Ha lenne kötelező sorkatonaság, elmennél katonának?( Ez azokra vonatkozik, akik már nem voltak)
Dehogynem.
Elutasítod vagy elhagyod az országot.
Pont ezért zárják le a határokat háború esetén, és nem engedik ki a hadköteles korú férfiakat. Ez történik pl most Oroszországban és Ukrajnában is. Aki nem volt elég gyors ott is ragadt.
Ha elutasítod, akkor meg irány a börtön, ahol így vagy úgy, de rá fognak venni, hogy inkább mégis "önként" menj. Rosszabb esetben akár halálbüntetést is bevezethetik a honvédelmet megtagadókra.
Igazából a határt nem csak az úton lehet átlépni.
Gyalog atgyalogolsz egy nem hivatalos átkelőn, mert nem ellenőrzik a mittomen hány száz km-t végig. És kész.
Vajon hogy jön még mindig át egy csomó férfi Ukrajnából?
De egyébként libsi nyugati országokban ilyen veszély nem áll fenn, ha pedig mégis, fegyvert kell rántani az ellenséges oldalon, ott nagyobb a siker esélye, mint a sajatjainkal.
Bármelyik balkáni ország, még Koszovó is elfoglalná Magyarországot, mert ott a civilek is tele vannak fegyverrek. Ezt az albán kollégám mondta. Magyarországnak semmi esélye nincs senki ellen európában (Vatikán kivételével) de még Luxemburg is tudna annyi zsoldost szerezni 🤣
Ha kötelező lenne, akkor se mennék.
Tőlem lehet háború is, meg általános mozgósítás.
Szerencsére olyan helyzetben vagyok, hogy megtehetem, mert elvinni nem tudnának, ha akarnának sem.
A bejelentett lakcímemnek a közelében se járok soha, ahol valójában tartózkodom, az meg egy teljesen kihalt vidéki üdülőövezet, km-ekre nincs ember a közelben, és ha nem akarok, ki se kell mozdulnom innen akár évekig se, van felhalmozva egy rakás tartós kajám + termelek magamnak a kertben, energia tekintetében önellátó vagyok napelemekkel, vizem saját kútból van.
De még ha esetleg ide is tévednének csak úgy véletlenszerűen embereket begyűjteni, akkor azt időben észrevenném, a környező hegyeket és az erdőket úgy ismerem, mint a tenyeremet, a bug out hátizsákom be van készítve, ha gáz van, 5 perc, és már itt se vagyok, pár napra/hétre lazán eltűnök, ha kell.
Szóval hiába adják ki a körözést, egész egyszerűen nem éri majd meg az államnak utánam kajtatni, mert ugyanennyi idő/energia befektetéssel 30 másik embert összeszednek, akiket sokkal könnyebb megtalálni, mint engem.
Drága 6os, ez mégis hogyan jön a kötelező sorozáshoz?
Ennyi erővel írhattál volna a hererák kockázatairól is, vagy arról, hogy rámeshet egy fekete zongora.
Milliónyian menekültek el Ukrajnából még határlezárás után is. Hadköteles férfiak is. Senkit nem lehet az élete kockáztatására kenyszeíteni. Aki el akar menni, az el is fog.
Szerinted hány sorköteles férfi áldozná az életét Orbán f@szságára? Max a debilek, a többi menne a haldokló nyugatra nyugalomban élni.
Ha nem kötelező, akkor nem megyek.
Ha kötelező, akkor megyek külföldre, mert nincs kedvem elvesztegetni időt az életemből ilyen hülyeségekre.
Ha tényleg baj lenne, de akkora, hogy az egész NATO haderő nem elég és kötelező sorozás kell, akkor mennék viszont.
Ha nem lennénk NATO tagok és úgy érné valami fenyegetés az országot, nos akkor a hanyatló nyugatról nézném, mert egy NATO kilépés berahangozása (vagy eu) esetén azonnal mennék a csúnya lipsikhez élni.
Ha nem Orbán lenne a kormány, hanem valami ténylegesen hazafi és az emberek itthon nem lennének ennyire agymosottak, akkor egy normál sorozásra is mennék, mert úgy érezném, hogy tartozok ennyivel a nemzetnek. De fideszesért és fideszes szavazókért még el is árulom azonnal az országomat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!