Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mit gondoltok arról a vélemény...

Mit gondoltok arról a véleményről, hogy Észak-Amerikában és Nyugat-Európában/Európában az emberiség kihalásáig soha többé nem lesz háború, mert vannak atom és hidrogénbombák?

Figyelt kérdés
Szerintem naiv elképzelés.

2019. jún. 9. 21:31
 1/9 anonim ***** válasza:
43%
Klasszikus világháború lehet hogy nem lesz. Kicsi drónok fognak repkedni, lesz rajtuk egy arcfelismerő rendszer, meg egy elsütő szerkezet. És neked annyi.
2019. jún. 9. 21:39
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
Európában lesz a háború, mivel sem az amerikaiak sem az oroszok nem a saját hazájukban fognak háborúzni meg atombombázni.
2019. jún. 9. 21:40
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem merném 100%-ra kijelenteni, hogy már errefelé nem lesz háború, azonban a demokratikus államberendezkedés és a társadalmi ellenállás erősen lecsökkenti a háború valószínűségét.
2019. jún. 9. 21:47
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

Mi a naivitás abban, hogy egyre inkább pacifikálódik az emberiség és olyan hatalmak nem kerülnek nyílt összetűzésbe akik képesek a másik elpusztítására?

A háború is változik, ma már az hogy a lakosság 5-10%-át vágóhídra küld olyan veszteség amit a nyugati emberek/országok nem tolerálnak.

Így szerintem nincs arra esély, hogy olyan háborúba kezdenénk ahol hozzánk hasonló erejű ellenfelünk lenne, mert az hála az atombombáknak tuti hogy azok bevetését is magával hozná. A vesztesnek ha a megsemmisülés szélén állna nem lenne miért visszafogja magát, ami a "győztesnél" is olyan károkat okozna ami nem elfogadható.

2019. jún. 9. 22:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Lenne benne valami, csak ugye eléggé szűk értelmezése a háborúnak. Zajlik a háború a terrorizmus ellen, a kiber-háború, Putyin is arról beszélt, hogy a mesterséges intelligencia által vezérelt katonáké a jövő. Egyszerűen ma már más a definíciója.
2019. jún. 9. 23:19
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

Akkor miért vannak luxus atombunkerek meg privát metrók Amerikában a föld alatt? Lesz háború ha gazdaságilag nem fog menni.

2019. jún. 9. 23:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek a háborúk ma már gazdasági és ipari alapon mennek. Minek foglalnál el valamit erővel, ha tönkreteheted a gazdaságát és majd te mint a messiás "ellátod" őt, de csak annyira hogy folyamatos függőség alakuljon ki köztetek?
2019. jún. 10. 00:24
 8/9 anonim ***** válasza:

7# Istenem de ritkán látni egy olyan megközelítést ami közel áll a valósághoz.

+1

2019. jún. 11. 09:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem naivítás azt hinni, hogy nincs, vagy soha nem is lesz olyan hatalom a földön, mely képes nukleáris fegyvereket létrehozni, arra azonban fittyet hány, hogy mi lesz vele, elborúlt, őrült cselekedetekre is elszánhatja magát...

A másik pedig, hogy a bombák, fegyverek is fejlődnek, szerintem az oroszok most is ezerrel dolgoznak olyan pusztitó technológiákon, melyekkel az egész U.S.A egycsapásra elintézhető... Hogy miért? Azt már ki tudja, ez egy nagyon furcsa dolog, mert amennyire biztos vagyok benne, hogy folynak ilyen munkálatok, abban is majdnem ennnyire biztos vagyok, hogy még az oroszok sem folyamodnának ezekhez a jövőbeli technológiákhoz soha, valamiért mégis fjlesztik...

És ahogy 70 év után egy olyan infantilis hatalom is tud atombombákat és különböző nukleáris frgyvereket fejleszteni mint Észak-Korea, úgy előbb vagy utóbb az összes eljövendő haditechnológiához is hozzáférnek majd hasonlók...

Szóval szerintem az lenne a legegyszerűbb és legjobb, hogyha senki nem férne hozzá soha olyan tudáshoz amivel ekkora pusztítást lehet végezni, még a legnagyobb államok sem... Persze ez csak vágyálom lehet.

De inkább legyenek klasszikus háborúk, abban nehezen tud az egész emberiség egycsapásra kihalni, és az egész emberiség kollektív józanságán, emberségén, és egyéb tulajdonságain múlik, hogy végül kiírtják e a saját fajukat is (többek között).

Míg a tömegpusztító fegyverek világában ez egy sokkal kisebb csoporton múlik, akár csak egy pár ezres "tömegen", nem a társadalmakon.

2019. jún. 12. 05:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!