Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan értékeled az Oroszorszá...

Hogyan értékeled az Oroszországi Föderáció fegyveres erőinek💪🏻 az ez idáigi teljesítményét?

Figyelt kérdés

#háború #Ukrajna #Oroszország #hadvezetés #orosz hadsereg #Oroszországi Föderáció fegyveres erői
2023. szept. 19. 11:50
 11/93 anonim ***** válasza:
82%

Pontosan, én is ezt érzem.

Teljesen más ez a háború, mint a korábbiak.

Én a drónok tömeges alkalmazásába látom a megoldás kulcsát.

2023. szept. 19. 12:55
 12/93 anonim ***** válasza:
67%

Akik 3-asra meg 2-esre értékelik azok nem követték nyomon a háború történéseit, vagy csak elfogultak?

A hírszerzésük szerintem sokat romlott, a kezdeti nehézségek legfőképpen ennek köszönhetők. A flotta viszont szerintem kifejezetten jól működik. Persze lehet mondani, hogy elsüllyesztettek már több orosz hajót is, de a 80-as években készült hajók nincsenek felkészítve ilyen hadviselésre. Amire használják őket, arra teljes mértékben megfelelnek, és a védelmük is viszonylag jól biztosított. Aki azt hiszi, hogy az orosz flotta vagy hadsereg valami sérthetetlen, misztikus és halhatatlan egység, az inkább ne is akarjon teljesítményt értékelni.

A légierő szerepel a leggyengébben, azt valóban le lehet pontozni. A rakétákat, drónokat is egyre nagyobb hatékonysággal lövik le az ukránok.

Viszont szerintem szárazföldön kifejezetten jól teljesítenek. Írta már valaki korábban, szerintem is az alkalmazkodóképességük a legfélelmetesebb fegyvere az oroszoknak. Míg a NATO 2014 óta próbálja az ukránokat "átnevelni", addig Oroszország 1 év alatt tudott alkalmazkodni az új körülményekhez. Olyan védelmi vonalat építettek ki ellenséges területen néhány hónap alatt, amit az ukránoknak nem sikerült 8 év alatt a saját országukban. Ez nem kis teljesítmény, ráadásul ez a védelmi vonal nagyon is jól szerepel, lényeges áttörést a mai napig nem értek el az ukránok. De az oroszok nem csak ebben jók, a hadsereg egységeit is átszervezték, a fejlesztést, gyártást is átirányították. Felismerték, hogy a drónok nagy szerepet játszanak a modern háborúban, így belehúztak a fejlesztésükbe és új gyárakat is felhúznak a tömeggyártáshoz.

Ráadásul úgy tudják a mai napig tömeggyártásban tolni a legmodernebb T90-es tankjaikat, hogy már kaptak közel egy tucat szankciós csomagot, amik kifejezetten a hadiipart célozták. Nemzetközi elemzők ismerték el, hogy az orosz GDP a szankciók hatására ugyan csökkent az első évben, de idénre nagyobb növekedést várnak, mint amit korábban bárki megjósolt. Ezek nem kis dolgok, és nem azt mutatják hogy az orosz hadsereg olyan gyenge lenne.

Nyilvánvalóan elmarad az USA teljesítményétől, aki amúgy ugyan így nem bírt el pl. Észak-Koreával, Vietnámmal vagy Afganisztánnal, de szerintem még mindig ott van a top3-ban.

Ha már pontozni kell, és 6-ot adnék nekik a 10-ből.

2023. szept. 19. 12:58
 13/93 anonim ***** válasza:
78%

Hírszerzés, tervezés: elégtelen (ha legalább közepes teljesítményt nyújtott volna akkor nem vágnak bele a háborúba, vagy legalábbis hamar rövidre zárult volna).

Légierő: közepes.

Szárazföldi haderő: közepes.

Haditengerészet: kettes.

Stratégia: 0

2023. szept. 19. 13:22
 14/93 kürasszír ***** válasza:
52%

# 4 # 8

Ti ennyire butuskák vagytok?

A NATO 8500 db harci repülőgépe, 11 000 db tankja, 25 000 db páncélos járműve és 2 500 000 katonája be lett talán vetve Ukrajnában?

NEM.

Tehát a NATO nem harcol Ukrajnában.

2023. szept. 19. 13:28
 15/93 anonim ***** válasza:
58%
#14 Egy részük be lett vetve, tehát a NATO harcol Ukrajnában.
2023. szept. 19. 13:30
 16/93 kürasszír ***** válasza:
60%

# 12

Fantasztikus az elemzésed!

Az oroszok Ukrajnában 30:1 arányú légi fölényben vannak, tankokban 3:1, tüzérségben vagy 5:1 az orosz fölény.

Erre az ukránok támadnak, az oroszok védekeznek.

De szerinted kifejezetten jó az orosz katonai teljesítmény! 😀😃🙂🙃

2023. szept. 19. 13:32
 17/93 kürasszír ***** válasza:
29%

# 15

Az ukránok 100 db modern nyugati tankot kaptak a NATO 11 000 db tankjából.

Az ukránok 38 db HIMARS rakéta-sorozatvetőt kaptak a NATO 1700 db ilyen eszközéből.

Az ukránok NULLA darabot kaptak a NATO 8500 db harci repülőgépéből.

2023. szept. 19. 13:35
 18/93 anonim ***** válasza:
66%
#17 Tehát a NATO harcol Ukrajnában.
2023. szept. 19. 13:42
 19/93 kürasszír ***** válasza:
38%

# 18

Te ennyire okos vagy, hogy ha szerinted a NATO ad Ukrajnának 100 db modern tankot a 11 000 db saját tankjából, akkor az egész NATO teljes erejével harcolnak az oroszok?

2023. szept. 19. 13:46
 20/93 anonim ***** válasza:
70%
#19 Ki írt olyat, hogy az egész NATO teljes erejével harcolnak az oroszok?
2023. szept. 19. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!