Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sorkatonaságnál mi történt,...

Sorkatonaságnál mi történt, ha egy hosszú hajú bevonuló nem volt hajlandó megnyiratkozni?

Figyelt kérdés
Én nem voltam katona, de lehettem volna, csak alkalmatlannak nyilvánítottak. '99-ben, 17 éves koromban kezdtem el növeszteni a hajamat, azóta is hosszú, mert rockzenerajongó vagyok. 19 évesen voltam sorozáson, akkor nyilvánítottak alkalmatlannak. De amíg ez ki nem derült, aggódtam, hogy ha alkalmasnak találnak, mi lesz ha hajat kell vágatnom, nem azért növesztettem már 2 éve, hogy csak úgy ledúrják. Emlékszem, fantáziáltam, hogy vajon mi történne, ha nem lennék hajlandó levágatni, és úgy vonulnék be. Mi történt volna? Lehet tudni ilyen esetről, hogy valaki bevonuló így lázadozott?

2023. máj. 7. 20:02
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

40: Úgy értettem, hogy életkorom alapján még lehettem volna, voltam kötelező sorozáson.

Amúgy beszédhiba, túl ideges természet és tinédzserkori depresszió miatt találtak teljesen alkalmatlannak. De azt sokan mondják, hogy az átkosban ezek miatt nem úsztam volna meg, akkor még simán elvittek volna.

jan. 6. 10:54
 42/52 anonim ***** válasza:
#41 Semmit nem vesztettél. Max annyit, hogy nem kellett hallgatni az alkoholista ht-k ordítozását vagy elviselni a nyomorék, 8 osztályt végzett tiszteseket. A sorkatonaság annyit se ért, hogy egyáltalán beszéljen róla az ember.
jan. 6. 10:59
 43/52 anonim ***** válasza:
24%
#42: Igenis, sokat vesztett. De neked hiába magyaráznám.
jan. 6. 20:31
 44/52 anonim ***** válasza:
100%

Én is kimaradtam belőle, miután akkor függesztették fel a sorkötelezettséget, amikor a középiskolát letudtam, de kötve hiszem, ez bődületes veszteség lett volna.

jan. 6. 20:38
 45/52 anonim ***** válasza:

#43 Na mesélj boomer, mit is vesztett? Nem kellett a lepukkant, romhalmaz laktanyákban, a szemetrevaló hulladék, oroszok által leselejtezett "technikával" bajlódni hónapokig? Meg nem kellett az ételnek nevezett moslékot ennie? Elviselni a masszív alkoholista tiszteket akik a sorállományon élték ki a komplexusaikat?

Ez aztán tényleg hatalmas veszteség....

jan. 6. 20:46
 46/52 anonim ***** válasza:

#44 Semmiről sem maradtál le. A normális emberek valahogy végigszenvedték, leszerelés után meg el is felejtették az egészet.

Van egy-két nyomorék vén majom, akinek ez volt élete legnagyobb élménye, ők szokták a kocsmában berúgva ordibálni, hogy "bezzeg amikor katona vótam".

jan. 6. 20:58
 47/52 anonim ***** válasza:
#44: Bődületes veszteség nem volt, de vannak olyan szituációk az életben, amik nem egészen kellemesek, de igazán ezektől fejlődik az ember. Az csak egy hamis állítása a mai kornak, hogy csak pozitív dolgok kellenek, hogy az emberrel történjenek, és a nehézségeket kerülni kell, mint a pestist. A katonaságnál "elszenvedett" dolgoknak lehet világnézetformáló hatása is, mint ahogy egy tragédiának vagy katasztrófának.
jan. 7. 12:54
 48/52 anonim ***** válasza:
#48 Két dologra jó volt: megtanultam gyűlölni a mocsok katonatiszteket, és megundorodtam az alkoholtól amikor láttam ahogy nyomorék ht-k a saját hányasukban fetrengenek.
jan. 7. 13:24
 49/52 anonim ***** válasza:
#50: Remélem zavarok.
jan. 7. 13:29
 50/52 anonim ***** válasza:
Olyankor két ht-lefogta, a harmadik meg kinyalta a s.ggét.🤣Utána már hajlandó volt nyiratkozni.🤣
jan. 7. 14:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!