Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha a kötelező sorkatonaságnak...

Ha a kötelező sorkatonaságnak csak hátránya van és nincs semmi előnye, akkor mégis miért akarják néhányan visszavezetni?

Figyelt kérdés
2023. márc. 7. 10:04
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Akkor meg nem tudom tényleg mit szenved itt ez a 20-as hozzászóló Putyuka, biztos ő volt a 100-ból az 1 elmebeteg. És még itt henceg is vele.
2023. márc. 9. 20:13
 32/41 anonim ***** válasza:
74%
#31 Szegénynek biztos nem jött be az élet...a lecsúszott alkeszek, akiknek a sorkatonaság volt életük legnagyobb teljesítménye, ők sírják vissza ezt a szemetet. Ott kiélhették magukat, 6-8 általánossal szívathatták a náluk tanultabb, sikeresebb embereket, csak azért mert ők pár héttel hamarabb vonultak be. Kisebbségi komplexusos prolik, akik büszkén mesélik a helyi kocsmában, hogy ők mekkora királyok mert voltak sorkatonák.
2023. márc. 9. 20:28
 33/41 A kérdező kommentje:
De itt veri a pofáját, hogy ő mennyire ért hozzá, aztán fegyvert talán ha fényképen látott... annál több Kőbányai vedelhettek odabent, abból állt az a nagy szakmai élet
2023. márc. 9. 20:31
 34/41 anonim ***** válasza:
34%
#33 Nem is értem..90-es évektől már csak egy vicc volt a sorkatonaság, lőttek kb 6 db lőszert, meg eldobtak 3 gyakorló gránátot, de ő persze kivétel volt. Ő olyan kiképzést kapott, hogy fél kézzel elintézne egy SAS vagy egy Ranger kommandót is. Én is ismertem amúgy ilyen barmot: berúgott, aztán az utcán üvöltözte, hogy őt Vietnámban bevetették sorkatonaként egy ejtőernyős elit egységben.
2023. márc. 9. 20:39
 35/41 A kérdező kommentje:
34-es, már előtte is egy nagy bohóckodás volt, semmi értelmeset nem csináltak, de azért büszkék rá és ez igenis nagy dolog. Az hát. Berúgva fetrengeni, annál szebb dolog nincs is a világon!
2023. márc. 9. 20:46
 36/41 anonim ***** válasza:
11%
Kérdező! Volna egy kérdésem, mit gondolsz az ukrán háborúról?
2023. márc. 9. 20:48
 37/41 anonim ***** válasza:
32%
Hülyeség volt a katonaság ez igaz. De kérdező, Te sem a legélesebb kés vagy a fiókban. Eldöntötted magadban, hogy ez márpedig így van, aztán meg kiírod a kérdést. Ha Te százas vagy akkor Én meg Magyarország atomrakétája. De mivel ilyen nincs, akkor nem vagyok rakéta, és sajna Te sem százas. De kitartás, van ahol ész nélkül is előre lehet jutni.
2023. márc. 9. 21:29
 38/41 A kérdező kommentje:

"De kitartás, van ahol ész nélkül is előre lehet jutni."

Mesélj, neked úgy látom bőségesen van ebben tapasztalatod. Amúgy megcáfolnád mi nem igaz amit írtam, mik az "előítéleteim"?

2023. márc. 10. 07:27
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
#38 Minek érveljen? Már minősített, ennyi elég.
2023. márc. 10. 08:52
 40/41 A kérdező kommentje:

"Eldöntötted magadban, hogy ez márpedig így van, aztán meg kiírod a kérdést."

Tiltja ezt valami? Miért is ne lehetne véleményem attól, hogy én ebből szerencsére kimaradtam? De másoké is érdekel. Mindenesetre sem érdemi, sem más cáfolatot nem kaptam, csak kisstílű személyeskedést, de azt nem veszem figyelembe.

"Hülyeség volt a katonaság ez igaz."

Akkor meg mi a fr.nc bajod van ha te is így látod? Az, hogy elvitatom másoktól azt, hogy ez valakinek élmény lehetett? Persze hogy elvitatom, ezt mindenki utálta mint a sz.rt, mitől lenne ez akár utólag is élmény? Vagy nem tetszik a stílusom? Az lehet, de miért adjam meg olyanoknak a tiszteletet, aki nekem sem adja meg. Az ilyenek lenézik azt, akik nem voltak sorkatonák, meg hangoztatják, hogy "debizonyamaifiatalokraisráférne". De hogy minek, azt ők se tudják megindokolni. Ezt a kölcsönös nem tiszteletet itt is vállalom.

Mi a véleményem az orosz-ukrán háborúról? Az, hogy intézzék el egymás közt, nekünk ehhez semmi közünk, de ki is fogunk maradni belőle, itt nem lesz se háborús cselekmény, se általános mozgósítás. Bármennyire is szeretnének háborúzni bizonyos Playstation-ön nevelkedett fotelhősöcskék. Ha akarnak, menjenek, most is lehet. A többieket meg hagyják békén.

2023. márc. 10. 10:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!