Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért háborodnak fel egyesek...

Miért háborodnak fel egyesek azon, hogy Orbán támogassa a vajdaságiakat meg a külhoniakat közpénzből?

Figyelt kérdés
A Vajdasági gyerekek ha Magyar nyelven tanulnak igényelhetnek a Magyar államtól támogatást. Ez azért fontos, hogy a gyerekek megőrizzék az anya nyelvük. Nagyon sok családnak ez segítség is, mivel nem tugyák meg venni az iskola kezdéshez szükséges felszerelést. Szerbiában nagyon sokan létminimum allat élnek, közelsem keresnek anyit mint a Magyarok az adó viszont jóval több. Egyesek még azon is kiakadnak, hogy miért kapnak magyar állampolgárságot meg miért támogatya valamint újítja fel a műemlékeket a Magyar állam. Sok Magyar műemlék már rég eltünt volna vagy még mindig katasztrófális állapotban lenne. Hogy lehetnek enyire szívtelenek egyesek, hogy az is fáj nekik ha a saját hazájukat támgogatya az ország? Mert nincsen határ ottan, ahól magyarul beszélnek!!!

2019. jan. 24. 11:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
100%

,,Amióta Magyarországon dolgozom sokkal több marad nálam mint szerbiában."

Te most kajak ennyire buta vagy, hogy saját magadat hazudtolod meg? Nem rég még azt írtad nem is laksz itt, de átjösz majd ide dolgozni, mert itt mennyivel jobb.

Még Pozitív se tudott ilyen öngólokat rúgni azt az eget. Innentől fogva bocs, de nem tudlak komolyan venni és mostantól bármilyen írást kezdeményezel eme kérdés alatt felém csak a húsleves receptjét fogom bemásolni neked.

2019. jan. 24. 12:00
 32/72 A kérdező kommentje:
Azért mert nem költöztem át Magyarokhot csak ott dolgozom de van lakásom Magyarországon meg házam itt. Szégyellem magam, hogy elkel mennem. Mert így a falumba kevesebben lesznek és végül kihak. Ezért tagadom le néha hogy Magyarországon dolgozom.
2019. jan. 24. 12:06
 33/72 A kérdező kommentje:
*Magyarokhoz
2019. jan. 24. 12:06
 34/72 A kérdező kommentje:

Édes borsóleves galuskáva:

Hozzávalók / 4 adag

A leveshez

3 ek napraforgó olaj

3 közepes db sárgarépa

0.5 kg zöldborsó

1 csokor petrezselyem

1 púpozott ek finomliszt

1.5 ek fűszerpaprika

2.5 l víz

150 g cukor

ízlés szerint só

ízlés szerint ételízesítő

A galuskához

1 bögre finomliszt (2.5 dl)

1 db tojás

ízlés szerint só

1 dl víz

Elkészítés

Az olajon a karikára vágott répákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Kb 15 percig pároljuk együtt. Ha kell, nagyon kevés vizet aláöntünk.

Megszórjuk 1 ek liszttel és 1.5 ek pirospaprikával, majd összekeverjük. Pici ideig pirítjuk.

Felöntjük a vízzel, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, és hozzáadjuk az összes cukrot. Puhára főzzük, és közben kóstolgassuk, nem-e kell utánafűszerezni.

A galuska hozzávalóiból közepesen kemény nokedli tésztát keverünk, és vágódeszkáról vizes késsel a levesbe szaggatjuk.

(Kis b*zi vagy meg az érelmi szinted is nulla te trolkodsz mert állandoan lehordasz mindem hülyének).

2019. jan. 24. 12:52
 35/72 anonim ***** válasza:
79%
Mi van a szemelyidre allampolgarsagnak megadva ? Szerb! Na akkor a szerb kormanyodnak rinyaljal meg a szerb lakossagnak, ne a magyarnak. Orszaghatar van. Attol, hogy magyarul beszelsz, nem vagy meg magyar allampolgar. Az, hogy ott is f*s minden,na az aztan nem erdekel. Ha tudsz magyarul, akkor at is koltozhetsz ide. Utana talan van valami jogod felhaborodni, ha itt nem tetszik valami.
2019. jan. 24. 12:55
 36/72 A kérdező kommentje:
Szóval enyit jelent neked a magyarság...
2019. jan. 24. 12:58
 37/72 anonim ***** válasza:
100%

Röviden: úgy van kitalálva, hogy mindenki él valamilyen országban, ott fizeti az adókat. Az adóért cserébe kap az államtól bizonyos szolgáltatásokat.

Na most az elég visszás amikor adózol valahova és egy másik országtól kapod a szolgáltatásokat.

2019. jan. 24. 13:10
 38/72 felkelhetetle ***** válasza:
89%

Kedves kérdező, én is vajdasági vagyok (Ada).

Abban egyet értek hogy Magyarországon sokkal magasabbak a fizetések, viszont ezt nem igazán tudod élvezni ha itt nincs egy lakásod, házad mivel az albérletre jó eséllyel rá fog menni a fizetésed a háromnegyede és akkor még nem is ettél és más szükségletedet sem elégítetted ki csak van hol aludnod. Az kétségtelen tény hogy Magyarországon sokkal jobb az életszínvonal viszont ezt nem ha egy egyszerű kétkezi munkát csinálsz akkor nem nagyon tudod kiélvezni sajnos.

Azzal messze nem értek eggyet hogy Magyarországon alacsonyabbak az adók mert a fizetésed 33%-át az államnak adod + még ha elmész vásárolni a boltba fizetheted a 27%-os forgalmi adót szóval minden megkeresett 100 forintodból kb. 50 az meg az állam zsebébe.

Még mielőtt nem laktam Magyarországon akkor én is hasonló véleményen voltam mint te, hogy itt minden mennyivel jobb, de ha 0-ról kezdesz akkor nagy valószínűséggel még rosszabbul is fogsz élni mint Vajdaságban.

A politikai részét nézve ne hidd hogy Orbán egy fokkal is jobb mint Vucic ők egymást utánozzák, kb. hasonló itt is a rendszer mint Szerbiában... Ha megnézed a tüntetések a két országban kb. ugyanaz ellen tüntettek ugyanazokkal a dolgokkal nincsenek megelégedve az emberek (pl. hazug média, korrupció, az emberek semmibe vétele) Nem véletlenül vannak annyira jóba.

A különbség a két ország között hogy Szerbia 10-15 évvel van lemaradva minden téren mint Magyarország, neked annyival lesz jobb ha kiköltözöl hogy modernebb körülmények között lopnak tőled, pont úgy mint Szerbiában.

Azt én sem értem miért vannak annyian ellene annak hogy a külhoni magyaroknak legyen szavazati joga mert ez inkább csak szimbolikus jelentőségű, a statisztikák nyilvánossal és mindenki láthatja hogy a külhoniak csak 1,5%-al ,,támogatták" a Fideszt. Tehát ez elég messze van attól hogy mi miattunk vannak hatalmon. Nyilván a külhoni magyarok sem saját maguk ellenségei nyilván arra fognak szavazni akik támogatják őket (én nem rájuk szavaztam). Az viszont tényleg hatalmas túlzás a magyarországi magyarok részéről hogy miattunk vannak hatalmon. Ha tényleg nem lennének megelégedve velük akkor az a +1% nem nem sokat változtatna a tényeken.

2019. jan. 24. 13:27
 39/72 felkelhetetle ***** válasza:
0%
Azt hogy Magyarország támogatja pl Vajdaságot ne higgyétek hogy csak a két szép szeméért teszik mi is megdolgozunk, megszenvedünk azokért az ,,adományokért" pl Magyarország megkapja áron alul azt amit Vajdaság kitermel pl kukorica, búza, az már más kérdés hogy ennek a vajdasági termelők isszák meg a levét.
2019. jan. 24. 13:33
 40/72 anonim ***** válasza:
0%

" közelsem keresnek anyit mint a Magyarok az adó viszont jóval több"

Viszont a támogatás is, például a születendő gyereknél.

Amúgy régen is volt kettős adózás, akkor most miért nem lehetne újra?

2019. jan. 24. 13:53
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!