Melyik a legjobb harckocsi?
Tudom, hogy nincs olyan, hogy "Legjobb", mert nem lehet egy harckocsi mindenben tökéletes, de biztos van olyan tank, ami kiemelkedőn jó tűzerő, védelem és mozgékonyság terén.
Melyik ez a harckocsi?
Én a M1A2 Sepv3-ra tippelek, de ti biztosan jobban tudjátok. :-)
Szerintem a Sepv3 sem ér semmit. Az a baj a harckocsikkal hogy mindet régi doktrína szerint tervezték azaz frontálisan legyen jól védett ágyu lövedékek stb ellen aminek meg is felelnek viszont a tetejük extrém gyengepont. Az olyan rakéták mint a Javelin , drónok vagy helikopter vagy tüzérség ellen egyformán kiszolgáltatott mind a sepv3 mind az armata mint egy Lada
Szerintem igazán jó tankokat a következő tíz évben fognak fejleszteni
Helikopterek ellen légvédelmi páncélosok, infrás rakétákkal, lássátok az Orosz és Ukrán helikopterpilóták nem is mernek közvetlen támadással élni, helyette rakéta - tüzérséggel csalják el a bevetést.
Drónoknál mit értesz ? MQ-1 Predátor / Reaper, vagy a Bayraktar-félék ? Mert ha lelőnek egy MQ-1-es Predátort, 30 milla dolláros presztízsveszteség.
Tüzérséget azt a Légierő előre elrendezi, nem vakon, eszetlenül a harckocsikkal előre ralliznak, hanem amit lehet, a Légierő lerendez, és azután kezdenek a harckocsik felvonulni.
Javelin ellen meg aktív védelmi rendszerek kellenek, mint a Stora + Aréna, és Amerikaiaknál az AN/VLQ-6/8 + Trophy / Iron Fist.
Páncélvédettségre a Merkava becsapós, mert az orrmotoros.
A Nyugati és Orosz harckocsik úgy néznek ki, hogy frontálisan kompozitokkal vastagon kibélelt üregesre kialakított teknő, utána a torony, és leghátul a motor.
A Merkava az nem bír kompozittal, hanem egyetlen, 1,5 méteres Orrmotorral, kivéve tátongó üresség, egy válaszfal, és a torony. A Merkava 3 / 4 kapott kompozitot, de azokat ékekként a toronyra.
Egy T-64A/B is erősebb védettségű, mint egy Merkava, mindegy, hogy 1-es, vagy 4-es.
A Merkava orrmotorja alternatívan, de véd a kumulatív lőszerek ellen, de az APFSDS érzéketlenül és végzetesen átviszi.
Az Izraeliek is hagyományos felépítésű Chieftain-t és leszármazásait szerették volna, megtagadták tőlük, az M60-as Patton nem jött be, és fejlesztettek maguknak Merkavát. Időközben felajánlották nekik az Abrams-et, tetszene nekik, de félnek az embargózástól, külföldi alkatrészekre utaltságtól, és marad Made-in-Hátsóudvariként a Merkava.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!