Sorkatonaságban egész pontosan hogy zajlott a pokrócozás?
Ha jól tudom, ezt azon katonatársakon végezték el a többiek, akik miatt kollektív büntetést kaptak.
De pontosan hogy ment? Az éjszaka közepén felkeltek, odamentek az ágyához, ráborítottak egy pokrócot, és ütlegelni kezdték? Ezt nem hallották meg a szolgálatban lévő felettesek odakint? Vagy ha igen, akkor nagy ívben tettek rá, teljesen normális dolognak tartották?
3
Rendszabályozás, tudod mit jelent?
Max vizipisztoly lehetett csak a kezedben, és tornából is felmentett nemhogy katona voltál, lehettél!
7
A seregben egymásra vannak utalva a katonák, az életük függhet a másiktól!
Egy hülye az életükbe kerülhet!
Nem én vagy más, hanem a közösség dönt a "rend"szabályról..!
Még a Kádár-rendszerben voltam katona, nagyon vegyes társasággal, tehát a börtönviseltektől a későbbi fideszes politikus budai úrigyerekekig, de nem történt ilyen. Maga a szó ismert volt, de még gyakoribb volt a "kanalazás", de nem tudok arról, hogy bárkivel a laktanyában megtörtént volna.
>Ezt nem hallották meg a szolgálatban lévő felettesek odakint?
-Ebből a szempontból simán megtörténhetett volna bármi, mert egy ügyeletes tiszt és egy tiszthelyettes volt az ÜTI-szobán, közvetlenül a bejárat melletti építményben, az épületekben csak sorállomány volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!