Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » 12 atombomba hogy tudná az...

12 atombomba hogy tudná az emberiség 90%-át kiirtani?

Figyelt kérdés

hájaaa írta ezt a választ

"Kis érdekesség

[link]

Pár atom és a világ 10évig nyögné a következményeit, tucatnál meg kb vége az emberiség 90%nak"

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__.. e kérdés alatt.

Van ez a videó, sajnos Én nem beszélek semmilyen idegen nyelvet és a feliratoknál se találtam magyart, pedig hájaaa szerint van hozzá magyar felirat, mondjuk Én nem leltem. Na de a lényeg nem is ez, hanem az állítás, miszerint 12 atom az emberiség 90%-át kiirtaná.

Én úgy tudom, hogy Nagasakira meg Hiroshima-ra ledobott atom sem pusztította el se Japán, de még csak a két említett város lakosságának 90%-át sem. Plusz még volt egy Fukushima is.

Eddig ha jól tudom, volt a Földön 2053 darab kísérleti nukleáris robbantás, többek között olyan petárdák is elpukkantak, mint a Cár bomba, mégsem jött el a világvége. 2065. robbantás után hogy halna ki az emberiség 90%-a?

12 atom, az kb kontinensenként 2-3 atom. 2-3 atom még Magyarország lakosságának sem ölné meg a 90%-át.

Az eddig felrobbantott 2053 sem hozta el a nukleáris telet, és ezek között voltak bitang nagyot robbanóak is. Ha háború lenne, valószínűleg kisebb töltetű taktikai atomokat használnának.

A videóban erre válasz van, de sajnos Én nem értek angolul. Lenne kedves valaki összefoglalni, hogy a videó hogyan magyarázza meg ezt?

[link] Itt az 50 megatonnás Cár bomba kb Székesfehérvárig terjedne ki, de ott sem öle meg mindenkit, leginkább csak Budapestet. Magyarországra kéne kb 3 Cár bomba.

Fat Man-t nézve a 20 kilotonna, amit Nagasakira is ledobtak, abból csak Budapestre kéne kb 3-4, hogy teljesen el legyen pusztítva.

12 darab a Világban szétszórva, még a nagyobb városokban ledobva sem tudom elképzelni, hogy megölné az összes Ember 90%-át.

Hol tévedek? Elhiszem, hogy tévedek, de nem látom jelenleg, hogy hol és miben. A videó mit mond erről?

Megköszönném szépen előre is az összes normális választ!

Nem kérek azokból a kommentekből, hogy ostoba vagyok, anélkül is tudom, ezért is tettem fel ezt a kérdést, hogy ki legyek kupálva, de azt értelmes hangnemben szeretném kérni egy kellemes vita közben, ha lehet! Köszönöm!

2024. febr. 27. 08:10
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
37%

"Azok petárda erejűek voltak a jelenlegi fúziósokhoz( hidrogénbomba) képest szó szerint ezerszeres a szorzó az erőt tekintve."

Ez nem igaz. A Little Boy 15kt, a Fat Man 21kt. A váltószám ezres, a te állításod alapján a mai hidrogénbombáknak 21000kt-ásnak, de legalább 15000kt-ásnak kellene lenniük, ami átszámolva 15 illetve 21 Mt.

[link]

Az USA által jelenleg (lehet hogy nem naprakészek az információim) hadrendben tartott legerősebb nucleáris fegyver valóban egy hidrogénbomba, aminek 1,2 megatonna, vagyis 1200kt robbanóereje van. Egy teljes nagyságrenddel kisebb erő, mint amit te állítasz.

És ez a legnagyobb erejű fegyver, az USA és Oroszország nukleáris arzenáljának is hatalmas részét képezik a taktikai atomfegyverek.

[link]

Ez a B61-es pl. jelenleg is rendelkezésére áll az USA-nak, sőt, az egyik fő nukleáris fegyverük, és a várt ereje 0,3-től terjed 340-400kt-ig. Kevesebb mint 20-szor olyan erős, mint a Japánra dobott Fat Man. Egy ilyen bomba egy kisebb várost sem képes elpusztítani, csapatösszevonások és erődítmények ellen tervezték.

Kb ennyire kell fosni az atomtól.

[link]

[link]

[link]

Arról nem is beszélve, hogy a mai napig több, mint 2000 nukleáris tesztet hajtottak végre. Ha a 2000 atomrobbantástól nem lett bajunk, akkor az atomháborútól sem lesz.

2024. febr. 27. 12:38
 32/34 anonim ***** válasza:
10 "sima" töltet sehogy, 10 Doomsday bomba talán már igen - utóbbi speciális, rendkívül radioaktív kobalt izotóppal szórja meg a légkört. Nem építettek egyébként belőle egyet sem, csak elméleti lehetőség.
2024. febr. 27. 12:59
 33/34 anonim ***** válasza:
57%

#31 Megint ott tartasz, hogy próbálod összehasonlítani azt amit sok év alatt tettek azzal ami pár perc alatt menne végbe, aztán nem érted.

Akkor megsúgom neked, hogy a gyomrodban végbemenő kémiai folyamatok is égések, de nem lesz ugyanaz a hatása, mintha lángszóróval esnének a beleidnek, holott együttesen még több is az energiája, mivel amit 30 év alatt emésztesz meg annak alkalmanként jelentkezett az energiája. Míg ha egyszerre, pár perc alatt szabadul fel ennyi energia akkor a beleid nem csak megsülnének hanem fel is robbannál.

A 2000 kísérleti robbantás jelentős része nem a felszínen volt hanem föld vagy víz alatt és időben, térben nagyon messze egymástól. EZÉRT nem lett tőlük nukleáris tél, nem azért mert 2000 atombomba felrobbantása ne okozná azt.

De legyen igazad és nem lesz valóban nukleáris tél, akkor is gondolj csak annyiba bele, hogy mekkora kárt okozott a fukusimai reaktornak vagy Csernobilnak a balesete. Egy atomháborúban bizony az atomreaktorok is megsérülnének, sok fel is robbanna közülük. A valóságban most azon folyik a vita, hogy azonnal meghalnánk-e mint egy repülőgép lezuhanásakor, vagy hetek, hónapok alatt mint egy ebola járványban a Föld egészére kiterjedten. Tényleg nagy a különbség? Nem kellene inkább elkerülni, hátha mégis véget vetne az emberiségnek?

2024. febr. 27. 13:19
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
12 sima atombomba maximum csak akkor irtaná ki az emberek 90%-át ha 12 nukleáris erőműre dobnák le és abból lenne is egy tucat sokkal nagyobb atomkatasztrófa mint csernobil egyébként más esetben 12 atombomba csak pár tíz esetleg 1-2 száz millió ember halna meg nagyvárosokban ami max csak a gazdaságra lenne nagy hatással ugyanis az ipari termelés nagy hányada a nagyvárosokban van de az erőművek elektromos áramtermelés nagy része viszont nem. Az élelmiszertermelés meg pláne nem a nagyvárosoktól függ, élelmiszeripari vállalatokat meg fel lehet húzni kevés idő alatt kisebb városokban is + ha a nagyvárosok elpusztulnak az élelmiszeripar legnagyobb felvásárló rétege is meghalna.
2024. febr. 27. 20:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!