Az ukránok mikor jönnek rá, hogy állóháború zajlik jelenleg és okosabb lenne lemondani a területszerzés lehetőségéről és visszavonulni, hogy elkezdődjön a tűzszünet és a tárgyalás a békéről?
Évek óta tart ez az Európa számára súlyos gazdasági problémákat és inflációt okozó háború. Ukrajna már nem fog tudni újabb területeket hódítani, de az orosz katonák se jutnak előrébb. Ebben a formájában ennek a háborúnak már nincs értelme, senki se fog több területet szerezni. Ideje lenne a békének.
A legtöbb európai háború akkor ért véget, amikor állóháborúvá változott. Szétosztották egymás között a területeket és békeszerződést írtak alá.
Most is erre volna szükség.
Ha 32 évvel ezelőtt sem szeretted őket, akkor hány éves vagy ? Gondolom nem 5 - 10 - 15 - 20 - 25 éves voltál akkor. De még egy 30 éves embernek is nehezen van sziklaszilárd, és vehemens politikai nézete. Vagy te kivétel vagy ?
Rendre előhozakodsz, hogy megélted a szockót, és a szovjet kivonulást, kitörő örömmel, és ezért támogatod kitartóan, sőt rendületlenül mindent, ami oroszellenes, bárhol, bármikor. Legyen az Ukrajna, Csecsenföld, vagy épp Közép-Ázsia.
Ezzel csak az a baj, hogy akik saját szemükkel látták a szovjet megszállást, mint állítólag te, azok már alsó hangon 70 - 80 évesek lennének ... Olyan idős papóként kommentelsz, iszonyatos lelkierővel, a nap 24 órájában, és a hét 7 napján ?
Meg iszonyatosan elfogultan, és mereven állsz a dolgokhoz. Az oroszok szovjetezése és anyázása az olyan, mint aki a németeket lelkesen nácizza, még 2024-ben is.
Van, akinek megállt az idő 1933-ban vagy 1941-ben. Neked meg 1950-ben ? :D
" te viszont azóta is rendszeresen felböfögöd az orosz propagandát. Vicces amikor te kéred számon az objektivitást miközben legalább két éve látványosan nyomod az orosz dezinfót :D "
Ki vagy mi dönti el, hogy dezinfót terjeszt az illető, vagy nem ?
Vannak a fekete - fehér, több évszázados, kiforrott, megkövült, közmegegyezésű, tényszerű történelmi tények, olyant is lehet hozni érvként az adott témában, és mégis vannak olyan elvetemültek, akik 5 percen belül rásütik, habzó szájjal, hogy "alávaló orosz propaganda".
Lehetséges úgy írni a témában, hogy ne bélyegezzék meg az illetőt valamelyik oldal propagandistájának ?
Min is megy a cicaharc ? Hogy Ukrajna legyen vagy ne legyen EU és NATO-tag ? Vagy máson ?
" te követsz engem? Személyeskedsz? Naplót is vezetsz? Függő vagy? És no life Jeffrey Spenderünk megint írt fél oldal off-topikot, miközben egy betűt sem írt azu elmúlt hónapok veszteségeiről. Unatkozol? Nem találtál még munkát munkát, mióta kiraktak a hadseregből? :D "
" Kedves Márk, neked mi a célod ezzel a fórumos cicaharccal? :D "
Ezt pont fordítva kérdezhetném meg. Azt mondod, hogy nem foglalkozol velem. Akkor miért fektetettél energiát abba, hogy kikeressed a nevemet, az állásomat, és a társait ? És hogy sikerült ez a bravúr ?
Neked nem adtam meg a nevemet.
Jó, hogy a TAJ számomat, és hasonlókat is nem tudod.
Pegazust használsz ? :)
Ami viselkedést előadsz a fórumon, a kisregények írkálása a totál más témákban, a személyeskedés, a trágárság, a kényszeres tagadás, és a hangulat / hisztériakeltés, ez a viselkedés rendkívül figyelemfelkeltő.
Van sok hülye is, mint AlexFly, Hypno, Molyember, és társai, de azok tevékenysége a tömör, rövid, egy, max kétmondatos beböfögésekben kimerül. Semmi értékeset, és használhatót nem hoznak, csak spammelnek.
Egy sas nem vadászik legyekre.
Ellenben te nagy léptékben írsz, komoly befektetéssel, nagyvad vagy, és ez figyelemfelkeltő.
A BM valamelyik csoportfőnökségénél voltál, aki most a másik oldalnak próbál hízelegeni ?
Vagy katonai kém ?
" egy betűt sem írt azu elmúlt hónapok veszteségeiről. "
Mindkettő oldal ugyanazokat a fegyvereket használja. Honnan tudod, hogy a kilőtt T-72-es, vagy BTR az orosz, vagy ukrán volt ?
Nyugatiak is megírták, hogy kész kudarc a Nagy Nyári Ukrán Offenzíva, igen súlyos veszteségekkel, és egyoldalú ütközetekkel, akkor mire fel ez a tagadás ?
Ezek a nyugati sztárelemzők megírták, hogy a Leopárd 2-esek, és társai arra voltak jók, hogy a gyalogosokat buszoztassák, amíg el nem akadtak az aknamezőkön. Mind a Leopárd 2-es, mind az ukrán T-72-es megfeneklett az orosz aknamezőn.
De jó tudni, hogy az ilyen ütközet során még mindig az oroszok szenvedtek súlyos veszteségeket :D
"Akkor miért fektetettél energiát abba, hogy kikeressed a nevemet, az állásomat, és a társait ? És hogy sikerült ez a bravúr ?"
Te magad panaszkodtál privátban, hogy kiraktak. Azt sem tudod kinek mit írsz? Olvasd vissza a kimenő üzeneteidet ;-)
"kisregények írkálása a totál más témákban"
Az elmúlt két oldalon (is) te pont ezt csinálod, neked nem tűnt fel? :D
Nézz már egy icipicit magadba...
de most legalább nem csak offoltál:
" igen súlyos veszteségekkel, és egyoldalú ütközetekkel, akkor mire fel ez a tagadás ?"
Nem tagadtam semmit, arra kértelek szedd össze a két oldal veszteségeit, hogy a front érdemi mozgásának hiányában is meg tudjuk ítélni mi a helyzet. Naaaa eröltesd meg magad egy picit, legalább a híroldalakig juss el.
Opsz, a sereges dolgot elkotyogtam. Most sajnos passzív állományban vagyok, de attól még nem szüntették meg teljesen a munkaviszonyomat, nem történt rendfokozati jelzés letépés :)
Viszont a nevemet azt biztos nem adtam meg neked.
Visszanéztem, beütöttem az üzenet keresőbe a "Márk" kifejezést, és a Mark Milley-t / Denmark / markánsot / és hasonlókat dobálja ki nekem. Mindegyikben van márk.
Igen, én vagyok Mark Milley. Vagy Mark Ivanir :D
" Az elmúlt két oldalon (is) te pont ezt csinálod, neked nem tűnt fel? :D
Nézz már egy icipicit magadba... "
Ami témákhoz értek, azok a következők:
- puskák / lövészet, de az csak nagyon alapszinten, ott nem tudok regényt összehozni, még ha megfeszülök, akkor sem,
- repülők és a helikopterek is alapszinten érdekelnek,
- a harckocsizáshoz haladó szinten értek,
- II. világháború, és az azutáni történelem.
Ezek egybetartozó témák, és ezekben ki is merül a véleményezésem.
Ellenben a chipgyártás, a vasút, vagy az IR - zavaró, és a vízlepergető / könnyen száradó / jól színtartó katonaruha gyártás, nemhogy a magyar politikai rendszer, ezek valóban mindegyik totál más témák, semmiféle logikai kapcsolat nincs közöttük, mégis mindegyiket megszakérted.
Csak hogyan ?
Vagy bevágtam egy snassz katonai repteret. Ez a szóban forgó felvétel.
https://www.youtube.com/watch?v=ObnOMnuY2Pc
Rávágtad, hogy ez bezzeg Kanatovó, és nem szabadott volna kitenni a Youtube-ra.
Ukrajnában eleve van vagy 30 katonai repülőbázis, nem pedig öt, a másik, minden repülőbázis / reptér ugyanúgy néz ki, legalábbis a laikus érdeklődőnek / közkatonának, akkor hogy lehet megállapítani ?
" Nem tagadtam semmit, arra kértelek szedd össze a két oldal veszteségeit, hogy a front érdemi mozgásának hiányában is meg tudjuk ítélni mi a helyzet. Naaaa eröltesd meg magad egy picit, legalább a híroldalakig juss el. "
Teljesen őszintén, tanácstalanul vagyok ebben a témában.
99 %-ban ugyanazokat a fegyvereket használják, amik lehetetlenné teszik a kinyomozást. Nem pedig full Nyugatira átfegyverzett Ukrán Hadsereg van az Orosz Hadsereggel szemben.
Ha sikerült volna kettévágni a Déli Frontot az Orehovó - Tokmak - Melitopol vonalon, akkor egyértelmű lett volna, hogy az oroszok a védekezést is bukták, látványos veszteségekkel.
De ilyen nem történt, helyette a 120. egyoldalú és előre kiszámítható eredményű rohamot, és kínlódást intézték, amit a drón filmezett.
A # 35-ös hozzászólásomban hoztam egy Washington Post cikket is, miszerint a herszoni offenzíva is eléggé erőltetett volt, pedig ott nem építettek ki védműveket az oroszok.
Most is hasonló játszódhatott le.
"mégis mindegyiket megszakérted.
Csak hogyan ?"
A politikát követem évtizedek óta, a többinek egy részére a munkám miatt van valamennyi rálátásom. Ha nem is sok, de ahhoz elegendő, hogy véleményt tudjak formálni.
Az IR "álcázott" cuccok egy orosz katonai beszámolóiból származnak, meg találod a youtubeon.
"Ukrajnában eleve van vagy 30 katonai repülőbázis, nem pedig öt, a másik, minden repülőbázis / reptér ugyanúgy néz ki, legalábbis a laikus érdeklődőnek / közkatonának, akkor hogy lehet megállapítani ?"
Úgy, hogy tudod mit kell nézni? Az összes kifutón jelölve van a leszállóírány - a videóban láthatón is - fellapozod az ukrán repterek listáját és megnézed melyikkel egyezik, ha találsz egyet akkor összehasonlítod a videót az elérhető légi/műholdas képekkel. Ez nagyon max 2 perc. Arról nem én tehetek, hogy ismerem az ICAO jelölések egy részét, te meg nem...
"Teljesen őszintén, tanácstalanul vagyok ebben a témában."
Lusta vagy. Van egy rakás elérhető nyugati becslés az orosz veszteségekről az elmúlt két hónapból.
" A politikát követem évtizedek óta, a többinek egy részére a munkám miatt van valamennyi rálátásom. Ha nem is sok, de ahhoz elegendő, hogy véleményt tudjak formálni. "
" Arról nem én tehetek, hogy ismerem az ICAO jelölések egy részét, te meg nem... "
Én az ICAO-jelzéseken értetlenkedek.
Ukrajna az van vagy 600,000 km2. Ilyenkor is hogy lehet megállapítani, hogy Nyugat vagy Közép vagy Észak-Ukrajnában vagy a Dnyeper bal partján van az adott repülőbázis ?
Vagy Oroszország európai része meg van 3 - 4 millió km2.
Ez olyan, mintha tűt keresnék a szénakazalban.
Szóval pilóta vagy, és így ismered a magyar belpolitikát, meg a vasutazást, a titkosszolgálati befolyásolási módszereket, és az amerikai hadi támogatások miértjét is ?
Hihetőbb lenne, ha azt írnád, hogy katona voltál, a századosig / zászlósig vitted az előző rendszerben, bár az is volt 32 éve, leszereltél / nyugdíjaztak, és akként írsz így elmerülve.
" Lusta vagy. Van egy rakás elérhető nyugati becslés az orosz veszteségekről az elmúlt két hónapból. "
Vannak néha tök jó összefoglaló felvételek a harcokról.
https://www.youtube.com/watch?v=QaABfKeuP54
Ne zavarjon, hogy ez még a 2022-es herszoni offenzíváról készült, de ukrán / nyugati oldalról is össze lehetett volna dobni egy ilyent, most, és ügyesen megvágva. Vajon miért nem ?
Vannak a megrendezett tudósítások, amikben az őszinteség helyett a minden szép és jó, és tökéletest mondják a sajtónak, és vannak olyanok is, amikből teljesen más kép rajzolódik ki:
- Az Ukrán Haderő egyik legjobban felszerelt egységének alig volt éjjellátója, magántámogatóktól próbáltak adományokat gyűjteni, még ilyen tárgyban is ...
- Az egész offenzíva azon alapult, hogy az orosz kapásból megfut, ha meglátja a nyugati harckocsikat és lövészpáncélosokat. Az Öbölháború nyomán. Nem így történt.
- Az oroszok várták őket, volt amikor egy század 15 perc leforgása alatt funkcionális veszteséget szenvedett / harcképtelenséget jelentett, miközben az oroszokat megkarcolni sem tudták.
- A támogatásukra rendelt harckocsit volt amikor az utolsó pillanatban átrendelték máshová. Voltak olyan harckocsik, amik bevetését számukra érthetetlen okokból lefújták, és megint támogatás nélkül kellett hadjáratra menniük.
- Offenzíva közben derült ki, hogy a Leopárd 2-esek harckocsizói életükben először ülnek a harckocsiban, T-72-esre szocializálódtak.
- Volt amikor a parancsnokság megtagadta a 155-ös tüzérséggel a tűztámogatást, mivel túlságosan kevés a komplett lőszerkészlet ...
És vannak a nyilvános bejelentések, hogy az EU / NATO tagok mennyi hadianyagot adtak, pl. a németek 4,000 tüzérségi lőszert, amihez hozzátartozik, hogy két hónap megfeszített munka árán gyártották le, és mégis nagyon kevés ez a mennyiség.
"Ukrajna az van vagy 600,000 km2. Ilyenkor is hogy lehet megállapítani, hogy Nyugat vagy Közép vagy Észak-Ukrajnában vagy a Dnyeper bal partján van az adott repülőbázis ?"
Ismételten az előző válaszból:
"Az összes kifutón jelölve van a leszállóírány - a videóban láthatón is - fellapozod az ukrán repterek listáját és megnézed melyikkel egyezik, ha találsz egyet akkor összehasonlítod a videót az elérhető légi/műholdas képekkel."
Ilyen repülőtér csak 1 van Ukrajnában, nem kell 600k négyzetkilométert átnézni, mert a repterek listáján csak egy ilyen kifutót fogsz találni.
Ennél érthetőbben nem tudom leírni, gyakorold a szövegértést.
" A politikát követem évtizedek óta, a többinek egy részére a munkám miatt van valamennyi rálátásom. Ha nem is sok, de ahhoz elegendő, hogy véleményt tudjak formálni. "
Én miért nem látom diktatórikusnak, és rémesnek Magyarországot ?
Mit lehetett 2010 előtt megtenni, amit már 2010 után nem tudtál ?
Mire fel ez a mesterségesen fokozott minden szar hangulat ?
Van bőven hülyeség, mint a cigánybűnözés, vagy a stadionozás, és még sorolhatnám, nekem is az keseríti meg az életemet, de az meg kormányfüggetlen dolog, és az EU nem is azt rója fel. És ezeket nem számítva teljesen szabadon azt lehet csinálni Magyarországon, ami jól esik.
És mégis sorozatban gépelik a teljesen érthetetlen emberi jogi, meg politikai rendszert elítéli pamfleteket.
Amúgy azt nem értem, hogy a Gyakori Kérdések egy túlnyomóan baloldali (???) vagy nem is tudom milyen közeg, nagyon egyoldalú, és elutasító a más véleményekkel, mégis a valóság szerencsére más ...
# John_McClane
Az egy dolog, hogy most épp az oroszok kapják az ívet, de nem csak ők háborúznak, hanem a zsidók is, más okból, és amikor a Gyakori Kérdéseket elönti a zsidó zsidó zsidózás, és ennek variációi, szándékos trágársággal, és dühöngéssel, az is jól van ?
Rendjén van ez a népgyűlölet, amit sokak megengednek maguknak a fórumon ?
Mire jó ez a sérelemdédelgetés, felnagyítás, fórumon házalás, és az oldal kisajátítása ?
Vagy ismerheted a 444 interjúját, vannak, akik ingyen spammelnek, rombolnak fórumot, mint a NAFO-sok, de olyanok is vannak, akik hivatalból, munkaviszonyból, fizetésért garázdálkodnak, az a PsyOps a szolgálatoknál / seregben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!