Az ukránok mikor jönnek rá, hogy állóháború zajlik jelenleg és okosabb lenne lemondani a területszerzés lehetőségéről és visszavonulni, hogy elkezdődjön a tűzszünet és a tárgyalás a békéről?
Évek óta tart ez az Európa számára súlyos gazdasági problémákat és inflációt okozó háború. Ukrajna már nem fog tudni újabb területeket hódítani, de az orosz katonák se jutnak előrébb. Ebben a formájában ennek a háborúnak már nincs értelme, senki se fog több területet szerezni. Ideje lenne a békének.
A legtöbb európai háború akkor ért véget, amikor állóháborúvá változott. Szétosztották egymás között a területeket és békeszerződést írtak alá.
Most is erre volna szükség.
" A politikát követem évtizedek óta, a többinek egy részére a munkám miatt van valamennyi rálátásom. Ha nem is sok, de ahhoz elegendő, hogy véleményt tudjak formálni. "
Gondolom a pályafutásodnak köszönhetően állapítottad meg, hogy Ausztria is ügynökország ? :)
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..
Ausztria "függetlenedése" óta jelentős központja za orosz oligarcháknak és a hírszerző szolgálatoknak, ez nem volt titok az elmúlt 70 évben.
Ezt írtad ...
Írói fantázia terén Rejtő Jenő kispályás kezdő hozzád képest :D
Újabb butaságról tettél tanúbizonyságot, csak így tovább. Ezek után el sem merem képzelni milyen amikor történészkedsz...
De az MNVK-2 Operatív Szolgálatának és a BM III/I-nek is kiterjedt ügynök- és fedőcég hálózata volt Ausztriában, Svájcban és az NSZKban. Waltham csoport? Russay Istvén? Richard Müller? CW Bank? Centropa? Mineralkontor? Persze ezek is csak a fantázia szüleményei, sosem történtek meg :)
Az internetet / a Wikit azt mindenki tudja használni.
Én már 2018-ban is hallottam ilyen botrányról, akkor még hol volt orosz - ukrán háború ? :)
Én azon vagyok fennakadva, hogy " a munkám miatt van valamennyi rálátásom. "
Vajon mi volt a hivatásod ?
Tegyük fel, én azzal a szavajárással írogatnék a fórumban, hogy " a munkám miatt van valamennyi rálátásom. ", akkor nem kelteném fel sokak érdeklődését, hogy vajon miket tudhat ez a Jeffrey Spender ?
"Én már 2018-ban is hallottam ilyen botrányról"
A lentebb felsoroltak jelentős része a '70-es '80-as években tevékenykedett, bocs hogy nem ugrok be egy levéltárba, hogy eredeti cikket hozzak '68-ból :D
"Én azon vagyok fennakadva"
Talán nem kellene kiragadni a kontextusból, persze akinél konstans szövegértési problémák vannak...
Ez nem tudom hogy kapcsolódik a kérdés témájához, de már unom ezt a folyamatos személyeskedést.
A modik majd olvassank vissza és takarítsák ki, ami nem ide való.
A személyeskedés az a másik elmondása mindennek. Volt olyan is, néha a düh beszél belőlem, mert olyankor parttalanságra jutnak a dolgok, de mostanra próbálom kezelni, és próbálok "pozitívan" állni, hogy sokat olvasott, és látott vagy.
Meg azért mindenkinek más karrier adatik meg:
Ha visszavesznek a seregbe, sajnos csak személyügyes leszek, a fizetés lehet rendben, de attól még egy snassz, unalmas munka lesz, és külön kell energiát fektetni az érdemi dolgokba, saját szakállra.
" Az ukránokat akkor sem simogattam - ahogy most sem teszem, az oroszokat pedig 32 évvel korábban sem szerettem. Na még ilyet. "
1992 - 2024 között mi rosszat tettek veled az oroszok ?
Kérdező, itt nem állóháború van, hanem változik a harcok dinamikája.
Amíg a Wagner 8 hónapig Bahmutnál kínlódott, 2022 októberétől 2023 május végéig, addig az Orosz Hadsereg nekilátott, és minden egyes nap ásta ki, alapozta, építette ki, lőtte be tüzérséggel, és aknásította el több mélységben a védműveket Zaporozsje oblasztynál, ott, ahol megindították az ukránok a Nagy Nyári Ellentámadásukat a nagyvágyó elképzeléseikkel.
Időnyerés céljából húzta el a Wagner a harcokat, nehogy megismétlődjön az, ami Herszonnál történt 2022 őszén. Herszonnál az oroszok rögtönzött bunkerekkel vesződtek, ennek ellenére jól ment a védekezésük, de végül fel kellett adniuk, mert nem volt stabil védművük, csak a Dnyeper állította meg az ukránokat.
2023 nyarán megindították az ukrán offenzívát, baljóslatúan kezdődött az egész a tervezett időpont csúszása miatt, a tényleges kezdés az füstbe ment, meg aknamezőre tévedt terv lett, a harcok igazából már augusztus végére lementek effektíve, teljesen egyoldalú ukrán kudarccal, azonban az ukrán politika csak decemberben ismerte be a nyilvánvalót, és állította le teljesen az offenzíva kísérletüket.
https://www.youtube.com/watch?v=w4nf5iDsJh8
Most hogy relatíve nem nehezedik akkora nyomás az oroszokra, most ők kezdeményezhetnek, és megy is nekik. Épp Csasziv Jarnál járnak, és nem akarok nagyot mondani, a tévedés jogát fenntartom, de akár nyárra összejöhet nekik Konsztantyinovka, Kramatorszk, és Szlavjanszk.
Ez viszonylag könnyen megy nekik, megtáltosodva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!