Miért van nálunk Churchillnek meg Rooseveltnek ma is akkora kultusza? Mikor háborús uszítók voltak ők is és ellenünk háborúztak.
Szerintem a #2 válaszolónak van igaza.
Én is valahogy így gondolom ezt...
#1 ír egy remek választ, erre le van pontozva, de az alaptalan zsidózás már megint 75%-on áll...
Gratulálok!
G.
Én nem vettem észre, hogy akkora kultuszuk lenne.
Szerintem Hitlerért sokkal többen rajonganak, mint a kettőért együttvéve.
"Akkor mégis mi okunk lenne két háborús bűnöst tisztelni?"
#1 válaszával mi a baj? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy megadta a választ a kérdésre, habár a későbbieknek is igazuk van, miszerint a fent említett tagoknak nincs is akkora kultuszuk...
G.
"#1 válaszával mi a baj? Nekem nagyon úgy tűnik, hogy megadta a választ a kérdésre, habár a későbbieknek is igazuk van, miszerint a fent említett tagoknak nincs is akkora kultuszuk... "
Csak annyi hogy nincs igaza. Nem tudom láttál e régi filmhíradókat. A múltkor néztem egyet Sztálin halálhíréről, amiben Magyarországon a munkások kényszerítve siratják Sztálint, könnyeznek, lehajtják a fejüket, leveszik a sapkájukat. Mellette a narrátor beszél, mintha egy valódi hős lett volna aki annyi mindent tett az emberekért. Pedig az emberek szemében látni a keserűséget és a gyűlöletet, azt nem lehet megjátszani. Ma is sokan így éreznek. Egyáltalán nem a többség nem akarta, egyszerűen azért vesztett Németország mert látták a szomszédok hogy milyen összeszedett valamint féltek egy konkurens szuperhatalomtól ami még őket is bekebelezheti. Churchillnek és Rooseveltnek nincs akkora kultusza, mára ők váltak az elnyomóink szinonímájává. Észrevettem hogy Hitlert sokkal jobban tisztelik, mert valóban a semmiből épített ki egy egész birodalmat, volt fegyelem, tekintély összetartás és erő, de legfőképpen komolyság és tervek, ami a mai kormányokra nem jellemző. Nyilvánvaló hogy Hitler is háborús bűnös volt, ez nem is vitatott, de elég merész mindent rákenni hogy ő a felelős mindenért. A háborúban mások is részt vettek. Az említett két nagyhatalmú úriember sem különb sem Sztálinnál sem Hitlernél.
A szövetségesek szépen megosztották Európát és az ellenőrzésük alá vonták. Rajtunk uralkodnak mind a mai napig. Ezt mindenki tudja, csak a hülye nem veszi észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!