Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha a kötelező sorkatonaságnak...

Ha a kötelező sorkatonaságnak csak hátránya van és nincs semmi előnye, akkor mégis miért akarják néhányan visszavezetni?

Figyelt kérdés
2023. márc. 7. 10:04
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
95%
Magas szintű NATO kiképzéssel lenne nagyon is értelme. De a régi bolsevik stílussal csak golyófogókat neveltek.
2023. márc. 7. 16:01
 12/41 A kérdező kommentje:
4-es és 6-os, soroljátok azt a rengeteg előnyt (legalább egyet), hantázzatok nyugodtan, hátha elhiszi valaki.
2023. márc. 7. 16:14
 13/41 anonim ***** válasza:
31%
Azt mindenképpen érdemes lenne leoktatni a magyar polgároknak is, hogyan kell Javeinnel meg Stingerrel elkapni a muszka tankokat, helikoptereket.
2023. márc. 7. 16:17
 14/41 A kérdező kommentje:
Tekintve, hogy az akkor néphadseregnek nevezett izé sem megfelelő ellátottsággal, sem kellő számú szakemberrel nem rendelkezett, most hirtelen mitől változna ugyanez? Ne keverjük ide a hivatásos Honvédséget, itt most az általános sorkötelességről van szó, amikor válogatás nélkül mindenkit besoroznak. Azt mondjátok, mitől lenne olyan most, mint akkor volt? Én meg azt kérdezem, mitől lenne más? Több komoly képességű katonai szakemberünk van mint akkor? Nincs. A mentalitás is teljesen ugyanaz mint a kommunista időkben. Mi rá a garancia, hogy manapság nem olyan alkesz semmiházi őrmesterek ugráltatnák a bakákat mint akkoriban?
2023. márc. 7. 16:19
 15/41 anonim ***** válasza:
88%
#12 Nem a #4 és #6 vagyok, nem voltam katona, arra hagyatkozom, amit hallottam és olvastam. Itt a GYK-n írta valaki, az volt a sorkatonaság jó oldala, hogy megtanultak korán kelni. Ez tényleg megér egy-másfél évet.
2023. márc. 7. 16:19
 16/41 A kérdező kommentje:
Csodálkozom, hogy még nem jelentkezett a "ráférne a mai páwákra, hogy rendet meg fegyelmet tanuljanak" szöveget nyomató majom, de biztos részegen fekszik valahol.
2023. márc. 7. 16:23
 17/41 anonim ***** válasza:
84%

Amerikai és brit őrmesterek képeznének minket már, mint az ukránokat is ők tanítják a háború művészetére.

2023. márc. 7. 16:25
 18/41 anonim ***** válasza:
83%

A 14. hozzászólás elárulja rólad, hogy halvány lila gőzöd nincs sem a múltbeli, sem a jelenlegi valóságról. Ez arra elég csak, hogy ország-világ előtt kiröhögtesd magad nyilvánosan!

Nem volt jó, ahogyan anno, a Magyar Néphadsereg működött, - elsősorban azért, mert az elsődleges felhasználási célja ideológiai jellegű volt, de volt számos olyan ismeret, amelyet sorkatonaként tanult meg az ember.

Teljesen felesleges erről bővebben írni olyan embereknek, akiknél alapkoncepció, hogy csak negatívan, ellenségesen képesek viszonyulni egy adott témakörhöz, - nem pazarlok egyetlen Joule energiát sem arra, hogy tudatlan emberekkel "küzdjek".

További kellemes időtöltést! :D

2023. márc. 7. 17:35
 19/41 anonim ***** válasza:
83%

Ott szerzett harci tudásod ma tudnád kamatoztatni, ha Magyarországot megtámadnák?

2023. márc. 7. 17:39
 20/41 anonim ***** válasza:
36%

Pofára fogsz esni: a mai napig használom - és sikeresen teszem ezt! :D

Na, pá!

2023. márc. 7. 17:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!