Csak szerintem vannak felfújva a német háborús bűnök?
Először is szeretném kijelenteni, hogy nem védem őket.
Nagyon sok helyen látok cikkeket, dokumentumfilmeket a Waffen SS kegyetlenkedéseiről amik nem kereken adják elő a történteket, hanem az okokat, és számos más fontos szálat kihagynak, elferdítve a valóságot is, ezzel "rájuk húzva a vizes lepedőt".
Persze, attól még sok bűn szárad a lelkükön, de a történtek teljes ismeretében szerintem egyik fél sem különb mai napig sem. Ahogy a drága, tündöklő Amerikai hadsereg sem. Csak hát itt jön képbe a mondás, hogy a történelmet a győztesek írják.
Csak én gondolom így?
Mindegyik ország követett el háborús bűnöket a történelem folyamán csak azt nem reklámozzák mert ahogy irtad is mindig a győztesek irják tovább a történelmet
A másik az,hogy sokszor tényleg felfújva és elferditve adják elő a dolgokat
Az,hogy az amerikai indiánoknak leprás takarókat adtak a bevándorló fehérek ajándékba meg hogy az angolok nyitották meg az első koncentrációs táborokat dél afrikában ahol több mint 26 ezer nő és gyermeket éheztettek halálra ez nem kötelező tananyag
Nem akarom a briteket mentegetni, mert egyáltalán nem érdemlik meg, de az a 26 ezer halálos áldozat 150 ezer táborlakó mellett jött össze és a cél soha nem volt az, hogy kiirtsák a búrokat. A németek egyetlen városban többet agyonlőttek.
"mindig a győztesek irják tovább a történelmet"
Ez meg egy jól hangzó baromság. Sztálin megnyerte a háborút, még sincs túl jó sajtója, még a saját hazájában sem.
hollófernyiges
Én az oroszoknál nem igy látom a helyzetet, a mai napig éltetik a kommunizmust, parádé minden évben sarló kalapácsos vöröscsillagos zászlókkal és a Krim félsziget bekebelezése nem is olyan régen történt amit megmondott Putyin,hogy nem fogja Ukrajnának visszaadni
Izraelnek meg már megint területi követeléseik vannak a palesztinok felé,Amerika meg tövig benyalva támogatja Izrael háborús erőszakos területszerzéseit
Nem a fajpolitikára gondoltam, se nem az Einsatzgruppékra, hanem a harcoló, katonai hadtestekre...
Hanem az olyasmire mint az Oradouri sztori ami marhára nem úgy történt, mint ahogy azt az erősen baloldali liberális Múlt kor történelmi portál vagy több "dokumentumfilm" elénk tárt.
Az amerikai esetek Vietnamban, vagy a szovjet diktatúra áldozatai fél ennyire nincsenek nagy dobra verve.
És mint mondtam, nincs eszem ágában sem védeni a németek tetteit, csak az ilyen elvakultakkal nem lehet semmire sem menni.
Egyébként meg azt, hogy a Budai Vár és más történelmi épület egyben maradt a Várnegyedben, és nem lett lebombázva, azt pont az SS tiszt, Otto Skorzenynek köszönhetjük, kedves utolsó! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!