Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sorkatonaságnál mi történt,...

Sorkatonaságnál mi történt, ha egy hosszú hajú bevonuló nem volt hajlandó megnyiratkozni?

Figyelt kérdés
Én nem voltam katona, de lehettem volna, csak alkalmatlannak nyilvánítottak. '99-ben, 17 éves koromban kezdtem el növeszteni a hajamat, azóta is hosszú, mert rockzenerajongó vagyok. 19 évesen voltam sorozáson, akkor nyilvánítottak alkalmatlannak. De amíg ez ki nem derült, aggódtam, hogy ha alkalmasnak találnak, mi lesz ha hajat kell vágatnom, nem azért növesztettem már 2 éve, hogy csak úgy ledúrják. Emlékszem, fantáziáltam, hogy vajon mi történne, ha nem lennék hajlandó levágatni, és úgy vonulnék be. Mi történt volna? Lehet tudni ilyen esetről, hogy valaki bevonuló így lázadozott?

2023. máj. 7. 20:02
1 2 3 4 5 6
 21/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
27%

Mondjuk sereg és sereg között is van különbség.

Vannak olyan seregek, ahol a fejjel a falnak mentalitás uralkodik, és vannak olyanok, ahol teljesen más, sőt normális hozzáállás van, normálisan racionalizálhatóan.

Az alapkérdésre visszatérve, minek sorozták be azt, aki nyilvánvalóan alkalmatlan volt, már a legalapvetőbb higiéniai normáknak sem akart engedelmeskedni ?

Ez olyan, mint hogy valakit úgy küldenek el matematikát, focit, vagy sminkelést tanulni, hogy a legkisebb mértékben nem érdekli, sőt témaidegen.

2023. máj. 9. 01:31
 22/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%
Kosztolányi Dezső huszonegy éves is elmúlt, amikor sorozáson kellett részt vennie; a 185 centiméter magas, tökéletes termetű, izmos fiatalembert alkalmasnak találták. Keresztapjától, Hofbauer István altábornagytól kért segítséget, aki azonban helyeselte a katonai szolgálatot, mondván, legalább rendre szoktatják. A szegedi honvédgyalogsághoz került. Míg az újoncok a kaszárnyaudvaron katonai felszerelésben sorakoztak, addig ő világosszürke angol ruhában, hosszú sárga nyakkendőben állt közéjük, jelezvén ezzel, hogy nem teljes mértékben tartozik oda. Végül egy vasárnapon az ezredeshez beadta névjegyét, aki elbeszélgetett vele verseiről, a színházi életről, majd elbocsátotta. Ezután felülvizsgálatra hívták be, s alkalmatlannak nyilvánították.
2023. máj. 9. 01:36
 23/52 anonim ***** válasza:
73%
Elkapják, leteperik oszt megnyírják.
2023. máj. 9. 06:34
 24/52 A kérdező kommentje:
23: Alapvetően, ha valakit lefognak, az próbál szabadulni, rúgkapál, rángatózik. Így szerintem nem igazán lehet közben megnyírni. 🙂
2023. máj. 9. 07:50
 25/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%
Izraelben a kérdésben vázolt probléma az valós is.
2023. máj. 9. 11:05
 26/52 anonim ***** válasza:
27%
#24 nullás géppel le lehet, meg kaphat 2-3 gyomrost ami után rájön a delikvens nem túl jó ötlet ugrabugrálni
2023. máj. 9. 12:33
 27/52 anonim ***** válasza:
22%
#17 Ha neki jó civilként, akkor neked miért nem mindegy?
2023. máj. 9. 16:00
 28/52 A kérdező kommentje:
17: A hosszú haj a rockrajongó csajok zöménél előny, meg amúgy jó rázni a koncerteken, és nem kell fodrászra költeni. 😀
2023. máj. 9. 16:11
 29/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
91%

Mindenkinek maga ízlése, hogy öltözködik, viseli a haját / arcszőrzetét, de a lőklubbomban alternatív figurákkal is találkozok, és furán érzem magamat tőlük :S

2023. máj. 9. 16:25
 30/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
43%

Jom Kippur után volt felelősségre vonás, enyhébb formában, felkészületlenségért, és rossz hadvezetésért is.

A sorkatonaságnak van értelme, nem őket kell küldeni a frontvonalba gyalogosokként, harckocsizókként, hanem ők biztosítják a hadtápot, magától nem fog megérkezni az üzemanyag és a lőszer a szerződésesekhez.

2023. máj. 9. 18:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!