Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Többen miért vonnak tévesen...

Többen miért vonnak tévesen párhuzamot a katonaság meg a hazaszeretet között?

Figyelt kérdés
Merthogy néhányan azt állítják, hogy a katonaságnál hazaszeretetet lehet tanulni (ki tanult ott ilyet, látott már valaki ilyen embert?), meg egyébként is milyen hazafias dolog (mennyivel hazafiasabb, mint más szakmák?), meg hogy azok meghalnának a hazájukért, stb. Honnan jutnak az eszébe ilyen baromságok bárkinek?
2024. máj. 29. 11:59
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
Mert már semmit sem tudnak normálissan követni.
2024. máj. 29. 13:29
 12/50 BécsiFehér ***** válasza:
42%

"7-es, már jóval előbb, ti is el lettetek baxva"

Kifejtenéd, hogy mégis miben? Én nem személyeskedtem, a mai világ bizonyos jellemzőire értettem.

"meghalnának a hazájukért. Honnan jutnak az eszébe ilyen baromságok bárkinek?"

Ha nem bírod elképzelni, hogy a történelem során voltak ilyenek is, akik inkább meghaltak a hazájuk védelmében, mint, hogy más népek rabszolgájává váltak volna, akkor inkább ne foglalkozz vele.

2024. máj. 29. 13:59
 13/50 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem te a honvédelem fogalomra gondoltál kérdező, csak igen szegényes a szókincsed a témakörhöz. Van összefüggés, de a jelek arra utalnak, hogy esetedben semmi értelme ennél több betűt áldozni a kifejtésre.
2024. máj. 29. 14:14
 14/50 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező, felteszel egy olyan kérdést ami az alapvető műveltség hiányáról tanúskodik és neked áll feljebb (most jöhet a másod diploma duma).

Nem akarsz katona lenni, megértjük. Nem akarsz a hazádért meghalni, ezt is megértjük. De ez miatt másokba belerugni akik nem értenek veled eggyet az nem ok.

Te fogsz a legjobban kiabálni ha az ilyen hozzáálás miatt a katonáink is azt fogják mondani hogy "egy ilyen sz@rjankóért nem áldozom az életemet".

A katonaságnál nem lehet hazaszeretetet tanulni, azt vagy szereted vagy nem de nem tanulható.

Az meg elég hazafias dolog ha valaki az életét áldozza a hazájáért mivel ezzel a döntésével végérvényesen lemond a legfontosabbról.

Rengeteg szakma létezik ma magyarországon, mondj még egyet ami annyira hazafias hogy az életét kell áldoznia érte a hazájáért? Mennyire hazafias egy kőműves vagy egy programzó (nem megbántva egyik szakmát sem)? Nem ezen hanem az áldozaton múlik a hazafiasság.

2024. máj. 29. 14:16
 15/50 A kérdező kommentje:
És mi az összefüggés, azon kívül hogy semmi, kedves 13-as, áruld már el, ha már oly nagy lángésznek tartod magad ebben a témában? Hátha mégis megértem ezzel a szegényes szókincsemmel is. Hol nevelik bele a katonákba a hazaszeretetet?
2024. máj. 29. 14:18
 16/50 A kérdező kommentje:
12-es, mégis miben lettetek elbaxva? Neked nem tűnt fel a 45 éves kommunizmus (vagy nevezzük akárhogy) "jótékony" hatásaival? Elfuserált rendszertől mit lehet várni? Vagy neked tetszett az a rendszer?
2024. máj. 29. 14:22
 17/50 anonim ***** válasza:
6%
Kár erőlködni, az értelem nem a szókincsből fakad :)
2024. máj. 29. 14:23
 18/50 anonim ***** válasza:
#16 Még csak véletlenül sem abban a korban áldozták sokan az életüket a hazájukért.
2024. máj. 29. 14:25
 19/50 BécsiFehér ***** válasza:
#16: Mettől-meddig éltél benne?
2024. máj. 29. 14:26
 20/50 A kérdező kommentje:
14-es, másképpen értelmezzük a hazafiság fogalmát, ez nem baj. De elismered, hogy ott nem lehet hazaszeretetet tanulni. Jó. Idézd már mivel rúgtam bele másokba vagy kiket sértegettem a kérdésben. Csak azt akartam kifejezni, hogy a katonaság is egy szakma, vagy hivatás, de nem a legfontosabb az ország szempontjából, mint ahogy egyesek gondolják és föléje helyezik másoknak.
2024. máj. 29. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!