Többen miért vonnak tévesen párhuzamot a katonaság meg a hazaszeretet között?
"7-es, már jóval előbb, ti is el lettetek baxva"
Kifejtenéd, hogy mégis miben? Én nem személyeskedtem, a mai világ bizonyos jellemzőire értettem.
"meghalnának a hazájukért. Honnan jutnak az eszébe ilyen baromságok bárkinek?"
Ha nem bírod elképzelni, hogy a történelem során voltak ilyenek is, akik inkább meghaltak a hazájuk védelmében, mint, hogy más népek rabszolgájává váltak volna, akkor inkább ne foglalkozz vele.
Kedves kérdező, felteszel egy olyan kérdést ami az alapvető műveltség hiányáról tanúskodik és neked áll feljebb (most jöhet a másod diploma duma).
Nem akarsz katona lenni, megértjük. Nem akarsz a hazádért meghalni, ezt is megértjük. De ez miatt másokba belerugni akik nem értenek veled eggyet az nem ok.
Te fogsz a legjobban kiabálni ha az ilyen hozzáálás miatt a katonáink is azt fogják mondani hogy "egy ilyen sz@rjankóért nem áldozom az életemet".
A katonaságnál nem lehet hazaszeretetet tanulni, azt vagy szereted vagy nem de nem tanulható.
Az meg elég hazafias dolog ha valaki az életét áldozza a hazájáért mivel ezzel a döntésével végérvényesen lemond a legfontosabbról.
Rengeteg szakma létezik ma magyarországon, mondj még egyet ami annyira hazafias hogy az életét kell áldoznia érte a hazájáért? Mennyire hazafias egy kőműves vagy egy programzó (nem megbántva egyik szakmát sem)? Nem ezen hanem az áldozaton múlik a hazafiasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!