Mit szóltok? Haladunk a diktatura felé?
Ez az új rendszer lényege. Én leírtam ezt már fél-egy évvel a választás előtt is, amikor már világos volt, hogy a FIDESZ-nek kétharmada lesz. Nem biztos, hogy diktatúrának nevezném, mert fizikai terrort nem igen fognak alkalmazni. Ez inkább egy tekintélyuralmi rendszer, vagy ahogy a miniszterelnök úr fogalmazott, létrejön a megkerülhetetlen centrális politikai erőtér. Más szóval nem lesz élet a FIDESZ-en kívül. Igen, ők nevezik ki a legfelsőbb Bíróság elnökét, a legfőbb ügyészt, az alkotmánybírókat, a médiafelügyelőket, a számvevőszék elnökét stb. Aztán ez gyorsan végigfut az alsóbb szinteken, és te is azt fogod észrevenni, hogy ha nem simulsz bele a rendszerbe, te sem kapsz állást, megrendelést sehol. Egyébként érdekes, hogy a fideszközeli Heti Válasz is kezdi bírálni ezt a kurzust. Nézzétek meg ezt a cikket:
Hella!
A diktatúra és a rend között igen nagy különbség van ám! A Fidesz most elkezdett rendet tenni ebben a szerencsétlen szétcseszett országban, természetes, hogy az ellenzék, akiknek még mindig a kezében van a média nagy része, pánikhangulatot próbál kelteni, más lehetőségük ugyanis nem maradt, hála Istennek.
Kérdésedre válaszolva, a Legfelsőbb Bíróság felett még mindig ott van az AB, csak azokhoz kicsit bonyolultabb eljutni, meg vannak civil szervezetek, akikhez lehet fordulni, ha egyértelműen politikai színezete van a döntésnek, amit a bíróság meghozott.
"A Fidesz most elkezdett rendet tenni"
Az neked rendtétel hogy mindenkit elküldenek aki az MSZP éra alatt volt függetlenül hogy a hozzáértése milyen?Tudod 2002-ben amikor az MSZP megnyerte a választásokat a Fidesz egy csomó embert nevezett ki az MSZP ilyet most nem tett.
El lehet menni, ha nem tetszik. Már a Fecó megmondta.
Esetleg alapíthatsz partizáncsapatot, arra gondoltál?
Mi a demokrácia?
A TÖBBSÉG diktatúrája a kisebbség felett, ahogy Marx (vagy Lenin, nem emlékszem már)apánk már megmondta.
Ha az egyharmadhoz tartozol, élvezd a demokráciát most Te!
Én is vártam évekig, hogy végre az diktáljon, aki velem ért egyet!Ez ilyen.
Volt lehetőség alkotmányos monarchiává válni, leszavaztuk, akkor most tessék a polgári demokráciához alkalmazkodni!A többség által választott legális kormány kormányoz, a parlament általad is küldött képviselője pedig képvisel, és minden választásnál korrigálhatsz. Ha többre vágysz, jelentkezhetsz politikusnak!
Eddig talán bírósághoz fordultál, ha nem egyezett a nézeted valamelyik pártéval? Egy nagy zagyvaságot kérdezel. Semmi okod aggodalomra. Ha bajod lesz, Hágához fordulhatsz bármikor. Konkrét esetben. Elméleti szorongásnál többet érne úszni egyet, meg hajkurászni a strandon a csajokat.
Ja kérem, nem kellett volna "túlhatalmat" adni. Az addig oké, hogy az mszp nehogy kormányozzon négy évig, de volt 4 kis párt, azokra is lehetett volna voksolni.
Most
- Ellehetetlenítik a sajtót, az új médiatörvénnyel, amit nagyon ravaszul alakítottak ki ( könnyebb lesz oknyomozni, csak éppen, ha az, akiről nyomoztál, úgy érzi, hogy a lelkébe gázoltál, közölheted le a helyreigazító cikket)
- Pozsgay (kommunista!!!) és Szájer ( pártkatona) segítségével írnak új alkotmányt.
- Az ÁSZ elnöke, az AB tagjai, a köztársasági elnök mind erős pártkötődésüek lesznek
- Ki tudja még mi jön
Félreértés ne essék: az emberek 80 százalékának a fidesz volt az első logikus választás, mert ilyen 8 év után nem maradhatott az MSZP. De lehet, el kellett volna gondolkozni azon, mi az a kétharmad. Legfeljebb a Cöf kapott volna 2-3 százalékot, az lmp meg a jobbik egy kicsit komolyabb frakciót. ( és talán az mdf-szdsz is bejutott volna, de annak nem örültem volna, az szdsz ugyanis sikerrel lenullázta a liberalizmust).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!