Mivel lőttek ki az oroszok a világon elsőként, a ma elpusztult Chellenger 2 harckocsit Robotinonal?
Oroszok oromkodnek hogy a világon először eddig csak nekik sikerült.
Se Irak se Szerbia se Afganisztán ban 1 tankott se vesztettek harci feladat közben.
de sehol nem.irjak mivel lottek ki tüzérség lehetett?
A tank körül minden fekete szóval szeteget lehet a Tos rendszer volt?
Amúgy ha lesz gázai bevonulas milyen panceltoro képességgel rendelkezik a hamasz ?
Azt olvastam van nekik jevelin rakéta is Ukrajnából a fekete piacon keresztül.
Plusz orosz rendszerek
Csak ilyen fpv dronjaik vannak vagy kaptak kamikaze dronokat pl lancet vagy a klonjait iranbol ?
A Javelin az érdekes egy fegyver, de városi, szűk utcás, sikátoros környezetben teljesen használhatatlan.
RPG-7-es változatok, tandem robbanófejjel, igen, tandemes robbanófejjel működésképtelenné tudják tenni a Merkavát.
Az RPG-29-es Vámpír az eleve tandemes, és unikális fegyver, és az is ritka veszélyes.
Arra a kis területre és a környékére elvileg 100 e katonát kuldenek Izraeliek.
Most ha arra gondolunk hogy a tavalyi orosz bevonulas 150 e katona kezdte egesz ukrajnaban akor brutálisan sok.
De hamasznak van alagutredszer lakosság vele van plusz elege sűrűn lakott terület.
Elege durva városi harc lesz ez .
A Merkava műszaki dokumentációja megismerhető.
Én is kedvelem a Merkavát.
A Merkava egy orrmotoros jószág.
Csak a toronyra kapott kompozit ékeket:
Az orrmotor is tud jó fokú védelmet nyújtani, de az egyszerhasználatos, és a mobilitásba kerül.
A Merkava azért lett, mert 1973-ban a homogén acélos Centurion és M60-as Patton harckocsikat könnyen kilőtték, ami során a komplett személyzet is odaveszett. A többrétegű páncélzatot, amit az oroszok találtak fel, az acél - textolit - acélt nem volt tudomásuk róla, alternatívaként fogták a motort, az üzemanyagtartályt, és a váltót, és előre rakták.
És ez jó fokú védelmet nyújt, a maga módján.
A Merkava az jobb is, mint az agyonsztárolt Challenger meg Leopárd 2-es. De nem jobb, mint a T-64A-tól kezdődők, nemhogy az Abrams.
A Merkava a harckocsi farában / fenekében tárolja a lőszerkészletét.
Az Abrams megoldása a legjobb, az a torony hátulsó részében, hermetikusan elkülönítve, lefújtató panelekkel tárolja a komplett lőszerkészletét.
Lassan gyűlnek az információk minden irányból a támadással kapcsolatban.
Van már minden féle teória , hogy mi okozta azt a hírtelen képességnövekedést az Izz ad-Dín al-Kasszám részéről és mi okozta a hírszerzések hibáit. (Mosad, Aman, Shin Bet.)
Megindultak a különböző teóriák: Daesh segített be, ukrán- orosz harcok megfigyelése és taktikák átvétele, hosszú ideig gyűjtögették az eszközöket, Irán szállított részben összeszerelt qassam rakétákat, az Izraeli szolgálatok a belpolitikai megfigyelések és az ünnepekre várt "elhintett, kisebb" támadásokról terjesztett infók félrevezethették.
Beszélnek arról is hogy, valójában tudtak a sok Pick-Up-ról amin rakétavetők, páncéltörők voltak láthatók, más támadó eszközökkel.
És még rengeteg dolog terjeng. Csempész alagutakról, ahol tárolták sokáig az "ereszcsöves" rakétákat.
Nem tudom.
Abban viszont biztos vagyok ha ilyen precízen, mobil telefonok használata nélkül, megszervezték ezt a támadást, túlterhelve a vaskupolát és, a "parittyát" david sling tuti készítettek csapdákat, a válaszcsapásra.
Na abba most már tényleg nem szabad "belesétálni".
Szerintem nem segítség nélkül csinálták. A rakéták után azonnal támadtak szárazföldről, vízen, sikló repülőkel. Ez a szervezettség abszolút nem volt jellemző rájuk.
Ki kel vizsgálni majd , hogy vezetek meg mindenkit. Brutális dolgokat műveltek.
Én biztos vagyok bene, ha ezt így megszervezték számoltak azzal is hogy, harckocsikkal, gyalogsággal fognak utánuk menni.
Ott minden sikátorból áll szűk területek, tuti raktak le aknákat rejtve, IED eszközöket. Amik elég ha csak lassítják a harckocsikat ,és a gyalogság bevonulását - védtelenek lesznek felülről, utcákban, utakon sikátorban, a tetők rengeteg veszélyt rejtenek.
Harckocsikat és élőerőt fognak veszíteni ha kapkodni fognak, de gondolom ennél sokkal tapasztaltabbak.
Szerintem sokkal jobban járnak , ha egyenlőre a jól bevált módszert választják, és levegőből rombolnak. A lakosságot már felszólították , hogy hagyják el a térséget, vagy irány óvóhelyre. Minden Hamasz egységet ,és a rejtekhelyüket brutálisan kell rombolni a levegőből. !!
Azután összehangoltan minden irányból a, tenger felől is támadni kell és bevonulni.
A Merkava jó és használni is kel majd. (!!)
De egyenlőre az ellenség rombolása levegőből, előrehaladás- rombolás előrehaladás- rombolás- előrehaladás taktika működhet legjobban.
Rászolgáltak, brutális felvételek voltak fönt az ártatlan civilek lemészárlásáról. Rengeteget le is szedtek. Több mint 250, fiatalt, öltek meg egy zenei fesztiválon. Külföldi áldozatok is vannak.
Túszok között francia , német, ukrán angol, orosz, amerikai állampolgárok.
Egy német nő holtestén ültek az a mocskos terroristák. Volt egy kérdés ahol a kérdező szabadságharcosoknak nevezte őket. Szánalmas idiótája.
Ez most nem fogják megúszni. Láttam konvojba mennek a Merkavák.
A tengerig kell tolni őket. De az élőerőt védeni kell, és a technikát is, mert ha újabb sikereket érnek el, azon csak felbuzdulnak és mások is kedvet kaphatnak a támadáshoz.
A leghatékonyabb eszközt, a légi pusztítást kel egyenlőre használni a terroristák ellen.
57# én a hezbollah miatt agodnek valakik nagyon akarják hogy beszaljanak és akor ebből a konfliktusbol ukrajnanal is nagyobb háború lehet .
Rengeteg a provokáció a határon.
Szerintem Irán csinálja ezt az egészet ez a szervezettség állami szereplőre vall .
Oroszok nem lehetnek ebben a térségben szóval marad Irán
Izrael Iránnal semmit nemtud csinálni maximum atomcsapas olyan távolságból de azt még kizartnak tartom.
Szóval usa is belekeveredhet ebbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!