Hogyan értékeled az orosz hadsereg eddigi teljesítményét Ukrajnában?
Egyes.
Rengeteg hibát vétettek.
Nem bombázták szét az ukrán vasútvonalakat, amiken a fegyverutánpótlás,üzemanyag-utánpótlás érkezik.Ezzel kellett volna kezdeni, a németek is ezzel kezdték a II VH-s offenzivát.
Nem bombázták szét a kijevi kormányzati épületeket, ahonnan az irányítás folyik.
Nagyon kesztyűs kézzel indították a háborút, mert azt hitték,hogy Ukrajna megadja magát.Hiba volt ezt gondolni.Meg próbálták kímélni a civileket, akik közül sok gerilla lett.
Kijevet kellett volna először lebombázni.
Az egész hadművelet hibája,hogy abban bíztak,hogy Ukrajna megadja magát.
Az egész hadművelet abból indult ki, hogy "békés" bevonulás lesz, mint anno a Krím esetében. Legfeljebb szórványos ellenállás, és menekülő ukrán vezetés.
Mint tudjuk nem ez lett, 8 év alatt sok minden változott. Az oroszok pedig képtelenek voltak taktikát váltani, vagyis képesek voltak, de mennyi időbe is telt nekik?
Évekig történő előkészítés esetén az ember azt várná, hogy ne csak A meg Б terv legyen, hanem legyen Я terv is. És a helyzet alakulása alapján gyorsan váltsanak.
Ahhoz képest, amit nyújtaniuk kellene elégtelen, de a háborút elégségessel fogják zárni, mondván legalább a két szakadár megyét "felszabadítottuk", "eleve csak ezt akartuk".
Hogy becsülhették őket ennyire alá ? A katonák kritikája helyett leginkább az Orosz hírszerzés mítosza rombolódott le. Nem értem, hogy lehettek ilyenek a KGB / FSzB / Hadsereg tábornokai, főtisztjei, hogy ezeket sorra követik el. Nem tudom hogy nem lehetett ennyire felmérni a morált. De nem is értem, én nem is számolnék ellenséges morállal soha. Úgy kell menni hogy óriási ellenállásra számítasz és akkor legfeljebb pozitívan csalódhatsz, és teljesen az ellenkezőjét csinálták.
Az 8 éves, elhúzódó Kelet-Ukrajnai harcok alatt nem jöttek rá, hogy milyenek az Ukrán nacionalisták / kormány ?
# solarGyula
A Szovjetek a Hidegháborúban felhalmoztak eszetlen mennyiségű irányított bombát és rakétát, pl. a KAB-500-as meg a H-29-esek, amik egy harckocsi méretű célpontot telibe kapnak. Lehetettvolna olyan sebészi pontosságú lefejezést csinálni, mint amit az Amerikaiak szoktak.
De nem tették. Miért ?
És ennek hiányában jött a tüzérség, ami válogatás nélkül rombolt.
Véleményem szerint a pilóták repórájára való költségvetést is elsíbolták, így kihasználatlanul van ez a képesség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!