Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az atombombák bevetésével kb....

Az atombombák bevetésével kb. hány civil életet millió mentettek meg?

Figyelt kérdés

2021. nov. 25. 16:44
1 2 3 4 5
 1/45 Jeffrey Spender ***** válasza:
70%
Minden héten ki kell írnod ezt a kérdést ?
2021. nov. 25. 17:11
 2/45 A kérdező kommentje:
Én nem az a felhasználó vagyok, én még egyszer sem írtam ki
2021. nov. 25. 17:23
 3/45 Jeffrey Spender ***** válasza:
76%
Pedig hetente kiírnak Hiroshima és Nagaszaki atombombázásáról 1 - 1 hasonló értelmű kérdést.
2021. nov. 25. 17:26
 4/45 Alex Fly ***** válasza:
36%
Nem megmentettek, hanem 2-300 ezer civilt gyilkoltak le a terrortámadásokkal.
2021. nov. 25. 20:04
 5/45 anonim ***** válasza:
50%
Okiwanán a civil lakosság 20%-a halt meg az ostromban. Kb. ilyen arány lett volna várható az invázió során. Szorozd meg 20%-kal Japán lakosságát mínusz 300 ezer ember akik a két atombomba bevetése során vesztették életüket. Lehet több millióra fog kijönni a szám, de ez kevésbé vigasztalja azokat akik az atombomba poklában, vagy azt követően a sugárzástól, az elszenvedett súlyos égési sérülésektől haltak meg kínok között.
2021. nov. 25. 20:12
 6/45 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

Miért gyakorolja itt mindenki az USA / Amerikai-fób hozzáállást, de különben a Japánok tárgyalásképtelenségéről megfelejtkezik ?

A Németek csak akkor értették meg, hogy vége a háborúnak, amikor Berlint szétlőtték, és a Vörös Zászlót kitűzték a Reichstag-ra, különben nem zavarta őket, hogy nem volt városuk, aminek a 70 %-át ne bombázták volna, és a Volkssturm / Hitlerjugendeket is felállították.

A Japánok ugyanezt a fanatikusságot gyakorolták, és mit csináltatok volna velük ?

2021. nov. 25. 20:18
 7/45 Alex Fly ***** válasza:
17%

@6: ennek ellentmond az a tény, hogy a japánok megadásáról tárgyaló küldöttséget az amerikai kormányzat nem volt hajlandó fogadni az atombombák bevetése előtt...

Ha Truman a terrortámadás szervezése helyett szóba áll velük, akkor felesleges lett volna az atomtámadás - de pont ezt akarta elkerülni, ha már annyit belefektettek abba a két szarságba...

2021. nov. 25. 20:34
 8/45 Jeffrey Spender ***** válasza:
80%

Milyen küldöttséget ?

Én olyanról hallottam, hogy a Japán császár akarta személyesen vezetni a tárgyalásokat, de a tábornokai és kormánya, Tódzsóval az élen, próbálták megpuccsolni, de a császár kijuttatta előre a fonográfot.

Az Amerikaiakkal lehetett egyezkedni, meghagyták a császárt a helyén, ellenben a Szovjetek sokkalta rosszabbak lett volna, őmiattuk tették le a fegyvert.

2021. nov. 25. 20:46
 9/45 Jeffrey Spender ***** válasza:
40%
Kyūjō-incidens volt, nem jutott eszembe a neve.
2021. nov. 25. 20:47
 10/45 kürasszír ***** válasza:
100%

# 7

Teljesen téves, amit írsz, hiszen a japán Legfelsőbb Háborús Tanács csak 1945. augusztus 10-én döntött a megadásról és a tárgyalások megkezdéséről a szövetségesekkel.

1945. augusztus 6. - Hirosima elleni amerikai atomtámadás.

1945. augusztus 9. - Nagaszaki elleni amerikai atomtámadás.

1945. augusztus 9. - Szovjet mandzsúriai offenzíva kezdete.

1945. augusztus 10. - A japán Legfelsőbb Háborús Tanács (Szuzuki Kantaro tengernagy, miniszterelnök, Togo Sigenori külügyminiszter, Anami Korecsika tábornagy, hadügyminiszter, Jonai Micumasza tengernagy, hadfitengerészeti miniszter, Umezu Josihiro tábornagy, a hadsereg vezérkari főnöke, Tojoda Szoemu tengernagy, a haditengerészet vezérkari főnöke) Hirohito császár személyes elnökletével döntött Japán feltételekhez kötött kapitulációjáról.

1945. augusztus 14. - Hirohito császár eldöntötte, hogy Japán feltétel nélkül kapitulál.

1945. augusztus 15.- Hirohito császár bejelenti Japán kapitulációját.

2021. nov. 25. 21:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!