Mivel lőttek ki az oroszok a világon elsőként, a ma elpusztult Chellenger 2 harckocsit Robotinonal?
Oroszok oromkodnek hogy a világon először eddig csak nekik sikerült.
Se Irak se Szerbia se Afganisztán ban 1 tankott se vesztettek harci feladat közben.
de sehol nem.irjak mivel lottek ki tüzérség lehetett?
A tank körül minden fekete szóval szeteget lehet a Tos rendszer volt?
szept. 10. 07:13
Ismételten amit szeptember, 10.-én írtam.
"Továbbra is tartom azt, hogy nincs kilőhetetlen harckocsi."
Le lett írva világosan.
Sajnálom azokat a gyönyörű tankokat, a Merkava a kedvencem.
Lehetetlen minden technikát rejteni, de ahogy most is látható elég egy valamikori felvétel és "innovációval" a leghatékonyabb védelmi rendszer is kiiktatható.
(nyilván volt felvételük, az is valami filléres drónnal lett fényképezve, aztán kiagyalták ezt a módszert, meg ki tudja még hogy mit)
Be kell menni újra de most rendesen. Nem akarnak azok önálló országot csak a terrort.
Ezért nem szabad terroristákkal tárgyalgatni. Izrael ezt tudhatta volna, most örökre megtanulja. Tudatosan , kerüljön bármennyi időbe likvidálni kell az összeset, akkor nem marad aki potyogtasson. (nem amerikai módra, ígérgetve)
Én itt nem a technikát hibáztatom.
Hétvégi eltávon levő, békeidős egységekre csaptak le.
A zsidók azt gondolták, hogy komolyabb lázongás nem lesz, a legkomolyabb fenyegetés a késelős idióták.
Ellenben a Hamasz és a Hezbollah előre eltervezve készültek erre a háborúra.
Igen ebben a háborúban eddig az izraeli hirszerzes hibázott hatalmasat .
Úgy látszik egy irregularis egység eltudja rejteni az offenzivajat .
Ellentétben ukrajnaval vagy az oroszokkal amit már hetekel előre kiszurnak.
Pedig gazat is folyamatosan figyelik a műholdak. És titkosugynokok be is vannak épülve szóval érdekes.
"A zsidók azt gondolták, hogy komolyabb lázongás nem lesz, a legkomolyabb fenyegetés a késelős idióták."
Értelek. Eltávon voltak, meg ünnep volt valóban. (Sukkot , sátoros ünnep).
Pont ilyenkor kellett volna jobban figyelni.(!!)
Az ellenség megfigyel, rendszerez, elemez, tervez, és támad.
Itt is a magszokást vették észre!
Izrael többszörösen veszélyeztetett ország, külső támadás szempontjából.
A lakosság ünnepelhet.-- DE A védelmi erőknek ünnepekkor is maximálisan kell teljesíteni!! (óriásit hibáztak, sajnos)
Előtte meg közben a hírszerzés is aludt?
Több ezer rakétát ami túlterheli a vaskupolát, azokat gondolom nem előtte éjszaka rakták össze.
Egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú újságírónő részletesen elmondta két honappal ezelőtt, hogy Jenin városból szervezi a Hamasz a különféle terrortámadásokat. Ugyanabban a műsorban arról is tájékoztat hogy, Libanon felől a Hezbollah terroristái tesztelik az Izraeli határvédelmet. (2023.julius, 16.)
A világ egyik, ha nem a legjobb hírszerzése ekkora hibát nézzen be.
Hihetetlen már tényleg. Ott nem igen kéne "békeidős" szakszolgálatnak lennie.
Egyébként a Merkava védelmi rendszere valóban zseniális, viszont az általad belinkelt videó a bizonyíték rá, hogy filléres eszközzel kijátszható.
Minden modern technikát megfigyel az ellenség, és megpróbálja a leghatékonyabban semlegesíteni-- zavarni--kijátszani.
Ez esetben sajnos sikerült.
Nem kell velük tárgyalni , ha nem kel nekik ország.
Ott a tenger.
Páncélvédettségre a Challenger a legvérszegényebb.
A Leopárd 2-esnek is vannak tervezési hibái.
Hozzájuk képest a Merkava az teljesen jól összerakott harckocsi.
Amúgy nézegettem a felvételeket, több módon vesztek el Merkavák.
Volt Merkava, amelyre páncéltörő kézigránátot potyogtattak.
És volt olyan is, amely RPG-7-est kapott be.
A sztárolt Trophy (és orosz oldalról az Aréna) a földszinten érkező páncéltörő rakéták ellen véd, nem pedig drónok ellen, az RPG-7 ide tartozik, a drón meg nem.
Nekem az a véleményem, hogy a harckocsi az nem rendőrautó, főleg ráérős, és sorkatonákból toborzott személyzettel.
Megint bebizonyosodot hogy a meglepetés ereje a legnagyobb erő .
A harckocsikra visszaterve szerintem akármilyen jó harckocsi lehet de csak akor ér valamit ha van hozzaerto személyzet aminek jó a morralja és műszaki szinten van hozzá alkatrész karban tudják tartani..
Önmagában csak egy vasdarabb.
" Több ezer rakétát ami túlterheli a vaskupolát, azokat gondolom nem előtte éjszaka rakták össze. "
Itt nem olyan rakétákat kell elképzelni, mint amilyeneket a modern reguláris hadseregek alkalmaznak, még az Iráni Hadsereg is annak számít, vagyis a Scud-ot és a Tocskát, nemhogy az Iszkandert.
Az Izraelben gerilláskodó arabok rakétái azok teljesen egyediként a kisműhelyi kategóriát képviselik, darabonként 500 dolláros előállítási költséggel, műtrágya robbanófejjel, néhány km-es hatótávolsággal, néhány száz méteres csúcsmagassággal, szabálytalan repülési profillal, és embermérettel.
Ezek a cuccok Gázából záporoztak, vagy a Nyugati partról ?
Vegulis a katyusa vagy a grad 122 mm rakétákkal se tudsz célozni.
Ugyan az a kategória csak házilag.
Város méretű célt eltalalnak .
De amugy második legnagyobb eromuvuket is valahogy eltalaltak ahhoz valamilyen pontosabb rakéta kellet .szóval biztos van néhány Iráni cucc is ott.
"Ezek a cuccok Gázából záporoztak, vagy a Nyugati partról ?"
"Itt nem olyan rakétákat kell elképzelni, mint amilyeneket a modern reguláris hadseregek alkalmaznak,......"
Lement az F1 futam.
Igen, pontosan.
Tudom, hogy nem modern rakéták sufni vagy barkács rakétáknak is hívják őket. Szokták még --Arafat--Saria--al-Aksza--al... stb.... rakétáknak is "becézni" őket. Kasszam vagy Qassam néven is emlegetik őket.
2002-ben használták először a barkács a rakétákat ha jól tudom. Egyébként kimondottan terror célra fejlesztették őket.(feltételeznek Iráni segítséget is fejlesztgetés/anyagbeszállításban)
Kis hatótávolságú --és nem irányított rakéták arra "fejlesztgetik" őket , hogy ledobják valahova az indító állványokat a rakétákat indítják Gaza öv. valamelyik részéről , lehetőleg Izraeli területhez közelről, hátha eltalálnak valamit ,és utána lelépnek.
A vaskupola lelövi őket 80/90% -ban. A vaskupola ezeknél a viszonylag gyorsan becsapódó rakétáknál is, elvileg ki tudja számolni , hogy hova csapodnak be, és ha a rendszer úgy érzékeli hogy, nem lakott területre csapódnának be vagy nem veszélyeztetnek katonai vagy más infrastruktúrát, a rendszer hagyja, hogy becsapódjon valahova a sivatagba, nem pazarol rá elfogó rakétát.
Most más történt 07.-én hajnalban 20 perc alatt , ha jól tudom több mint 2000 db Kassamot indítottak más infók még többet mondanak.
Ezt a gyorsan indított nagy mennyiséget nem tudta lefogni/levédeni a vaskupola , és elég sok becsapódás volt, random is.
Nagy részüket Gázából indították--indítják de , hallottam olyat is hogy, Ciszjordániai részről is besegítettek. Ma hajnalban is jelentős mennyiségű belövés volt.
Nagyon gyanús a titkosszolgálatok, "bakija".
""Vegulis a katyusa vagy a grad 122 mm rakétákkal se tudsz célozni.""
BM–21 Grad(M1964)
Azért az kicsit más "cucc" lehet vele célozni. (pg–1m panoráma távcső és K–1 kollimátorral, de táv. kábellel is irányítható) De terület tűzre is alkalmas és arra is használják. Az pusztít rendesen.
Rakéta típusok: gyalogsági, harckocsiakna, gyújtó, rádiózavaró füst, stb. (termobart is próbáltak már fejleszteni hozzá, ha jól tudom sikertelenül)
A TOS pinokkio -buratino tűzvezérlése teljesen automatizált az alapból tudja a termobart, az meg a tüdőből csinál 1 ökölnyi valamit.
Az oxigén elszívás majd az utána jövő ,dekompresszió letépi a kezet, lábat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!