Mégsem a Leopard 2 a legjobb harckocsi?
Nem vagyok Orosz párti, de Ukrán párti se...
Annyi a különbség, hogy kárpátaljaiként több okom van az Ukránokat utálni mint Ivánékat.
11:
Az tény, hogy mindig könnyebb utálni azokat, akik közel vannak, mint akik távolabb.
14:
Rakerestem a Leopard kulcsszóra itt a gyakorin, hát nem nagyon láttam “csodafegyverezést”, sokkal inkább vannak orosz harckocsikat ajnározó kommentek.
Ha a Nyugat annyira a szívén viseli ukránék sorsát, vajon miért nem kezdték meg 2016-ban az átfegyverzést ? :)
16:
A keresett kulcscsó a leopard volt, nem a csodafegyver, te nagyon okos te 😅
17:
Ezek szerint nem kezdték meg?:o
Én meg úgy tudtam eddig Vlagyimir baratodtol, hogy épp az volt az egyik casus belli, hogy a nyugat már 14 után állig fegyverezte az ukránokat. Akkor mégse? 😳
Ukránoknál erőteljesen dúl a nacionalizmus, a szélsőségeseik képesek arra, hogy BTR-eken, BMP-ken, és Toyota Hiluxokon lovagolva randalírozzanak orosz államterületen. Hivatalosan a Krím miatt dúlt a revansizmus, de anélkül is ki tudták maxolni az oroszgyűlöletet.
Az orosz tábornoki kar, és a közkatonák 2022. február 24.-én szégyenletes teljesítményt nyújtottak. Gyorsan zűrzavarba torkollott az egész, koordináció nélkül, egymás helyzetéről abszolút nem tudva, csak minél előbbre, egy várost nem tudtak megkerülni, és a rögtönözni próbált harcászatuk, mint a hülyék, amit szinte mindegyik leművelt, még létszámfölényben sem mentek a dolgok.
Emellett sok volt az ellopott, a csak papíron legyártott, elsikkasztott költségvetésű, és végül a kannibalizált cucc is. Mindez csak súlyosbították a békeidős tábornoki kar vezetési képtelenségét.
Ilyen állapotok mellett 54 Leopárd 2-es és 18 Challenger 2-es is súlyos csapást tudott volna az oroszokra mérni, ha mondjuk azokat 2017-ben kapják meg. Most már azért nem ment a mutatvány, mert kipurgáltak egy csomó megélhetési naplopó tábornokot meg egyéb főtisztet, és kezdik a T-90M és társainak gyártását felpörgetni, normálisra beállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!