Mivel lőttek ki az oroszok a világon elsőként, a ma elpusztult Chellenger 2 harckocsit Robotinonal?
Oroszok oromkodnek hogy a világon először eddig csak nekik sikerült.
Se Irak se Szerbia se Afganisztán ban 1 tankott se vesztettek harci feladat közben.
de sehol nem.irjak mivel lottek ki tüzérség lehetett?
A tank körül minden fekete szóval szeteget lehet a Tos rendszer volt?
17. vagyok
Jeffrey Spender :)
Hát pedig már nagyon régóta van APS. A moduláris aktív védelmi rendszer is többet ér egy vasketrecnél.:)
Többek között a Rheinmetall is gyártja, és kompatibilis minden nyugatihoz.
Sőt bármelyik harckocsira fel lehet szerelni.
Azt szerintem leszedték a kilőtt, Chellengeről, ha volt is rajta.
Mindent kibelezve és lecsupaszítva, kapnak az ukránok. :)
De nézd csak Rafael Trophy már egy ideje gyártja. :) És az a rendszer is jó mindre.
https://www.youtube.com/watch?v=bFUynqiD7N0
Ezen szerencsére nem volt az tuti.:)
Izraeli Merkavánt csak azért nem lőttek ki, ha jól tudom 20 éve mert nem járt olyan helyen. Azt is szét lehet csapni.
21# most te a reaktív pancelzatrol beszélsz?
Azt lehet felszerelni bárhova de az nem aktív védelmi rendszer .
Aktív védelem az amikor észleli a tank hogy jön egy rakéta és automatikusan tolteteket lo ki es repeszfelhot csinál a páncéltoro rakéta ele .
Olyan mint egy légvédelmi rendszer vegulis .
Ilyet még nem láttam sehol állítólag a kísérő gyalogság miatt se jó dolog még drága.
# 21
Tudnál békeidős felvételeket mutatni, amin a Brit Hadsereg / Bundeswehr / stb harckocsijain virít az APS ?
Tömeggyártottan, és csapatoknál egyes-egyedül Izraelben láttam, ők ténylegesen használják háborúzni a Merkava 4M-et és társait, addig a Challenger és a Leó 2-es sosem lát harcot, csak Surrey-ben / Grafenwöhr-ben ugyanazokat a köröket futják.
"21# most te a reaktív pancelzatrol beszélsz?"
Nem. :)
Minden harckocsi védelmi rendszer aktív, ami automatikusan észleli a támadó eszközt és, külső ráhatás nélkül próbálja azt semlegesíteni. (automatikusan,- aktívan)
Izraeli Róbert ismerősömtől, elég sokat hallottam, a Merkaváról, igen jó rendszere van.
PTKM-1R szétütné azt is. 50 méteren belül jelenleg egy rendszer sem tudja megfogni. Észleli az ellenséges harcjárművet. Két robbanás 1 másodperc alatt. Még a magzatpózt sem lehet felvenni annyi idő alatt. Semmi nem képes jelenleg észlelni, megfogni. A prizma álcázott.
Nagy eséllyel végez mindenkivel a harcjárműben , ferlülről csapódik be, minimális a túlélési esély.
"Tudnál békeidős felvételeket mutatni, amin a Brit Hadsereg / Bundeswehr / stb harckocsijain virít az APS ?"
Mintha azt annyira mutogatnák.:)
Izraeli Merkava 4M , hol szerepelt az utóbbi években? Hamasz, Hezbollah, RPG ellen sokat , azt nyilván lepattan róla. Nem volt kitéve tudtommal , komoly támadó drón ellen , de nyilván majd kijavítasz.
"Olyan mint egy légvédelmi rendszer vegulis .
Ilyet még nem láttam sehol állítólag a kísérő gyalogság miatt se jó dolog még drága."
Nem még véletlenül sem olyan. Nem gyalogsági légvédelmi rendszer.
Linkeltem.
https://www.youtube.com/watch?v=bFUynqiD7N0
Harcjárműre felszerelhető, kísérő gyalogság nyilván sérülhet, ha a közvetlen közelében vannak.
Ha a videó valós akkor Kornet atgm volt .
Bár a britek aknarol halandzsaznak de atol így nem gyulladt volna ki.
" Mintha azt annyira mutogatnák.:) "
Az APS-ben semmi titok nincsen.
Az orosz harckocsik Stora, Drozd, és Aréna rendszerei publikusak, az más dolog, hogy igény nem volt rájuk, és hadseregük gerincét a Kontakt-1-essel tákolt rozsdásodó T-72-esek alkották, nem pedig az Arénás T-90A/SzM/M-ek.
Ha a Nyugati harckocsikon integrált és sorozatgyártott lenne az APS, akkor miért úgy állnak neki, hogy Mit fog tudni a Leó 2A8 / Chally 3-as 2027-ben, és kezelik azoknál az újdonság erejével az APS-t, nem pedig a meglevő Leó 2A6-os és Chally 2-es flotta alaptartozéka ?
Izraelben ott nincs semmi cenzúra, ott könnyen meg lehet győződni, hogy sorozatgyártott cucc.
Egyébként ami APS-t akarnak a Nyugat-EUs gépekre, az Trophy és Iron Fist, Izraelből, minő meglepő, nem pedig nagyon sajátot fejlesztenek.
A felvételen több kiégett jármű látható egy úton. Nem harc közben lőtték ki őket (akkor nem az úton mentek volna libasorban, ennyire közel egymáshoz), hanem valószínűleg valamelyik felvonulási, megközelítési útvonalon. Viszonylag kevés tüzérségi becsapódási tölcsér van, szóval nem szimpla tüzérségi tűz volt, se nem kazettás lőszer. Nem látszik a felvételen bejövő drón, sem rakéta (ettől még lehet utóbbi volt a "ludas" csak nem akkora a képrögzítési gyakoriság hogy látni lehessen). Komet, vagy más kézi páncéltörő eszköz nem valószínű mélységi területen.
A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy megközelítés közben belesétáltak egy aknamezőbe amit utólag szórtak ki az oroszok. Az egyes járművek egymást próbálták vontatni / kiemelni a sérült kezelőszemélyzetet, de aknára futott mindegyik. Az álló célpontokra a drónfelvételt készítő eszköz vezetett precíziós tüzérségi tüzet. Helikopter, repülőgép azért nem valószínű, mert felesleges egyazon területre egy időben több eszközt ráemelni a drón mellé. Illetve ha helikopter akkor az tűzcsapás azonnal elhúzott volna a területről, nem repült volna külön fölé képeket készíteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!