12 atombomba hogy tudná az emberiség 90%-át kiirtani?
hájaaa írta ezt a választ
"Kis érdekesség
Pár atom és a világ 10évig nyögné a következményeit, tucatnál meg kb vége az emberiség 90%nak"
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__.. e kérdés alatt.
Van ez a videó, sajnos Én nem beszélek semmilyen idegen nyelvet és a feliratoknál se találtam magyart, pedig hájaaa szerint van hozzá magyar felirat, mondjuk Én nem leltem. Na de a lényeg nem is ez, hanem az állítás, miszerint 12 atom az emberiség 90%-át kiirtaná.
Én úgy tudom, hogy Nagasakira meg Hiroshima-ra ledobott atom sem pusztította el se Japán, de még csak a két említett város lakosságának 90%-át sem. Plusz még volt egy Fukushima is.
Eddig ha jól tudom, volt a Földön 2053 darab kísérleti nukleáris robbantás, többek között olyan petárdák is elpukkantak, mint a Cár bomba, mégsem jött el a világvége. 2065. robbantás után hogy halna ki az emberiség 90%-a?
12 atom, az kb kontinensenként 2-3 atom. 2-3 atom még Magyarország lakosságának sem ölné meg a 90%-át.
Az eddig felrobbantott 2053 sem hozta el a nukleáris telet, és ezek között voltak bitang nagyot robbanóak is. Ha háború lenne, valószínűleg kisebb töltetű taktikai atomokat használnának.
A videóban erre válasz van, de sajnos Én nem értek angolul. Lenne kedves valaki összefoglalni, hogy a videó hogyan magyarázza meg ezt?
[link] Itt az 50 megatonnás Cár bomba kb Székesfehérvárig terjedne ki, de ott sem öle meg mindenkit, leginkább csak Budapestet. Magyarországra kéne kb 3 Cár bomba.
Fat Man-t nézve a 20 kilotonna, amit Nagasakira is ledobtak, abból csak Budapestre kéne kb 3-4, hogy teljesen el legyen pusztítva.
12 darab a Világban szétszórva, még a nagyobb városokban ledobva sem tudom elképzelni, hogy megölné az összes Ember 90%-át.
Hol tévedek? Elhiszem, hogy tévedek, de nem látom jelenleg, hogy hol és miben. A videó mit mond erről?
Megköszönném szépen előre is az összes normális választ!
Nem kérek azokból a kommentekből, hogy ostoba vagyok, anélkül is tudom, ezért is tettem fel ezt a kérdést, hogy ki legyek kupálva, de azt értelmes hangnemben szeretném kérni egy kellemes vita közben, ha lehet! Köszönöm!
Na végignéztem. Valóban nem olyan kritikus a gépi fordítás. Amikor utoljára használtam még eléggé gagyi volt.
Vaaaaaaaaaaagy most is gagyi, mert Én akárhogy figyeltem, sehol nem említett egy tucat atomot, hogy azzal a Világ 90%-a meghalna.
A videóban több száz, vagy még inkább több ezer atombombáról beszél. Te hol hallottad benne azt, hogy egy tucat atom véget vetne az emberiség 90%-ának? Belinkelnéd időbélyegzővel a videónak azon részét amiben ez elhangzik?
A 90%-ot azt hallottam, de azt USA-Oroszországhoz mondta és több ezer bombánál. India-Pakisztánnál is több száz-ezer kisebb, gyengébb erejűt mondott, de ott még a 90%-ot sem mondta, csak hogy annyian halnának meg, mint az első világháborúban. A nukleáris telet meg ezek után mondta több ezer robbantással. Honnan szedted a videóból az egy tucatot Hájaaa? Ha már ez a videó a hivatkozási alapod.
Mire? Hogy több ezer atom az gáz? Ezt ki vitatta? Szerintem ezzel mindenki egyetért. De ha így is volt, akkor hogy-hogy nem reagáltál a több A4-es oldalnyi szövegemre és csak lepontozni tudtad? Az összes szövegem arról szólt, hogy a 12 az kevés állításoddal szemben.
Ez most eléggé kibúvó válasznak tűnik, hogy Te csak fel akartad hívni rá a figyelmet.... Ahaaa...
Emlékszem Rád egy numerus clausus vitában sem voltál képes válaszolni a fel tett kérdésekre, csak lepontozni tudtad azokat.
Nem gáz az, ha az Ember téved és beismeri a tévedését. Én is tévedtem, hogy nem lehet magyarra fordítani, be is ismertem és igazat is adtam Neked.
De állítani valami légből kapott dolgot, majd az azokra kapott kérdésekre, gondolatokra nem reagálni csak lepontozni azokat, meg a végén megpróbálni kibújni alóla és nem vállalni a vitát, az szerintem sokkal nagyobb gáz.
Pedig régebben még privátra is hívtalak, hogy ott beszéljük meg, mert szeretek vitázni, ellentétes nézőpontokat egymásnak engedni, de Veled nem sikerül. Gyerekesen kezeled. Mondjuk Én sem kezelem a legbölcsebben, de azért jah....
"Szért a hiroshima es nagaszaki bombát ne vedd alapnak. Azok petárda erejűek voltak a jelenlegi fúziósokhoz( hidrogénbomba) képest szó szerint ezerszeres a szorzó az erőt tekintve. Egyébként 12 valoban kevés lenne hozzá"
Igen, ezzel tisztában vagyok, fentebb a Cár-bombával is "számoltam" arról néztem szimulációt Budapestre nézve. A Nagasakit meg Hiroshima-t azért írtam, mert azok az egyetlen eddig élesben bevetett nukleáris robbantások. Viszonyítási alapnak nem volt szerintem rossz. A két bomba kb 80-80 ezer Embert ölt meg, bár eltérőek a becslések, van ahol jóval kevesebbet ír. Tokióban kb 100-200 ezer ember halt meg hagyományos bombázásokbak.
Japán kb 73 millió emberrel kezdte a háborút és kb 71 millióval fejezte be 2 atom után. A két atom az egész háborút tekintve elenyésző veszteséget okozott. De ezek csak számok, csak egy kézzelfoghatóbb példának szántam.
"12 város kilövése "
New York
L.A
London
Párizs
Moszkva
Róma
Berlin
Peking
Tokió
Dubai
Sydeny
Buenos Aires
Biztos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!