Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sorkatonaságnál mi történt,...

Sorkatonaságnál mi történt, ha egy hosszú hajú bevonuló nem volt hajlandó megnyiratkozni?

Figyelt kérdés
Én nem voltam katona, de lehettem volna, csak alkalmatlannak nyilvánítottak. '99-ben, 17 éves koromban kezdtem el növeszteni a hajamat, azóta is hosszú, mert rockzenerajongó vagyok. 19 évesen voltam sorozáson, akkor nyilvánítottak alkalmatlannak. De amíg ez ki nem derült, aggódtam, hogy ha alkalmasnak találnak, mi lesz ha hajat kell vágatnom, nem azért növesztettem már 2 éve, hogy csak úgy ledúrják. Emlékszem, fantáziáltam, hogy vajon mi történne, ha nem lennék hajlandó levágatni, és úgy vonulnék be. Mi történt volna? Lehet tudni ilyen esetről, hogy valaki bevonuló így lázadozott?

2023. máj. 7. 20:02
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
87%

#10 akkor súlyos emberveszteség van. Ha a parancsnok az alkalmatlan, rossz döntéseket hoz akkor majd az ő parancsnoka váltja le és nem az alatta szolgálók.

A beosztott észrevételt tehet, jelezheti a parancsnoknak hogy szerinte lenne jobb megoldás, de a parancsnokon múlik ebből mit vesz figyelembe és mit nem.

2023. máj. 8. 12:12
 12/52 anonim ***** válasza:
100%
#11 Ha a parancsnok ... rossz döntéseket hoz akkor majd az ő parancsnoka váltja le..." És az értelmetlenül meghaltak feltámadnak.
2023. máj. 8. 13:43
 13/52 anonim ***** válasza:
100%
#12 jól látod senki. Minden háborúban ezerszámra küldenek embereket vágóhídra rossz döntésekkel gyenge képességű parancsnokok mégse nagyon tudok ezért felelősségre vonásról (max. leváltásról).
2023. máj. 8. 21:58
 14/52 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem a nagy többségnek esze ágában nem lenne egy idióta felettes kedvéért otthagyni a fogát valamelyik csatamezőn..

2023. máj. 8. 22:38
 15/52 anonim ***** válasza:
80%
#14 ez nem választás, vagy mérlegelés kérdése ha megkaptad a parancsot.
2023. máj. 8. 23:01
 16/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Akik osztogatják a parancsnokat, azok jellemzően a több száz kilométerre egy kényelmes és atombiztos földalatti bunkerben ülnek és tologatják a nemlétező hadosztályokat, nagyravágyó haditervekkel, úgy, hogy teljesen el vannak szakadva a valóságtól, irreális dolgokat követelnek meg a katonáktól, az emberélet nem számít alapon, akár több százezres veszteséggel is, és a háború után joggal kérdezik, hogy megérte-e, sőt jönnek a felelősségre vonások ...

2023. máj. 8. 23:20
 17/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
7%
A sorkatonaságot mellőzve, mire jó az, hogy valaki loboncot / lófarkat / raszta hajat, vagy akár redneck szakállat növeszt ?
2023. máj. 8. 23:50
 18/52 anonim ***** válasza:
82%

#16 felelősségre vonni mindig a veszteseket szokták, a győzteseket sosem. Az 1., 2. Vh-ban se szeri, se száma volt a hibás döntéseknek az Antant/Szövetségesek/RU részéről is, mégsem vontak felelősségre senkit (max. leváltották).

Megjegyzem, rossz döntéseket minden parancsnok hoz időnként! Tévedhetetlen ember nincs. A különbség, hogy a rossz parancsnok többet, a jó parancsnok meg kevesebbet. Ettől még minden utasítást, parancsot végre kell hajtani ha tetszik, ha nem. Ez nem választás kérdése.

2023. máj. 8. 23:59
 19/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Papíron a franciák és a britek voltak a nyertesek. De azok a brit és francia katonák, akiket néhány éve géppuskáztak le Verdun-nél, vagy Ypern-nél, a sártengerbe ragadva, azok nem voltak győztesek. És azok sem, akik hadirokkantként túlélték az egészet.

Az osztrák - szerb háború nehezen megmagyarázhatóan világháborúvá fajult, úgy, hogy az ausztrál katona sem értette, mit keres Törökországban.

És az utókor Sir Douglas Haig-et különösen csökönyös és alkalmatlan tábornoknak tartja, nem mintha a franciáknak is lettek volna olyanjaik, akik hátszéllel lettek tábornokok, nem pedig jó parancsnoki képesség alapján.

2023. máj. 9. 00:09
 20/52 anonim ***** válasza:
100%

#19 látod pedig egy tábornokot sem vontak felelősségre az Antantnál. Felelősségre vonásról csak olyan esetekről tudok az Antantnál, amikor valaki nem hajtotta végre a parancsot, vagy megadta magát.

Azért az hogy miért fajult világháborúvá a Monarchia - Szerb háború tudjuk régóta a választ. Mert alig várták a felek hogy egymás torkának ugorjanak a az erőforrások (és a gyarmatok) újrafelosztása miatt. Ez volt az ürügy.

2023. máj. 9. 00:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!