Sorkatonaságban egész pontosan hogy zajlott a pokrócozás?
Ha jól tudom, ezt azon katonatársakon végezték el a többiek, akik miatt kollektív büntetést kaptak.
De pontosan hogy ment? Az éjszaka közepén felkeltek, odamentek az ágyához, ráborítottak egy pokrócot, és ütlegelni kezdték? Ezt nem hallották meg a szolgálatban lévő felettesek odakint? Vagy ha igen, akkor nagy ívben tettek rá, teljesen normális dolognak tartották?
Na meg a folyosói pokrócozáskor, még ha sötét is van, azért csak felismer valakit, amikor lerántják a pokrócot, és húznak vissza a szobába. Vagy otthagyták a pokrócot? Akkor meg utána lehet nézetni, hogy honnét, melyik szobából hiányzik egy pokróc, nem? Legalábbis úgy feltételezem, hogy ott minden nyilván volt tartva.
De mondjuk, hogy tényleg nem lettek meg a tettesek, és nem is voltak hajlandóak feladni magukat. Akkor nem az lenne logikus, hogy az egész körlet kollektív büntetésben részesül?🤔
#31 egyénileg el kell számolni a pokróccal (is), de a raktárban meg ott áll több ezer darab. Nem számolja meg senki darabonként, ott nem oszt, nem szoroz ha a raktáros kiad a spanjának +/- 1 db pokrócot, kanálgépet stb.
Pokrócozás után a büntetés attól függ kivel szemben követik el és lett-e valami komolyabb sérülése. Ha tiszttel szemben csinálták volna hát ott hadbíróság kb. mindenki és úgy megszívatják az egész körletet és vért h.ggyoznak minden reggel.
Ha olyan bakával szemben aki miatt direkt kollektív büntetést osztottak ki hát ott csak tessék-lássék bünti, de semmi komoly. A morált, fegyelmet javítja ha a renitenskedi akarók tudják ha nagyon pattog akkor benne van a pakliban hogy akár a bajtársai is jó alaposan megruházhatják.
30#
Ők várták a sötét folyosón, szóval este volt. Meg szadizni mehetett őket.
Nagy baja nem történhetett, ha a reggeli sorakozókor rá kellett mutatnia, hogy kik lehettek.. Nem is az lehetett a cél, hogy nagyon bantsák szerintem. De a szadista hajlamot legalább letörték benne. Kicsit betörték.
Sokan elszálltak maguktól mert rangjuk volt. De a végtelenségig azért nem lehet hagyni szerintem, hogy ezt másokra is kivetítse.
Ha megszivatta volna az egész körletet, akkor már este nem mert volna a folyosóra se kilépni még másik körzetben sem.
Szerintem a tiszt feljebbvalói is tudták, hogy már átlépett egy határt.
#34 jogszabályok vonatkozásában tényleg tilos a kollektív büntetés, de a kiképzés során nem!
#33 a folyosó mindig ki van világítva (legalább takarékon) a körletben, soha nem vaksötét. Betörni a kiképzők szokták a bakákat és nem fordítva.
"Ha megszivatta volna az egész körletet, akkor már este nem mert volna a folyosóra se kilépni még másik körzetben sem." - van erre egy szó: úgy hívják zendülés. Na pont ennek elkerülése érdekében is, ha valaki feljebbvalóra kezet emel az hadbíróság kategória, a lehető legkeményebben megtorolják.
35#
Nem zendülés inkább megleckéztetés.
Nem értem ez miért olyan hihetetlen egyeseknek.
Persze nem szabályos, nem törvényes de volt ilyen.
Azt azért ne tagadjuk, hogy milyen szedett vedett társaságok volt néhol. Az egyetemi tanulótól a csibész utcai emberektől volt ott minden.
A lenti futkosó se csak úgy magától volt téli. Ha mond ez neked valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!