/50 anonim ***** válasza:
6%
Azért a hazaszeretet és a katonaság erősen összefüggött mindig is. Az elmúlt egy évszázadban lett divat hogy hazaszeretet címszó alatt csak a nagyemberek hegemóniája miatt öldöklik egymást a népek.
2024. máj. 29. 12:09
 4/50 BécsiFehér ***** válasza:
29%

" Láthatóan szépirodalmi könyvet, olvasmányt nem vettél még eszedbe, de verset sem "

Á, ezek ma már nem "cool" dolgok... Egy egri csillagok vagy akár egy Pál utcai fiúk ma már sokaknak értelmezhetetlenek (és nincs is bennük iPhone!). Keresztlányom volt barátja bevallotta, hogy életében egyetlen könyv olvasásához látott hozzá, az Egri csillagokhoz, azt is csak azért, mert a nagyanyja ígért neki valami ajándékot, ha elolvassa, de abbahagyta, mert túl hosszú volt neki a regény.

2024. máj. 29. 12:31
 5/50 anonim ***** válasza:
Nálunk három jelest ígért a magyar tanár, ha valaki kiolvassa a Háború és Békét. Az eminens lány úgy 20 oldal után azzal tette le, hogy azt sem tudja követni ki kicsoda és mit tett
2024. máj. 29. 12:37
 6/50 BécsiFehér ***** válasza:

#5: Akkor inkább olvassa a Pöttyös Pannát, az követhetőbb :-)

(Én belefogtam egyszer Zola Párizs gyomra című könyvébe, elég bonyolult a nyelvezete, sok benne a hosszas, aprólékos leírás. Egy évig tartott, míg a végére értem, de "becsületből" végigolvastam, ha már belekezdtem, pedig néha egy-egy szereplő kilétéért vissza kellett lapoznom. :-)

2024. máj. 29. 12:48
 7/50 BécsiFehér ***** válasza:
58%
Az ilyen kérdések láttán (sok van itt belőlük) úgy érzem, valami nagyon el lett itt baxva az elmúlt 30 évben...
2024. máj. 29. 13:01
 8/50 A kérdező kommentje:
7-es, már jóval előbb, ti is el lettetek baxva
2024. máj. 29. 13:05
 9/50 A kérdező kommentje:
Amúgy mi a bajod a kérdéssel 7-es? Csak nem úgy véled hogy ordas nagy hazugságnak álcázott kérdés?
2024. máj. 29. 13:06
 10/50 Jeffrey Spender ***** válasza:
Engemet csak a haditechnika érdekel, az ilyen hazafiaskodással nem tudok mit kezdeni.
2024. máj. 29. 13:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!