Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » 12 atombomba hogy tudná az...

12 atombomba hogy tudná az emberiség 90%-át kiirtani?

Figyelt kérdés

hájaaa írta ezt a választ

"Kis érdekesség

[link]

Pár atom és a világ 10évig nyögné a következményeit, tucatnál meg kb vége az emberiség 90%nak"

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__.. e kérdés alatt.

Van ez a videó, sajnos Én nem beszélek semmilyen idegen nyelvet és a feliratoknál se találtam magyart, pedig hájaaa szerint van hozzá magyar felirat, mondjuk Én nem leltem. Na de a lényeg nem is ez, hanem az állítás, miszerint 12 atom az emberiség 90%-át kiirtaná.

Én úgy tudom, hogy Nagasakira meg Hiroshima-ra ledobott atom sem pusztította el se Japán, de még csak a két említett város lakosságának 90%-át sem. Plusz még volt egy Fukushima is.

Eddig ha jól tudom, volt a Földön 2053 darab kísérleti nukleáris robbantás, többek között olyan petárdák is elpukkantak, mint a Cár bomba, mégsem jött el a világvége. 2065. robbantás után hogy halna ki az emberiség 90%-a?

12 atom, az kb kontinensenként 2-3 atom. 2-3 atom még Magyarország lakosságának sem ölné meg a 90%-át.

Az eddig felrobbantott 2053 sem hozta el a nukleáris telet, és ezek között voltak bitang nagyot robbanóak is. Ha háború lenne, valószínűleg kisebb töltetű taktikai atomokat használnának.

A videóban erre válasz van, de sajnos Én nem értek angolul. Lenne kedves valaki összefoglalni, hogy a videó hogyan magyarázza meg ezt?

[link] Itt az 50 megatonnás Cár bomba kb Székesfehérvárig terjedne ki, de ott sem öle meg mindenkit, leginkább csak Budapestet. Magyarországra kéne kb 3 Cár bomba.

Fat Man-t nézve a 20 kilotonna, amit Nagasakira is ledobtak, abból csak Budapestre kéne kb 3-4, hogy teljesen el legyen pusztítva.

12 darab a Világban szétszórva, még a nagyobb városokban ledobva sem tudom elképzelni, hogy megölné az összes Ember 90%-át.

Hol tévedek? Elhiszem, hogy tévedek, de nem látom jelenleg, hogy hol és miben. A videó mit mond erről?

Megköszönném szépen előre is az összes normális választ!

Nem kérek azokból a kommentekből, hogy ostoba vagyok, anélkül is tudom, ezért is tettem fel ezt a kérdést, hogy ki legyek kupálva, de azt értelmes hangnemben szeretném kérni egy kellemes vita közben, ha lehet! Köszönöm!

2024. febr. 27. 08:10
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

#20 Igen, biztos. Az a sok millió ember meghalna, a környék elnéptelenedne, de a 8,5 milliárd emberből ez csak pár száz milliót érintene.

Most vagy nem érted mekkora is az emberiség létszáma vagy szándékosan csinálsz úgy, mintha 12 nagyváros jelentené a Föld lényegét. Valójában itt csak sok ember él, de a termelés, oktatás és egyéb ami az emberek többségének életét meghatározza az nem ezekben a nagyvárosokban történik.

2024. febr. 27. 10:36
 22/34 A kérdező kommentje:

Mi történne akkor? Tőzsde biztos megérezné, de ivóvíz lenne, termőföld lenne. A másodikvilágháborúban hány nagy város, vagy mondjam inkább úgy, hogy komplett ország volt porig bombázva? Megállt az élet? Oda lett a 90%-unk?

Az emberiség ennél szívósabb. Washingtonban, San Franciscoban, Chicagoban, Budapesten, Bécsben nem állna meg az Élet. Ha Budapestet szétbombáznák sem állna meg az élet Pécsen.

Az hogy erősen érintené a gazdaságot nem kérdés, de simán kilábalna belőle. Magyarország is túlélte trianont, pedig akkor az Ország kétharmada odalett.

2024. febr. 27. 10:40
 23/34 hájaaa ***** válasza:
36%
Igen barátom, de ezt nem csak emberekben mérik, hanem technológiákban, szállítmányozásban, adatokban, pénzügyi világban. Ha ezek a városok holnaptól nincsenek, akkor mindenhol kitör a háború mert az étel az asztalodra nem fog megérkezni, a pénzügyi világ összeomlik és had ne soroljam már tovább...Kicsit ez a világ összetettebb minthogy az emberi élet számaival dobálózol
2024. febr. 27. 10:41
 24/34 A kérdező kommentje:

Akkor a másodikvilágháborúban miért nem omlott össze minden? Hogy-hogy könnyedén talpra tudott belőle állni az emberiség? Amerikát annyira isntabillnak érzed, hogy két városát lebombáznák, akkor oda lenne az egész?

Egy országnak nem a fővárosában van mindene.

2024. febr. 27. 10:53
 25/34 hájaaa ***** válasza:
0%

Hol a Wall street?

Ha az összeomlik akkor minden, nehéz ezt belátni, de ha nincs tőzsde akkor nincs semmi. Mehetünk köveket pattintani és egymást gyilkolászni, aztán mehet a csak egy maradhat életérzés

2024. febr. 27. 10:55
 26/34 anonim ***** válasza:
25%

#23 "Ha ezek a városok holnaptól nincsenek, akkor mindenhol kitör a háború mert az étel az asztalodra nem fog megérkezni, a pénzügyi világ összeomlik és had ne soroljam már tovább..."

Vaaagy... eltűnnének a hozzád hasonló agyatlan ballibek és a világ többi részében végre az értelmes emberek kerülnének oda hogy mindezeket csinálják. Ez nagyon szánalmas hogy azt hiszed 12 városban vannak azok akiknek a sorsán múlna az egész emberiség élete. Gondolom azt is hittel hiszed, hogy Budapest nélkül a többi magyar ember azt se tudná másnap mit kezdjen magával.

El kell keserítselek, a helyzet pont fordítva van. Ti vagytok életképtelenek a világ többi része nélkül.

2024. febr. 27. 10:58
 27/34 anonim ***** válasza:
83%
20: jah kérdez meg valami random porbafingót a közel keleten, Afrikában vagy ehhez hasonló helyen, hogy tudja-e egyáltalán hol van az a város a térképen vagy hogy létezik-e. Az emberiségnek csak a kisebbik része él a nyugaton, a nagyobbik felének meg nagyobb gond lenne ha szomszéd tehene meghalna, mintha szétatomoznák egymást a nyugati hatalmak.
2024. febr. 27. 11:07
 28/34 hájaaa ***** válasza:
12 várost írtam, nem 2őt amiben vannak nem nyugati városok is. Kicsit figyelj már oda
2024. febr. 27. 11:22
 29/34 A kérdező kommentje:

Wall Street. Pénz. Ennyi. Volna egy kuuuuuuurva nagy infláció, az utcán lehetne újra söpörni az egymilliárd bilpengősöket, de pár év és kilábalna belőle az emberiség. A gazdasági recesszió még nem egyenlő az apokalipszissel. Az hogy valami káros, nem jelenti, hogy menthetetlen katasztrófa. Az hogy a tőzsde összeomlik még a traktort be lehet indítani, földet lehet művelni, nem tűnne el egy csettintésre az üzemanyag lerakókból az üzemanyag, mert több ezer kilométerre egy város elpusztult. Biztosan lenne szopó része, biztosan nehezebb lenne az Élet, de az még nem azt jelenti, hogy tömegesen, pláne 90%-os halálozással megpusztulnánk.

Magyarország 1939-45 között majd a későbbi orosz megszállás idején, illetve a nagy gazdasági válság idején összesen a lakosságának hány %-át veszítette el? Ha ezt túlélte a magyar lakosság, akkor talán Wall Street-et is túl fogja. És erre most írj egy számot. Sőt! Vedd hozzá az első világháború illetve a vörös és fehér terror áldozatainak a számát is, és ez így összesen, a 20. században történt összes népégés a 100 évben ami Magyarországot érte, a lakosságának hány %-ának a halálához vezetett? Az elmúlt 100 évhez képest az, hogy a Wall Street összeomlik az semmi... Attól nem fog 8-9 millió ember meghalni. Vannak olyan népcsoportok amik azt sem tudják mi a pénz, nem hogy tőzsde meg világpiac, és vígan elélnek.

2024. febr. 27. 11:25
 30/34 A kérdező kommentje:

12 várost írtál, Wall Streetet emelted ki, mert gazdaság. De a többi 11 város mit okozna? Hányszor kérdezzem még meg, hogy a második világháború idején hány város volt porig bombázva? Csak 12? Komplett országok voltak kb a földdel egyenlővé téve. Nem csak 12 város kapott. Teljes infrastruktúrák voltak lebénulva és? Világvége lett? Mert Én ha jól látom lassan 8 milliárdan vagyunk. Jól kipusztultunk...

Az atombomba is csak egy bomba. Erősebb, mint a többi bomba, de attól még csak egy bomba. Lehet felér több ezer másikéval, viszont a sima bombákból, meg milliárdszor annyi van, mint atomból. Egy városnak meg alapvetően mindegy, hogy atommal vagy gyújtóbombákkal lett szarrá bombázva.

Az hogy van utána sugárzás még az sem 100%-os halálozás. Sőőőt! Csak pár százalék. Fukushima, Nagasaki, Pripjaty, Hiroshima. Nem csak 1-2 ember lézeng ott. Megy az élet. És a mai atomokat igyekeznek úgy tervezni, hogy rövidebb legyen a felezési ideje és hamarabb lakható legyen a terület, hisz mi értelme van elfoglalni egy olyan területet, ahova nem lehet belépni? Senkinek sem érdeke.

2024. febr. 27. 11:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!