Wintson Churchill háborús bűnös vagy hős?

10 "A drezdai bombázást felejtsétek már el, a 250 000-res szám náci propaganda. A korabeli városvezetés szerint kb 25000 áldozata volt Drezda bombázásának"
Jah....csak 25 ezer? Akkor nem is számít. Bocs, így visszavontam.Örültem hogy beszéltünk

14# Nézőpont kérdése mi a sok és mi a kevés. Mai liberális szemlélettel 1 civil halála is sok, hazafias szemlélettel nézve örülhet a német nép hogy a két világégés után még léteznek.
Ne mond hogy a német nép ártatlan volt hisz még a vég óráiban is bíztak Hitlerben, a csodafegyvereikben, a felsőbbrendűségükben. Nézzél meg egykét fennmaradt filmet a szónoklatairól, a nép imádta, istenítette.
Nem az angolok kezdték a háborút viszont szerették volna tartósan lezárni, és talán nem nagy kérés az ő részükről ha ezt minél kevesebb saját áldozat árán tegyék. Ez szerintem sikerült hisz 76 éve európában nagyrészt béke honol, pár apróbb villongástól eltekintve.

Na igen, egy háborúban is fontos, hogy az ember amennyire csak lehet, ember tudjon maradni. Churchill például nem volt rest vegyi fegyvereket bevetni, a gyarmatok függetlenségi harcainak elfojtása is rengeteg áldozatot követelt.

#18 Az angol katonák szemszögéből humánus volt hisz ezzel is megtörte a német nép ellenállását.
Gondolom az angol bombázók legénysége elrebegett egy imát hogy abba a városba (Derezda) már nem fognak felállítani légvédelmi ütegeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!