Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az ukránok mikor jönnek rá,...

Az ukránok mikor jönnek rá, hogy állóháború zajlik jelenleg és okosabb lenne lemondani a területszerzés lehetőségéről és visszavonulni, hogy elkezdődjön a tűzszünet és a tárgyalás a békéről?

Figyelt kérdés

Évek óta tart ez az Európa számára súlyos gazdasági problémákat és inflációt okozó háború. Ukrajna már nem fog tudni újabb területeket hódítani, de az orosz katonák se jutnak előrébb. Ebben a formájában ennek a háborúnak már nincs értelme, senki se fog több területet szerezni. Ideje lenne a békének.

A legtöbb európai háború akkor ért véget, amikor állóháborúvá változott. Szétosztották egymás között a területeket és békeszerződést írtak alá.

Most is erre volna szükség.

2023. okt. 24. 20:38
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 Jeffrey Spender ***** válasza:
44%

" A politikát követem évtizedek óta, a többinek egy részére a munkám miatt van valamennyi rálátásom. Ha nem is sok, de ahhoz elegendő, hogy véleményt tudjak formálni. "

Gondolom a pályafutásodnak köszönhetően állapítottad meg, hogy Ausztria is ügynökország ? :)

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..

Ausztria "függetlenedése" óta jelentős központja za orosz oligarcháknak és a hírszerző szolgálatoknak, ez nem volt titok az elmúlt 70 évben.

Ezt írtad ...

Írói fantázia terén Rejtő Jenő kispályás kezdő hozzád képest :D

febr. 19. 22:57
 62/69 anonim ***** válasza:
0%

Újabb butaságról tettél tanúbizonyságot, csak így tovább. Ezek után el sem merem képzelni milyen amikor történészkedsz...

[link]

[link]

[link]

[link]

De az MNVK-2 Operatív Szolgálatának és a BM III/I-nek is kiterjedt ügynök- és fedőcég hálózata volt Ausztriában, Svájcban és az NSZKban. Waltham csoport? Russay Istvén? Richard Müller? CW Bank? Centropa? Mineralkontor? Persze ezek is csak a fantázia szüleményei, sosem történtek meg :)

febr. 19. 23:16
 63/69 Jeffrey Spender ***** válasza:

Az internetet / a Wikit azt mindenki tudja használni.

Én már 2018-ban is hallottam ilyen botrányról, akkor még hol volt orosz - ukrán háború ? :)

[link]

Én azon vagyok fennakadva, hogy " a munkám miatt van valamennyi rálátásom. "

Vajon mi volt a hivatásod ?

Tegyük fel, én azzal a szavajárással írogatnék a fórumban, hogy " a munkám miatt van valamennyi rálátásom. ", akkor nem kelteném fel sokak érdeklődését, hogy vajon miket tudhat ez a Jeffrey Spender ?

febr. 19. 23:31
 64/69 anonim ***** válasza:
0%

"Én már 2018-ban is hallottam ilyen botrányról"

A lentebb felsoroltak jelentős része a '70-es '80-as években tevékenykedett, bocs hogy nem ugrok be egy levéltárba, hogy eredeti cikket hozzak '68-ból :D

"Én azon vagyok fennakadva"

Talán nem kellene kiragadni a kontextusból, persze akinél konstans szövegértési problémák vannak...

Ez nem tudom hogy kapcsolódik a kérdés témájához, de már unom ezt a folyamatos személyeskedést.

A modik majd olvassank vissza és takarítsák ki, ami nem ide való.

febr. 19. 23:37
 65/69 Jeffrey Spender ***** válasza:

A személyeskedés az a másik elmondása mindennek. Volt olyan is, néha a düh beszél belőlem, mert olyankor parttalanságra jutnak a dolgok, de mostanra próbálom kezelni, és próbálok "pozitívan" állni, hogy sokat olvasott, és látott vagy.

Meg azért mindenkinek más karrier adatik meg:

Ha visszavesznek a seregbe, sajnos csak személyügyes leszek, a fizetés lehet rendben, de attól még egy snassz, unalmas munka lesz, és külön kell energiát fektetni az érdemi dolgokba, saját szakállra.

febr. 19. 23:54
 66/69 Jeffrey Spender ***** válasza:
Amúgy én 2014 óta követem a háborút, és azóta nem lett semmivel szimpatikusabb Ukrajna.
febr. 22. 14:00
 67/69 Jeffrey Spender ***** válasza:
44%

" Az ukránokat akkor sem simogattam - ahogy most sem teszem, az oroszokat pedig 32 évvel korábban sem szerettem. Na még ilyet. "

1992 - 2024 között mi rosszat tettek veled az oroszok ?

febr. 23. 12:15
 68/69 Jeffrey Spender ***** válasza:

Kérdező, itt nem állóháború van, hanem változik a harcok dinamikája.

Amíg a Wagner 8 hónapig Bahmutnál kínlódott, 2022 októberétől 2023 május végéig, addig az Orosz Hadsereg nekilátott, és minden egyes nap ásta ki, alapozta, építette ki, lőtte be tüzérséggel, és aknásította el több mélységben a védműveket Zaporozsje oblasztynál, ott, ahol megindították az ukránok a Nagy Nyári Ellentámadásukat a nagyvágyó elképzeléseikkel.

[link]

Időnyerés céljából húzta el a Wagner a harcokat, nehogy megismétlődjön az, ami Herszonnál történt 2022 őszén. Herszonnál az oroszok rögtönzött bunkerekkel vesződtek, ennek ellenére jól ment a védekezésük, de végül fel kellett adniuk, mert nem volt stabil védművük, csak a Dnyeper állította meg az ukránokat.

2023 nyarán megindították az ukrán offenzívát, baljóslatúan kezdődött az egész a tervezett időpont csúszása miatt, a tényleges kezdés az füstbe ment, meg aknamezőre tévedt terv lett, a harcok igazából már augusztus végére lementek effektíve, teljesen egyoldalú ukrán kudarccal, azonban az ukrán politika csak decemberben ismerte be a nyilvánvalót, és állította le teljesen az offenzíva kísérletüket.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=w4nf5iDsJh8

Most hogy relatíve nem nehezedik akkora nyomás az oroszokra, most ők kezdeményezhetnek, és megy is nekik. Épp Csasziv Jarnál járnak, és nem akarok nagyot mondani, a tévedés jogát fenntartom, de akár nyárra összejöhet nekik Konsztantyinovka, Kramatorszk, és Szlavjanszk.

Ez viszonylag könnyen megy nekik, megtáltosodva.

febr. 25. 17:13
 69/69 Jeffrey Spender ***** válasza:
44%
febr. 27. 09:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!